CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Ciprian Murariu, directorul Școlii ”Louis Pasteur” Câmpina, susține pe Adrian Pițigoi și echipa PMP la alegerile locale

- Politică -

Ciprian Murariu, directorul Școlii ”Louis Pasteur” Câmpina, susține pe Adrian Pițigoi și echipa PMP la alegerile locale

După Adrian Dochia, un alt liberal din echipa lui Horia Tiseanu a anunțat că îl va susține atât pe Adrian Pițigoi, în alegerile pentru funcția de primar al municipiului Câmpina, cât și echipa PMP la Consiliul Local Câmpina. Este vorba de Ciprian Murariu, directorul Școlii Sanitare Postliceale ”Louis Pasteur” Câmpina, iar mai multe detalii puteți afla din următorul dialog.

După ce ați candidat la funcția de primar, în 2012, din partea UNPR, nu ați mai activat în politica locală. Nu vă mai doriți o implicare politică?
Nu sunt genul de persoană care să rămană indiferentă vis-a-vis de viața comunității locale. Am fost implicat în politică, dar nu am considerat că trebuie să fac din asta o chestiune publică. Imediat după alegerile locale din 2012, de altfel și prima mea experiență politică la acel nivel, mi-am dat demisia din UNPR, cum era și normal, pentru a face loc altei echipe, mai competente. Nu a mai venit nimeni la UNPR atunci, iar partidul a intrat pe linie moartă. Ulterior, m-am înscris în PSD, unde am activat doi ani.
De ce în PSD și de ce ați plecat de acolo?
PSD nu a fost o opțiune rațională, ci una de context nepolitic, ca să spun așa. Era clar că fenomenul politic îmi place, iar o bună parte din grupul meu de prieteni și apropiați erau membri ai PSD. Unii dintre ei mai sunt încă membri PSD și, la fel ca atunci, am toată considerația pentru ei. Suntem prieteni în continuare, în ciuda diferențelor politice. Am părăsit PSD pentru că, după doi ani, am constatat că nu mă pot plia pe modelul politic, nu rezonez cu ideologiile și stilul PSD. Am încercat, doi ani, să mă pliez și să respect o disciplină de partid, dar diferențele de mentalitate erau prea mari.
Care este perspectiva dumneavoastră politică actuală?
E complicat! Anul trecut, în noiembrie, domnul primar Tiseanu mi-a propus implicarea într-un proiect alături de PNL. Mi-a plăcut proiectul și am acceptat. Mi-a plăcut echipa de la PNL și modul lor deschis, direct, combativ. Oameni faini! Ulterior, din rațiuni politice, PNL a făcut alianța cu USR–PLUS, iar Horia Tiseanu a fost nevoit să se retragă din cursa electorală. Am încercat să accept această idee aberantă, după părerea mea, dar când USR a pus cizma pe gâtul PNL și a impus ca atât eu, cât și domnul Tiseanu să nu mai facem parte din echipa de consilieri propuși, eu pentru că am fost membru PSD până în urmă cu șase ani, iar domnul Tiseanu pentru că este implicat în dosare penale, am decis că nu am cum să susțin niciun fel de alianță în care este USR. USR s-a comportat ca o grupare extremistă, discriminatorie și s-a substituit instanțelor, condamnând. Decizia a fost și mai ușoară când am văzut că și Marian Nistor, pe care îl consider un tip foarte capabil, a fost exclus de pe lista consilierilor.
Care sunt opțiunile politice la momentul acesta?
Nu de multă vreme am purtat o discuție cu Ionuț Pițigoi, candidatul PMP la funcția de primar. Era la curent cu evenimentele recente și mi-a propus să îl susțin în campanie. Am acceptat! Mi-a plăcut stilul! Fără promisiuni, fără chestiuni alambicate, fără multă politică. Direct, aplicat, strict despre administrație! Mi se pare că asta ar trebui să așteptăm de la un primar. Să facă administrație, nu politică. Ionuț Pițigoi are, deja, experianța administrației publice și știe cu ce se mănâncă, dar, mai mult, mi-a plăcut că nu ține cu tot dinadinsul să se facă plăcut. Adică, nu îți zice ce vrei să auzi, doar de dragul votului. Chestia asta e mare lucru în politică. Abordarea lui a fost cât se poate de firească: am nevoie de echipă, dacă vreau să iasă lucrurile bine!
De ce Ionuț Pițigoi și nu alt candidat?
OK, excludem candidatul alianței PNL-USR-PLUS, Cătălin Florescu, despre care am auzit lucruri bune, fără să îl cunosc, dar este unul dintre oamenii buni de care profită USR. N-am cum să votez cu el. Are o piatră de moară în spate, atâta timp cât reprezintă și USR. În plus, Ionuț Pițigoi are experiența admnistrației. La fel e și în cazul domnului Moisescu, candidatul PSD. În ceea ce il privește pe Alin Moldoveanu, îmi plac ambiția, puterea, perseverența de care dă dovadă, dar fără sprijinul Consiliului Local și al unui partid, opțiunile lui ar fi considerabil reduse, în calitate de primar. Despre Dani Ioniță, o persoană care mi-este dragă, pot să vă spun doar atât: deși este un tip capabil, prefer să îmi fie prieten decât primar. De altfel, i-am spus și lui că nu înțeleg de ce se complică astfel, candidând la funcția de primar. Despre restul candidaților, nu știu nimic... Rezumând, opțiunea logică, firească, din toate punctele de vedere, este să îi susțin pe Ionuț Pițigoi și echipa sa.

