Povestea unei campioane - Georgeta Popescu. Sau cum poate un copil să-și transforme visul în medalie olimpică

Sport (Categoria articolului)

În prima zi de școală după întoarcerea de la Jocurile Olimpice de Tineret de la Lausanne, Elveția, câmpineanca Georgeta Popescu a fost asaltată de colegi și profesori pentru a o felicita sau chiar pentru a se fotografia alături de ea, tânăra sportivă purtând cu mândrie la gât medalia olimpică. Bineînțeles că am stat și noi de vorbă cu Georgeta, fata de aur a sportului câmpinean, a sportului românesc. Performanța ei va rămâne, probabil, multă vreme, un vârf de neatins pentru sportul câmpinean. Dar în spatele acestei performanțe stă o poveste impresionantă.

Încă emoționată, chiar și la mai bine de o săptămână după cucerirea aurului olimpic în proba de monobob, Georgeta Popescu a răspuns cu amabilitate întrebărilor noastre. Povestea sa este cu adevărat impresionantă. Georgeta provine dintr-o familie cu șase copii, o familie de oameni simpli, dar cu foarte mult bun simț. Și-a pierdut tatăl în urmă cu zece ani, iar de atunci mama crește singură cei șase copii și, probabil, numai ea și bunul Dumnezeu știu prin ce neajunsuri au trecut. În pofida greutăților, Georgeta a fost și este o luptătoare. Sportul i-a dat putere, i-a dat încredere, i-a dat totul și asta pentru că și ea s-a dedicat în totalitate sportului.
Georgeta Popescu ne-a povestit că, în urmă cu mai mulți ani a început să practice atletismul la CSS ”Constantin Istrati”, la proba de săritură în lungime, antrenor fiindu-i Jenica Bran, apoi a încercat la aruncarea suliței, dar nu i-a plăcut, iar când a apărut oportunitatea să practice bobul a simți că acolo este chemarea sa. Îi plac foarte mult sporturile de iarnă, dar nu s-a dat niciodată cu sania dintr-un motiv incredibil, pe care îl veți afla... urmărind interviul video.
Antrenamentele la bob sunt extrem de dure, solicitante din punct de vedere fizic. Se trezește în fiecare dimineață la ora 5.00-5.30, face un prim antrenament, apoi merge la școală, iar după-amiază are un alt antrenament programat. Când nu este în cantonament, se antrenează la baza sportivă de la Căminul Petrol din Câmpina, pentru condiție fizică și forță, iar cantonamentele se desfășoară numai în străinătate, în Germania, Austria sau Elveția, pentru că în țara noastră nu există nicio pârtie de bob. Federația Română de Bob și Sanie suportă costurile cantonamentelor, sau Comitetul Olimpic Român, pentru lotul olimpic din care Georgeta Popescu face parte.
Tânăra campioană ne-a mărturisit că doarme cu medalia olimpică sub pernă, că tot nu-i vine să creadă ce performanță uriașă a obținut, că încă mai are emoții când se gândește la Jocurile Olimpice de Tineret, când vorbește despre competiție, despre tot ce a trăit la Laussane. La școală îi place foarte mult matematica, dar și-a ales deja drumul - după examenul de bacalaureat din această vară vrea să urmeze cursurile unei facultăți de educație fizică și să rămână în lumea minunată a sporturilor de iarnă. 
Vizionând interviul cu Georgeta Popescu veți mai putea afla ce simte o campioană când o oprește lumea pe stradă să o felicite pentru extraordinara performanță, dar și ce crede despre șansele ei la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing din 2022.

Spuneam și suntem convinși de asta, performanța Georgetei Popescu va rămâne multă vreme un vârf de neatins în sportul câmpinean. Și poate ar fi momentul să vedem ce poate face comunitatea locală pentru această fată. Comunitatea locală prin administrația publică locală, bineînțeles. Georgeta Popescu va fi recompensată cu un premiu în bani de Comitetul Olimpic Român și va primi pe toată perioada studiilor o bursă olimpică. Echipamente și cantonamente îi asigură federația de specialitate și Comitetul Olimpic. Administrația câmpineană i-ar putea oferi titlul de cetățean de onoare, care ar fi constitui frumos cadou în luna aprilie 2020, la împlinirea vârstei de 18. De asemenea, administrația câmpineană i-ar putea oferi Georgetei chiar și un apartament în celebrul bloc de necesitate care stă gol, pentru că, vă reamintim, tânăra campioană olimpică locuiește într-o casă din Cartierul Voila, alături de mama ei și de cei cinci frați. Mingea este acum în terenul Primăriei și Consiliului Local Câmpina, care vor trebui să tindă să se ridice la nivelul performanței cu care Georgeta Popescu a făcut să se mândrească o țară întreagă. A adus o medalie strălucitoare unei comunități care nu i-a oferit mare lucru pentru a ajunge în vârful ierarhiei olimpice, dar care se poate revanșa acum.

Citiți și: Campioana olimpică de tineret Georgeta Popescu, primită cu flori și aplauze de colegi și profesori la Liceul "Istrati" din Câmpina

10186 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

508 vizualizari
26 sept. 2021 20:54

Rareș Hodoiu (AIKO Câmpina), trei medalii la Mondialul WUKF de la Cluj-Napoca

La sfârșitul acestei săptămâni a avut loc la Cluj-Napoca o nouă ediție a Campionatului Mondial WUKF de karate, competiție la care a fost prezent și Rareș Hodoiu, unul dintre cei mai valoroși sportivi de la AIKO Câmpina, pregătit de Sensei Gabriel Timofte.

1776 vizualizari
26 sept. 2021 12:52

Liga A Prahova, etapa a 8-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă au avut loc primele meciuri din etapa a 8-a din Liga A Prahova, eșalonul de elită al fotbalului prahovean. Duminică au avut loc ultimele jocuri ale acestei runde. Iată rezultatele:

Alte stiri recente

2584 vizualizari
25 sept. 2021 20:18

La Breaza, un bărbat a fost atacat și rănit grav de un urs. Mesaj de alertă privind prezența unui urs și la Comarnic

Iată că se înmulțesc cazurile de oameni atacați de urs. S-a întâmplat foarte recent la Telega, zilele trecute la Comarnic, astăzi la Breaza și tot astăzi a fost emis un mesaj RO Alert privind prezența unui urs la Comarnic, în zona Podul Lung.

3010 vizualizari
25 sept. 2021 19:18

Un an de la alegerile locale. Proiectele și... dezamăgirile POL Câmpina

Pe 27 septembrie 2021 se împlinește un an de la alegerile locale care au schimbat radical reprezentativitatea politică în administrația publică. Câmpinatv.ro realizează o serie de emisiuni cu reprezentanții partidelor care fac parte din Consiliul Local și încercăm să aflăm ce a fost bine și ce nu a fost bine în acest prim an din noul mandat, cum se văd lucrurile din interiorul partidelor și, bineînțeles, din interiorul administrației locale. Invitatul acestei emisiuni – consilierul local Cosmin Raț din partea Partidului Oamenilor Liberi (POL).