CONTACT

Povestea unei campioane - Georgeta Popescu. Sau cum poate un copil să-și transforme visul în medalie olimpică

- Sport -

Povestea unei campioane - Georgeta Popescu. Sau cum poate un copil să-și transforme visul în medalie olimpică

În prima zi de școală după întoarcerea de la Jocurile Olimpice de Tineret de la Lausanne, Elveția, câmpineanca Georgeta Popescu a fost asaltată de colegi și profesori pentru a o felicita sau chiar pentru a se fotografia alături de ea, tânăra sportivă purtând cu mândrie la gât medalia olimpică. Bineînțeles că am stat și noi de vorbă cu Georgeta, fata de aur a sportului câmpinean, a sportului românesc. Performanța ei va rămâne, probabil, multă vreme, un vârf de neatins pentru sportul câmpinean. Dar în spatele acestei performanțe stă o poveste impresionantă.

Încă emoționată, chiar și la mai bine de o săptămână după cucerirea aurului olimpic în proba de monobob, Georgeta Popescu a răspuns cu amabilitate întrebărilor noastre. Povestea sa este cu adevărat impresionantă. Georgeta provine dintr-o familie cu șase copii, o familie de oameni simpli, dar cu foarte mult bun simț. Și-a pierdut tatăl în urmă cu zece ani, iar de atunci mama crește singură cei șase copii și, probabil, numai ea și bunul Dumnezeu știu prin ce neajunsuri au trecut. În pofida greutăților, Georgeta a fost și este o luptătoare. Sportul i-a dat putere, i-a dat încredere, i-a dat totul și asta pentru că și ea s-a dedicat în totalitate sportului.
Georgeta Popescu ne-a povestit că, în urmă cu mai mulți ani a început să practice atletismul la CSS ”Constantin Istrati”, la proba de săritură în lungime, antrenor fiindu-i Jenica Bran, apoi a încercat la aruncarea suliței, dar nu i-a plăcut, iar când a apărut oportunitatea să practice bobul a simți că acolo este chemarea sa. Îi plac foarte mult sporturile de iarnă, dar nu s-a dat niciodată cu sania dintr-un motiv incredibil, pe care îl veți afla... urmărind interviul video.
Antrenamentele la bob sunt extrem de dure, solicitante din punct de vedere fizic. Se trezește în fiecare dimineață la ora 5.00-5.30, face un prim antrenament, apoi merge la școală, iar după-amiază are un alt antrenament programat. Când nu este în cantonament, se antrenează la baza sportivă de la Căminul Petrol din Câmpina, pentru condiție fizică și forță, iar cantonamentele se desfășoară numai în străinătate, în Germania, Austria sau Elveția, pentru că în țara noastră nu există nicio pârtie de bob. Federația Română de Bob și Sanie suportă costurile cantonamentelor, sau Comitetul Olimpic Român, pentru lotul olimpic din care Georgeta Popescu face parte.
Tânăra campioană ne-a mărturisit că doarme cu medalia olimpică sub pernă, că tot nu-i vine să creadă ce performanță uriașă a obținut, că încă mai are emoții când se gândește la Jocurile Olimpice de Tineret, când vorbește despre competiție, despre tot ce a trăit la Laussane. La școală îi place foarte mult matematica, dar și-a ales deja drumul - după examenul de bacalaureat din această vară vrea să urmeze cursurile unei facultăți de educație fizică și să rămână în lumea minunată a sporturilor de iarnă. 
Vizionând interviul cu Georgeta Popescu veți mai putea afla ce simte o campioană când o oprește lumea pe stradă să o felicite pentru extraordinara performanță, dar și ce crede despre șansele ei la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing din 2022.

Spuneam și suntem convinși de asta, performanța Georgetei Popescu va rămâne multă vreme un vârf de neatins în sportul câmpinean. Și poate ar fi momentul să vedem ce poate face comunitatea locală pentru această fată. Comunitatea locală prin administrația publică locală, bineînțeles. Georgeta Popescu va fi recompensată cu un premiu în bani de Comitetul Olimpic Român și va primi pe toată perioada studiilor o bursă olimpică. Echipamente și cantonamente îi asigură federația de specialitate și Comitetul Olimpic. Administrația câmpineană i-ar putea oferi titlul de cetățean de onoare, care ar fi constitui frumos cadou în luna aprilie 2020, la împlinirea vârstei de 18. De asemenea, administrația câmpineană i-ar putea oferi Georgetei chiar și un apartament în celebrul bloc de necesitate care stă gol, pentru că, vă reamintim, tânăra campioană olimpică locuiește într-o casă din Cartierul Voila, alături de mama ei și de cei cinci frați. Mingea este acum în terenul Primăriei și Consiliului Local Câmpina, care vor trebui să tindă să se ridice la nivelul performanței cu care Georgeta Popescu a făcut să se mândrească o țară întreagă. A adus o medalie strălucitoare unei comunități care nu i-a oferit mare lucru pentru a ajunge în vârful ierarhiei olimpice, dar care se poate revanșa acum.

Citiți și: Campioana olimpică de tineret Georgeta Popescu, primită cu flori și aplauze de colegi și profesori la Liceul "Istrati" din Câmpina


28 Jan 2020 11:32 11287 vizualizari


Comentarii






Vremea
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
194 vizualizari 08 May 2024 19:11 Handbal feminin, junioare III. Tonus București – CS Câmpina 31-35

Handbal feminin, junioare III. Tonus București – CS Câmpina 31-35

În penultima etapă a Campionatului Națioanl de Handbal Feminin pentru juniori III, Grupa Speranța 2, CS Câmpina a obținut o nouă victorie. Fetele lui Daniel Vasile au învins echipa Tonus București cu scorul de 35-31, după ce la pauză tabela de marcaj arăta un scor egal, 15-15.

citeste mai mult
664 vizualizari 07 May 2024 20:20 Liga A Prahova. CS Câmpina - FC Bănești 0-0

Liga A Prahova. CS Câmpina - FC Bănești 0-0

Așteptat ca un derby local, jocul dintre CS Câmpina și FC Bănești a reprezentat o anihilare reciprocă, ceel două formații demonstrând de ce sunt vecine de clasament.

citeste mai mult
551 vizualizari 07 May 2024 19:58 Liga A Prahova, etapa a 28-a. Rezultate, clasament și programul rundei viitoare

Liga A Prahova, etapa a 28-a. Rezultate, clasament și programul rundei viitoare

Marți după-amiază au avut loc cele mai multe partide din cadrul etapei a 28-a din Liga A. Ultimul joc va avea loc miercuri după-amiază. Iată rezultatele înregistrate până acum, clasamentul la zi și programul etapei viitoare:

citeste mai mult
1969 vizualizari 06 May 2024 11:41 Liga A Prahova, etapa a 28-a. Programul și delegările

Liga A Prahova, etapa a 28-a. Programul și delegările

Marți și miercuri sunt programate jocurile etapei a 28-a din Liga A Prahova, la fotbal, competiție care se apropie cu pași repezi de fluierul final. Iată programul și delegările:

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV