O delegație numeroasă din municipiul Cahul (Republica Moldova) a venit la Câmpina, la invitația administrației locale, pentru a participa la Festivalul CâmpinArtelor și Sporturilor 2023. Câmpina și Cahul sunt localități înfrățite, acordul de cooperare fiind semnat, simbolic, pe 30 noiembrie 2018, cu o zi înaintea sărbătoririi Centenarului Marii Uniri.
Cahulul a onorat invitația la Festivalul CâmpinArtelor și Sporturilor 2023 cu tot ce are mai bun și mai frumos în domeniul artistic și chiar are cu ce se lăuda. Au venit la Câmpina: Ansamblul Folcloric “Nufărul”, Ansamblul Folcloric “Izvorașul”, Ansamblul Folcloric “Altița”, Ansamblul de Estradă “Bobocelul”, Trupa de Teatru “Masca” și Ansamblul de Majorete “Iuventa”, toate aparținând Palatului de Cultură din Cahul. Delegația a fost condusă de primarul Nicolae Dandiș și directorul Palatului de Cultură – Rodica Panașescu. Oaspeții au ajuns la Câmpina sâmbătă la prânz și au fost primiți în mod tradițional la Primăria Câmpina, de către primarul Alin Moldoveanu, cu pâine, sare și vin.
Sâmbătă seara, artiștii din Cahul au oferit un spectacol extraordinar în Parcul Regele Mihai I, despre care vom scrie separat. Duminică, oaspeții au vizitat Muzeul Memorial “B.P. Hasdeu” și Muzeul Schițelor lui Nicolae Grigorescu, apoi au plecat spre casă.
Municipiul Cahul este centrul administrativ al raionului cu același nume, este al șaselea oraș ca mărime din Republica Moldova și al treilea ca dezvoltare economică. Este situat chiar pe malul Prutului, la 175 km de Chișinău și are în jur de 30.000 locuitori. Una dintre cele mai puternice legături dintre Câmpina și Cahul este dată de savantul Bogdan Petriceicu Hasdeu, care și-a desfășurat activitatea ca judecător de Cahul, în anul 1858, fiind demis pentru activitatea sa unionistă, pentru lupta sa pro-unirea Basarabiei cu România. La Cahul există Universitatea de Stat "B.P. Hasdeu", Teatrul Republican "B.P. Hasdeu", Muzeul Teritorial "B.P. Hasdeu", Colegiul Tehnic "Iulia Hasdeu". Un bust al savantului este amplasat chiar în fața Palatului de Cultură ”Nicolae Botgros” din Cahul.
Pe DJ 102B, în Prahova, pe raza localității Posești a avut loc marți după-amiază un accdient grav de circulație, soldat cu decesul unui bărbat de 41 ani, conducătorul unuia dintre autovehiculele implicate.
De aproape două luni au început lucrările de renovare energetică la cele trei blocuri pentru care municipalitatea câmpineană a obținut fonduri europene prin PNRR.
Prahovenii au primit și în această dimineață mesaj RO-ALERT privind codul roșu de caniculă instituit de Administrația Națională de Meteorologie.
În momentul de față, în Câmpina se lucrează în mai multe puncte la refacerea platformelor de gunoi pe care vor fi amplasate insulele ecologice.