Baza de balneologie și recuperare medicală SanConfind a căpătat un binemeritat renume, care a făcut ca tot mai mulți pacienți din București să își caute sănătatea la Poiana Câmpina. Sala bazinelor, cu două bazine pentru adulți (ambele cu adâncimea de 1,2 metri, unul dintre ele fiind pentru mers contracurent) și unul pentru copii (adânc de 0,5 metri), reprezintă punctul forte al unității. Una dintre cele mai apreciate terapii o constituie hidrokinetoterapia în bazinele cu apă sărată caldă, unde pacienții sunt îndrumați de doi kinetoterapeuți cu studii superioare. Apa din aceste bazine, cu o mineralizare totală de excepție (321 g/l), conținând nu doar multă sare, ci și multe minerale, este filtrată, recirculată și păstrată la o temperatură de 31-33˚C. Recent, am întâlnit în bazinul mare o pacientă din București, care se trata pentru prima dată la SanConfind.
”O să vin la SanConfind până la sfârșitul vieții”
Florica Petrescu are 85 de ani și a venit la Baza de recuperare medicală la insistențele unei prietene care, după un tratament făcut aici nu cu mult timp în urmă, a scăpat de durerile unui reumatism articular. Prietena sa i-a trimis un filmuleț de pe internet despre SanConfind, iar imaginile au impresionat-o pe Florica Petrescu și au determinat-o să vină la Poiana Câmpina. Bine informată, era plină de încredere în baza de tratament care funcționează încă din aprilie 2015, fiind prima structură funcțională a Centrului Medical SanConfind, cel mai mare spital privat din județul Prahova. ”M-a adus prietena cu mașina și m-am internat imediat în spital pentru o perioadă corespunzătoare celor 10 ședințe de tratament cu toate procedurile necesare, recomandate de medicul care m-a consultat la început. Mai am două ședințe de terapie și deja mă simt mult mai bine decât atunci când am venit, când aveam niște dureri groaznice. M-a impresionat tare mult tot ce am văzut aici. Așa ceva nu există la noi, la București. Am înțeles că apa din bazine este captată printr-o conductă subterană de la un izvor secular de la marginea comunei. Iar în vechime, sătenii își puneau murăturile cu apa acestui izvor. Eu am o mare problemă cu niște nervi care au fost atinși după ce am suferit o operație pe coloana vertebrală. Am dureri mari de spate, care coboară și pe un picior. Am căzut într-o iarnă, pe zăpadă, și m-am lovit foarte rău la coloană. Am avut o vertebră ruptă și mai multe vertebre tasate, așa că a trebuit să fiu operată urgent la un spital privat din București. De fapt, am făcut două operații, pentru că după prima operație încă mai aveam multe vertebre afectate. După a doua operație am stat un an de zile în pat. Tot spitalul de la Poiana Câmpina, nu doar baza de tratament, este extrem de curat, iar personalul medical tare amabil. Mâncarea a fost bună mereu și nici nu puteam mânca tot, așa de mari erau porțiile”, consideră pacienta din București. Întrebată când crede că va reveni la SanConfind, a răspuns: ”Aaa, eu cred că peste două-trei luni sunt aici, din nou. O să vin până la sfârșitul vieții, cât voi mai putea să mă mișc. Doctorii mi-au zis că tratamentul nu trebuie repetat strict la un anumit interval de timp. Ar fi bine să vin atunci când mă doare. Așa că eu zic că, la câteva luni, o să revin, așa simt eu. O să vin la SanConfind cât oi mai trăi, că tare bine m-am simțit aici!.”
Primăvara tocmai s-a încheiat, însă câteva boli specifice sezonului, printre care gripa, laringita, sinuzita, continuă să mai pună la încercare o parte a populației.
La 16 aprilie 2015, la Poiana Câmpina se deschidea Spitalul SanConfind. A fost inaugurată atunci Baza de Tratament și Recuperare Medicală, prima structură funcțională a acestei unități care a devenit ulterior cel mai mare spital privat din județul Prahova.
Conferențiar universitar doctor Sebastian Grădinaru, un medic strălucit și profund devotat meseriei sale, a reușit o nouă premieră pentru chirurgia de la Spitalul SanConfind - rezecția unei tumori de rinichi. Operația reprezintă un succes deplin.
Despre Spitalul Municipal Câmpina se discută mult... E foarte simplu să stai pe margine și să vorbești, să-ți manifești nemulțumirea. Sigur, sunt multe probleme, sunt puncte nevralgice, sunt așteptări... Am încercat o radiografie a activității acestei unități medicale așa cum s-a văzut din postura șefilor mai multor secții, a asistentului șef, precum și a directorului medical Călin Tiu.