După Adrian Dochia, un alt liberal din echipa lui Horia Tiseanu a anunțat că îl va susține atât pe Adrian Pițigoi, în alegerile pentru funcția de primar al municipiului Câmpina, cât și echipa PMP la Consiliul Local Câmpina. Este vorba de Ciprian Murariu, directorul Școlii Sanitare Postliceale ”Louis Pasteur” Câmpina, iar mai multe detalii puteți afla din următorul dialog.
După ce ați candidat la funcția de primar, în 2012, din partea UNPR, nu ați mai activat în politica locală. Nu vă mai doriți o implicare politică?
Nu sunt genul de persoană care să rămană indiferentă vis-a-vis de viața comunității locale. Am fost implicat în politică, dar nu am considerat că trebuie să fac din asta o chestiune publică. Imediat după alegerile locale din 2012, de altfel și prima mea experiență politică la acel nivel, mi-am dat demisia din UNPR, cum era și normal, pentru a face loc altei echipe, mai competente. Nu a mai venit nimeni la UNPR atunci, iar partidul a intrat pe linie moartă. Ulterior, m-am înscris în PSD, unde am activat doi ani.
De ce în PSD și de ce ați plecat de acolo?
PSD nu a fost o opțiune rațională, ci una de context nepolitic, ca să spun așa. Era clar că fenomenul politic îmi place, iar o bună parte din grupul meu de prieteni și apropiați erau membri ai PSD. Unii dintre ei mai sunt încă membri PSD și, la fel ca atunci, am toată considerația pentru ei. Suntem prieteni în continuare, în ciuda diferențelor politice. Am părăsit PSD pentru că, după doi ani, am constatat că nu mă pot plia pe modelul politic, nu rezonez cu ideologiile și stilul PSD. Am încercat, doi ani, să mă pliez și să respect o disciplină de partid, dar diferențele de mentalitate erau prea mari.
Care este perspectiva dumneavoastră politică actuală?
E complicat! Anul trecut, în noiembrie, domnul primar Tiseanu mi-a propus implicarea într-un proiect alături de PNL. Mi-a plăcut proiectul și am acceptat. Mi-a plăcut echipa de la PNL și modul lor deschis, direct, combativ. Oameni faini! Ulterior, din rațiuni politice, PNL a făcut alianța cu USR–PLUS, iar Horia Tiseanu a fost nevoit să se retragă din cursa electorală. Am încercat să accept această idee aberantă, după părerea mea, dar când USR a pus cizma pe gâtul PNL și a impus ca atât eu, cât și domnul Tiseanu să nu mai facem parte din echipa de consilieri propuși, eu pentru că am fost membru PSD până în urmă cu șase ani, iar domnul Tiseanu pentru că este implicat în dosare penale, am decis că nu am cum să susțin niciun fel de alianță în care este USR. USR s-a comportat ca o grupare extremistă, discriminatorie și s-a substituit instanțelor, condamnând. Decizia a fost și mai ușoară când am văzut că și Marian Nistor, pe care îl consider un tip foarte capabil, a fost exclus de pe lista consilierilor.
Care sunt opțiunile politice la momentul acesta?
Nu de multă vreme am purtat o discuție cu Ionuț Pițigoi, candidatul PMP la funcția de primar. Era la curent cu evenimentele recente și mi-a propus să îl susțin în campanie. Am acceptat! Mi-a plăcut stilul! Fără promisiuni, fără chestiuni alambicate, fără multă politică. Direct, aplicat, strict despre administrație! Mi se pare că asta ar trebui să așteptăm de la un primar. Să facă administrație, nu politică. Ionuț Pițigoi are, deja, experianța administrației publice și știe cu ce se mănâncă, dar, mai mult, mi-a plăcut că nu ține cu tot dinadinsul să se facă plăcut. Adică, nu îți zice ce vrei să auzi, doar de dragul votului. Chestia asta e mare lucru în politică. Abordarea lui a fost cât se poate de firească: am nevoie de echipă, dacă vreau să iasă lucrurile bine!
De ce Ionuț Pițigoi și nu alt candidat?
OK, excludem candidatul alianței PNL-USR-PLUS, Cătălin Florescu, despre care am auzit lucruri bune, fără să îl cunosc, dar este unul dintre oamenii buni de care profită USR. N-am cum să votez cu el. Are o piatră de moară în spate, atâta timp cât reprezintă și USR. În plus, Ionuț Pițigoi are experiența admnistrației. La fel e și în cazul domnului Moisescu, candidatul PSD. În ceea ce il privește pe Alin Moldoveanu, îmi plac ambiția, puterea, perseverența de care dă dovadă, dar fără sprijinul Consiliului Local și al unui partid, opțiunile lui ar fi considerabil reduse, în calitate de primar. Despre Dani Ioniță, o persoană care mi-este dragă, pot să vă spun doar atât: deși este un tip capabil, prefer să îmi fie prieten decât primar. De altfel, i-am spus și lui că nu înțeleg de ce se complică astfel, candidând la funcția de primar. Despre restul candidaților, nu știu nimic... Rezumând, opțiunea logică, firească, din toate punctele de vedere, este să îi susțin pe Ionuț Pițigoi și echipa sa.
(Articol electoral publicat la comanda PMP Prahova, cod mandatar financiar 21200020)
Adina Gârbăcică, administrator public al municipiului Câmpina, dar și vicepreședinte al Partidului Câmpina Curată, a vorbit în cadrul unei declarații de presă a acestei formațiuni politice despre stadiul proiectului privind construirea de insule ecologice digitalizate în municipiul Câmpina.
Partidul Câmpina Curată a susținut miercuri, 15 ianuarie 2025, o declarație de presă în care a abordat mai multe subiecte de actualitate. La eveniment au participat Rudolf Leica, Adina Gârbăcică, Sarah Crăciun, Liviu Dumitrache și Paul Dragomir.
Ca și în anii precedenți, CâmpinaTV.ro vă oferă de-a lungul mai multor episoade o retrospectivă a anului abia încheiat. În rândurile următoare vă prezentăm un top al celor mai importante evenimente din politica locală.
Apropierea turului al doilea al alegerilor prezidențiale agită spiritele pe scena politică și în întreaga societate românească.