Campioana olimpică de tineret Georgeta Popescu, primită cu flori și aplauze de colegi și profesori la Liceul "Istrati" din Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

O ceremonie extrem de emoționantă a avut loc astăzi, luni, 27 ianuarie 2020, la Liceul Tehnologic "Constantin Istrati" din municipiul Câmpina. O ceremonie în cinstea campioanei olimpice la monobob, Georgeta Popescu, care a revenit la școală după Jocurile Olimpice pentru Tineret de la Laussane, din Elveția, purtând la gât medalia olimpică de aur. Georgeta a fost întâmpinată cu flori și aplauze de colegi și profesori și a primit o diplomă de onoare din partea conducerii Liceului "Istrati".

Alături de campioana olimpică de tineret s-au aflat mama și antrenorul Cezar Popescu, iar la careul din curtea școlii, unde s-au strâns elevi și profesori, alături de conducerea instituției (director Corina Gheorghe și director adjunct Claudia Popa) s-a aflat și viceprimarul Adrian Pițigoi, în calitate de membru al Consiliului de Administrație al Liceul Tehnologic "Constantin Istrati", precum și primul antrenor al campioanei olimpice, Jenica Bran, de la CSS "C. Istrati" Câmpina.
"Nu credeam că școala noastră va trăi vreodată un asemenea moment, iar emoțiile sunt foarte puternice. După o muncă asiduă, cu trezirea la ora 5.30 în fiecare dimineață, cu două antrenamente pe zi, dar și o prezență foarte bună la cursuri, cu note bune, fiind a doua pe clasă, iată ce performanță uriașă reușește Georgeta - Gigi, cum îi spun cei apropiați - într-un sport pe care aproape nimeni nu îl susține în România. Pregătită de antrenorul Cezar Popescu la Clubul Sportiv Sinaia, această fată minunată a reușit să înalțe steagul țării noastre pe cel mai înalt catarg de la Jocurile Olimpice de la Laussane, ea a reușit să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, obținând primul titlu olimpic pentru România din istoria acestui sport. O felicităm din toată inima și îi dorim mult succes în continuare", a afirmat directorul liceului, prof. Corina Gheorghe. (video)
"Este pentru prima dată în viața mea când țin în mână un microfon și vorbesc în fața unei mulțimi. Sunt copleșit de emoție. Îi mulțumesc Georgetei pentru că datorită ei se întâmplă totul. Îi mulțumesc pentru seriozitatea de care a dat dovadă în acești patru ani de când ne cunoaștem și lucrăm împreună. Aș vrea să-i mulțumesc și doamnei Rodica, mama lui Gigi, care întotdeauna i-a fost alături. Îi suntem recunoscători tatălui ei, care de zece ani o veghează de sus, din ceruri. Aș vrea să mulțumesc doamnei director și colectivului de cadre didactice de la acest liceu pentru înțelegerea de care au dat dovadă de-a lungul timpului, atunci când a fost nevoie, așa cum aș vrea să le mulțumesc și colegilor de clasă, care au ajutat-o să recupereze, să fie la zi cu toate lecțiile. Sunt foarte mândru și fericit că mi-a scos Dumnezeu în cale un asemenea copil care m-a făcut să trăiesc cele mai frumoase clipe din viața mea la Jocurile Olimpice de la Laussane", a spus, extrem de emoționat, antrenorul Cezar Popescu. (video)
"În momentul în care am citit știrea cu câștigarea titlului olimpic am simțit o imensă bucurie. Toți cei aici de față suntem fericiți că suntem concetățenii tăi. Suntem mândri de tine, iar tu trebuie să știi că numele tău scrie istorie pentru Câmpina. A scrie istorie nu e un lucru simplu. Vom încerca să-ți fim alături pe acest drum extrem de greu pe care l-ai ales, un drum cu multă muncă și multe sacrificii, mai ales că urmează o mare provocare pentru tine la Olimpiada de la Beijing, din 2022. Felicitări, Georgeta, ești un model pentru noi, pentru colegii tăi, pentru toți tinerii!", a afirmat viceprimarul Adrian Pițigoi. (video)

Georgeta Popescu este elevă în clasa a XII-a B la Liceul "Istrati". Anul acesta, pe 13 aprilie, va împlini 18 ani. Este legitimată la CSO Sinaia. La Jocurile Olimpice pentru Tineret de la Laussane a adus României prima medalie de aur în proba de monobob.

Citiți și: Câmpineanca Georgeta Popescu, campioană olimpică de tineret la monobob: ”Sunt copleșită. Toată lumea în jurul meu îmi spune că am scris istorie!”
Câmpina are campioană olimpică la tineret! Georgeta Popescu a câștigat proba de monobob la Jocurile Olimpice pentru Tineret de la Lausanne

14863 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Tudor 27.01.2020 18:40 Mă uit la poze și sunt izbit de entuziasmul domnului Pițigoi. Este clar deranjat. Sătul și sictirit. Bravo sportivei! Este munca ei. Zâmbetul de pe fața ei ne dă speranțe.
  • diss 27.01.2020 19:22 Felicitări acestei fete minunate!

Actualitate

2187 vizualizari
24 apr. 2024 15:39

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

2175 vizualizari
24 apr. 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

Alte stiri recente

1006 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.

211 vizualizari
24 apr. 2024 21:16

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.