Cele 18 familii de câmpineni de pe Șoseaua Paltinu, de lângă fosta fabrică "21 Decembrie" vor beneficia de apă potabilă din conducta Sistemului Zonal de Exploatare Prahova, care trece pe terenul fostei fabrici de cherestea. Adică exact cum primeau înainte de octombrie 2016. Numai că, acum vor avea contracte cu HidroPrahova și vor plăti consumul în sistem paușal.
Vă reamintim că s-a discutat mult şi s-a făcut extrem de puţin în condiţiile în care peste 50 de câmpineni din colonia situată lângă fosta fabrică de cherestea "21 Decembrie", pe drumul spre Paltinu, nu au apă din octombrie 2016. Problema a fost supusă și atenţiei consilierilor locali, iar în această toamnă lucrurile au început să se mişte. Încet, dar să se mişte. Soluţia găsită de municipalitate a fost aceea de a achiziţiona conducte şi un bazin astfel încât să se poată realiza o lucrare provizorie pentru ca locuitorii de la "21 Decembrie" să aibă apă înainte de venirea iernii. Când procedura de achiziţie pe SEAP pentru toate acestea a fost aproape finalizată, s-a găsit o altă soluţie, mult mai bună, din câte se pare.
"Am obţinut acordul de la dl. Daviţoiu, proprietarul tereului pe care se află fosta fabrică "21 Decembrie" şi astfel rezolvăm cel mai rapid posibil problema apei pentru oamenii din această zonă. Concret, oamenii vor fi abonaţi la HidroPrahova, care va monta aici un contor, iar familiile respective vor plăti în sistem pauşal. Practic, vor avea apă la fel cum au avut până în urmă cu mai bine de un an, când s-a închis robinetul. Diferenţa va fi că acum vor avea contracte cu HidroPrahova. Va mai dura puţin până la montarea contorului și până la definitivarea formalităţilor între HidroPrahova şi ESZ (Exploatare Sistem Zonal Prahova - societatea deţinătoare a conductei care alimenta fosta fabrică), apoi vor fi realizate analizele pentru determinarea potabilității apei, pentru că, trebuie să ştiţi, apa va fi la nivelul de calitate al celei din întreaga localitate. Cred că este cea mai bună soluţie, cea mai rapidă şi cea mai eficientă. În privinţa achiziţiei bunurilor necesare intervenţiei, aşa cum era gândită anterior înțelegerii cu dl. Daviţoiu, administraţia locală nu va încheia niciun contract, nu va mai cumpăra nimic şi nu va cheltui niciun leu", ne-a declarat viceprimarul municipiului Câmpina, Adrian Piţigoi.
Citiţi şi:
18 familii din Câmpina nu mai au apă potabilă de opt luni
Câmpinenii de pe Şoseaua Paltinu, care nu mai au apă de un an, au venit în faţa Consiliului Local
S-a găsit o soluţie provizorie pentru alimentarea cu apă a locuitorilor de lângă fosta fabrică 21 Decembrie
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.