În 2020, fotbalul câmpinean aniversează 100 de ani de la înființarea oficială a primei echipe de fotbal - Principesa Ileana, la 1 septembrie 1920. CâmpinaTV.ro v-a obișnuit cu informații deosebite, astfel că, pentru a marca acest moment important pentru un fotbal câmpinean aflat acum, din păcate, (aproape) în moarte clinică, am decis să realizăm o serie de interviuri cu oameni care au însemnat ceva pentru fotbal. Invitatul acestui episod este Nicolae Achim, care a parcurs aproape jumătate de veac din istoria echipei FC Poiana Câmpina, de la junior la căpitanul echipei, apoi magazioner și delegat. V-am prezentat în avanpremieră o adevărată pagină de istorie - momentul în care Nicolae Achim l-a avut ca adversar direct pe marele Nicolae Dobrin, dar mai sunt și alte povești fabuloase din cei aproape 50 de ani în care Nicolae Achim s-a confundat cu istoria echipei Poiana.
Dialogul cu Nicolae Achim a avut loc chiar pe stadionul din Poiana Câmpina, locul de care, o să vedeți, îl leagă foarte multe amintiri. De asemenea, pentru prima dată după mai bine de 15 ani, Nicolae Achim a reintrat în vestiarul echipei, un loc pe care l-a regăsit total schimbat. Nicolae Achim ne-a vorbit de începuturile sale în fotbal, care - paradoxal - nu au fost la Poiana, ci pe vechea arenă IREP, unde juca Electrica Câmpina. Apoi, a venit la Poiana Câmpina, unde l-a găsit în vestiarul seniorilor ca lider al echipei pe Vasile Postolache, tatăl unui alt viitor căpitan al echipei, Alin Postolache. Interlocutorul nostru și-a amintit cu plăcere primul gol marcat în Divizia B, din plonjon cu capul, într-un meci cu echipa din Suceava, cum a ajuns căpitanul echipei, dar și - lucru care se întâmplă tot mai rar astăzi - cum îi era realmente rușine să iasă pe stradă după câte un meci mai slab. Veți mai afla ce coechipieri a avut, cine i-a fost mai apropiat, ce antrenori i-au influențat cariera și multe altele.
În total, Nicolae Achim a jucat 12 sezoane pentru FC Poiana Câmpina, din care mai mult de jumătate în Divizia B, unde a adunat în jur de 200 de prezențe. Cariera sa de jucător s-a oprit, practic, imediat după cutremurul din 1977, atunci când i s-a dărâmat casa în care locuia. A rămas în continuare alături de echipă, mai întâi ca magazioner, apoi și ca delegat al echipei, inclusiv la acel episod controversat, din 1994, meciul de la Filipești, care a adus promovarea în Divizia B. Nicolae Achim ne-a mai vorbit despre o serie de meciuri... cu cântec, de relația tumultoasă pe care a avut-o cu președintele Dan Chițu, despre un fost comandant al Poliției care a vrut să-l dea afară de la stadion, despre echipamentele pe care le-a avut în grijă ca magazioner și despre multe, multe altele. Omul care l-a avut ca adversar direct pe Dobrin, dar care a jucat și împotriva lui Cornel Dinu, încă din perioada junioratului, și-a deschis sufletul și a depănat o mulțime de amintiri, parte a unei istorii cunoscute și mai puțin cunoscute a fotbalului câmpinean în cei 100 de ani de existență.
În Câmpina se derulează un proiect foarte interesant - ”Calificat pnetru viitor”, care propune inclusiv stagii de practică pentru elevi la mai mulți agenți economici din municipiu și nu numai, parteneri în cadrul acestui proiect.
La Câmpina se desfășoară în acest week-end a treia ediție a Festivalului de Artă pentru Tineret. A fost pentru noi prilejul unui scurt dialog cu Teodora Akinola, vicepreședinte al Asociației GEYC, principalul organizator al festivalului.
În această serie de interviuri vă vom oferi ocazia să aflați și alte lucruri din viețile unor oameni cunoscuți din Câmpina. Este un format flash-interviu, cu întrebări punctuale și răspunsuri scurte și la... subiect. Vor fi întrebări legate atât de cariera profesională a invitaților noștri, cât și din viața lor particulară.
De câteva luni bune, comuna Brebu a devenit epicentrul unui scandal între primarul Adrian Ungureanu, pe de o parte, și viceprimarul Cătălin Ilioiu și noua majoritate din Consiliul Local, pe de altă parte.