Scena pentru Festivalul "Serbările Toamnei" - Câmpina 2018 va fi amplasată în intersecția de la Notariate. Terasele, de la cinematograf în jos

Actualitate (Categoria articolului)

La jumătatea acestei luni (15-16 septembrie) la Câmpina va avea loc cea de-a XI-a ediție a Festivalului "Serbările Toamnei". Spre deosebire de anii precedenți, ediția din acest an vine cu unele noutăți, în special de natură organizatorică. festivalul nu mai are loc în intersecția de la fosta Casă a Cărții, ci la Notariate, adică la intersecția Bulevardului Carol I cu Strada 1 Decembrie 1918 (lângă celebrul "turn înclinat"). Acolo, în acea intersecție, chiar în dreptul Parcului Trandafirilor, va fi amplasată scena pentru spectacole.

Terasele și tarabele comercianților vor fi amplasate pe bulevardul central, de la cinematograf în jos, până la intersecția cu Strada Sergent Major Erou Grigore Nicolae, adică în fața cinematografului, parcării Spitalului Municipal și Policlinicii). Circulația rutieră va fi blocată de vineri seară până luni dimineață pe Bulevardul Carol I, pe tronsonul cuprins între intersecția cu Frații Golești (Biserica de la Brazi) și intersecția cu Sg.Maj. Erou Grigore Nicolae. În cele două zile de festival, pe Strada 1 Decembrie 1918 nu va mai fi sens unic, se va putea circula atât de la Școala Centrală până în parcarea de la Penny, cât și invers.
Prima zi a "Serbărilor Toamnei", sâmbătă, 15 septembrie, va fi dedicată folclorului, în cadrul festivalului fiind inclusă "Hora prahoveană", o manifestare tradițională, organizată neîntrerupt la Câmpina în ultimii 23 de ani. Sâmbătă, la ora 11.00, va fi deschiderea oficială a evenimentului, va avea loc o paradă a costumelor populare - la care vor participa ansamblurile folclorice participante la "Hora prahoveană", apoi va avea loc premierea elevilor olimpici. Prima parte a spectacolului va începe (probabil) la ora 12.00, iar pe scenă vor urca soliști și ansambluri din Prahova. A doua parte a spectacolului va avea loc de la ora 19.00, când vor evolua Ansamblul Folcloric al Casei Tineretului, Ansamblul Folcloric "Ghiocelul" al Casei de Cultură, Ansamblul Folcloric "La izvor" din Cimișlia (Republica Moldova) și solista de muzică populară Adriana Deaș. Apoi vor cânta îndrăgiții artiști Doinița și Ionuț Dolănescu și Maria Dragomiroiu.
Duminică, 16 septembrie, de la ora 19.00, pe scenă vor urca Adda, Cabron, Alama & Pacha Man și Voltaj. Festivalul se va încheia cu un foc de artificii (artificiile vor fi lansate din parcarea fostului complex comercial Fibec). Pentru organizarea Festivalului "Serbările Toamnei" - Câmpina 2018, administrația locală a alocat de la bugetul municipiului aproximativ 30.000 euro.

Citiți și Probe de artificii pentru Festivalul "Serbările Toamnei" 2018, pe nervii și, bineînțeles, pe banii câmpinenilor

8636 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1937 vizualizari
23 ian. 2019 19:56

"Mândria de a fi român", un proiect educațional dedicat Micii Uniri, desfășurat la Școala "Ion Câmpineanu" din Câmpina

Școala Gimnazială "Ion Câmpineanu" din Câmpina și Școala Gimnazială Nistorești, aparținând de Liceul Teoretic "Aurel Vlaicu" Breaza, au desfășurat miercuri, 23 ianuarie, un proiect educațional intitulat "Mândria de a fi român". Acest proiect s-a adresat elevilor din ciclul primar și a fost dedicat aniversării Zilei Unirii Principatelor Române. (video)

1815 vizualizari
23 ian. 2019 19:38

Cursurile școlare vor fi suspendate în toată țara vineri, 25 ianuarie 2019

Ministerul Educației Naționale a emis astăzi un ordin prin care se decide suspendarea cursurilor școlare în întreaga țară pentru vineri, 25 ianuarie 2019. Măsura a fost luată după ce Ministerul Sănătății a anunțat că numărul cazurilor de infecții respiratorii acute a crescut, în ultima săptămână, cu peste 20% față de nivelul așteptat. Joi, 24 ianuarie, este, oricum, zi liberă, astfel că, timp de patru zile, copiii vor putea evita expunerea în colectivități.

Alte stiri recente

2228 vizualizari
23 ian. 2019 20:55

Hora Unirii, dansată de elevii Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina

1 comentarii

Pentru că joi, 24 Ianuarie, este zi liberă, elevii și profesorii Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina au sărbătorit cu o zi mai devreme Unirea Principatelor Române. În curtea instituției, elevi din toate ciclurile de învățământ (primar, gimnazial, liceal) au dansat Hora Unirii, pentru a marca astfel împlinirea a 160 de ani de la Unirea Moldovei cu Țara Românească sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza, cel care a pus bazele dezvoltării moderne a României prin reformele aplicate în scurta sa perioadă de domnie.

1704 vizualizari
23 ian. 2019 11:43

Primăria Câmpina vă invită să dansați Hora Unirii pe 24 ianuarie 2019, în Pasajul de la Ceas

1 comentarii

UPDATE - Evenimentul a fost anulat.

La 24 Ianuarie 2019 se împlinesc 160 de ani de la Unirea Principatelor Române. "Mica Unire" de la 1859 este considerată primul pas important pe calea înfăptuirii statului național unitar român. Primăria și Consiliul Local Câmpina vă invită joi, la ora 12.00, în Pasajul de la Ceas, pentru a dansa cu toții Hora Unirii.