(Articol electoral publicat la comanda PMP Prahova, cod mandatar financiar 21200020)


05 Sep 2020 20:03 5967 vizualizari


Comentarii


  • 07.09.2020 09:18 A.G Nu mai bine le oferiti dv o consiliere de specialitate dl Tiseanu si Pitigoi,doar sunteti psiholog Am vazuut ca se pricep la risipa si sa se imprumute pe la banci.In rest ca au facut reclama prin presa,ma refer la Pigitoi,problema lui ca vavramane pe dinafara
  • 05.09.2020 22:24 Brătianu unpr-psd-pmp? Cred că a fost un accident trecerea pe la PNL. Cât despre opinii/sfaturi/principii enunțate... pfff
  • 05.09.2020 21:47 Marian Nistor Nu am fost exclus de pe lista pentru consiliul local. A fost opțiunea mea. Echipa din care fac parte știe acest lucru. Și sunt membru al echipei de 22 de ani. Conduc echipa PNL în această campanie. Și vom câștiga!
  • 05.09.2020 21:25 Valericus Mă bucur că există măcar un partid care nu accepta traseiști de genul acesta pe liste. Din UNPR în PSD, din PSD în PNL și acum... PMP. Chiar nu aveți nici un pic de coloană? Ce urmează? UDMR?
  • 05.09.2020 20:55 Andi M. Domnule traseist, Hai sa fim unde iese banul! Majoritatea formatiunilor politice intrate in competitia electorala in Campina nu se incadreaza ca de INCREDERE. Fiecare a sprijinit si inca sustin deciziile luate de baronii locali, caci de aceea orasul este in sapa de lemn, iar in cativa ani doar pensionarii ne vom mai intalnii prin magazine.. INDUSTRIE, INCOMPETENTILOR! Mai putin buzunarele voastre, sau dosurile voastre USR-istilor... Mare atentie unde puneti stampila, dragi campineni! De voi depinde viitorul urbei.
Vremea
http://www.spitalcampina.ro/
http://floricon.ro/
https://elstargroup.ro/
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
332 vizualizari 15 Jul 2024 13:02 A fost lansată Asociația ”Platforma Independentă”. Câmpineanul Adrian Pițigoi este secretarul general al acesteia

A fost lansată Asociația ”Platforma Independentă”. Câmpineanul Adrian Pițigoi este secretarul general al acesteia

Luni, 15 iulie, a fost lansată oficial Asociația ”Platforma Independentă”, un nou proiect politic condus de Cristian Diaconescu.

citeste mai mult
5583 vizualizari 14 Jun 2024 18:27 Motivele pentru care Alin Moldoveanu a pierdut Primăria Câmpina. Pasajul, lipsa de comunicare și încrederea în oameni care nu meritau

Motivele pentru care Alin Moldoveanu a pierdut Primăria Câmpina. Pasajul, lipsa de comunicare și încrederea în oameni care nu meritau

V-am prezentat într-un articol anterior motivele care, credem noi, stau la baza victoriei Irinei Nistor (PSD) în alegerile locale din 9 iunie 2024. Vom încerca acum să creionăm motivele pentru care Alin Moldoveanu a pierdut, surprinzător pentru mulți, funcția de primar.

citeste mai mult
4381 vizualizari 13 Jun 2024 20:59 Motivele pentru care Irina Nistor a câștigat Primăria Câmpina. Carul mic (PCC) care a împins carul mare (PSD)

Motivele pentru care Irina Nistor a câștigat Primăria Câmpina. Carul mic (PCC) care a împins carul mare (PSD)

Încercăm o analiză a rezultatelor alegerilor locale din 9 iunie 2024 și începem cu... învingătorii. Despre învinși vom scrie separat.

citeste mai mult
1998 vizualizari 07 Jun 2024 20:14 Mesajul primarului Alin Moldoveanu la final de campanie electorală

Mesajul primarului Alin Moldoveanu la final de campanie electorală

Campania electorală pentru alegerile din 9 iunie 2024 (locale și europarlamentare) se încheie sâmbătă dimineață la ora 7.00, cu 24 de ore înainte de deschiderea secțiilor de votare. La final de campanie, vă prezentăm mesajul primarului Ioan Alin Moldoveanu, candidat PNL pentru încă un mandat la Casa cu Grifoni.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV