Campioana olimpică de tineret Georgeta Popescu, primită cu flori și aplauze de colegi și profesori la Liceul "Istrati" din Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

O ceremonie extrem de emoționantă a avut loc astăzi, luni, 27 ianuarie 2020, la Liceul Tehnologic "Constantin Istrati" din municipiul Câmpina. O ceremonie în cinstea campioanei olimpice la monobob, Georgeta Popescu, care a revenit la școală după Jocurile Olimpice pentru Tineret de la Laussane, din Elveția, purtând la gât medalia olimpică de aur. Georgeta a fost întâmpinată cu flori și aplauze de colegi și profesori și a primit o diplomă de onoare din partea conducerii Liceului "Istrati".

Alături de campioana olimpică de tineret s-au aflat mama și antrenorul Cezar Popescu, iar la careul din curtea școlii, unde s-au strâns elevi și profesori, alături de conducerea instituției (director Corina Gheorghe și director adjunct Claudia Popa) s-a aflat și viceprimarul Adrian Pițigoi, în calitate de membru al Consiliului de Administrație al Liceul Tehnologic "Constantin Istrati", precum și primul antrenor al campioanei olimpice, Jenica Bran, de la CSS "C. Istrati" Câmpina.
"Nu credeam că școala noastră va trăi vreodată un asemenea moment, iar emoțiile sunt foarte puternice. După o muncă asiduă, cu trezirea la ora 5.30 în fiecare dimineață, cu două antrenamente pe zi, dar și o prezență foarte bună la cursuri, cu note bune, fiind a doua pe clasă, iată ce performanță uriașă reușește Georgeta - Gigi, cum îi spun cei apropiați - într-un sport pe care aproape nimeni nu îl susține în România. Pregătită de antrenorul Cezar Popescu la Clubul Sportiv Sinaia, această fată minunată a reușit să înalțe steagul țării noastre pe cel mai înalt catarg de la Jocurile Olimpice de la Laussane, ea a reușit să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, obținând primul titlu olimpic pentru România din istoria acestui sport. O felicităm din toată inima și îi dorim mult succes în continuare", a afirmat directorul liceului, prof. Corina Gheorghe. (video)
"Este pentru prima dată în viața mea când țin în mână un microfon și vorbesc în fața unei mulțimi. Sunt copleșit de emoție. Îi mulțumesc Georgetei pentru că datorită ei se întâmplă totul. Îi mulțumesc pentru seriozitatea de care a dat dovadă în acești patru ani de când ne cunoaștem și lucrăm împreună. Aș vrea să-i mulțumesc și doamnei Rodica, mama lui Gigi, care întotdeauna i-a fost alături. Îi suntem recunoscători tatălui ei, care de zece ani o veghează de sus, din ceruri. Aș vrea să mulțumesc doamnei director și colectivului de cadre didactice de la acest liceu pentru înțelegerea de care au dat dovadă de-a lungul timpului, atunci când a fost nevoie, așa cum aș vrea să le mulțumesc și colegilor de clasă, care au ajutat-o să recupereze, să fie la zi cu toate lecțiile. Sunt foarte mândru și fericit că mi-a scos Dumnezeu în cale un asemenea copil care m-a făcut să trăiesc cele mai frumoase clipe din viața mea la Jocurile Olimpice de la Laussane", a spus, extrem de emoționat, antrenorul Cezar Popescu. (video)
"În momentul în care am citit știrea cu câștigarea titlului olimpic am simțit o imensă bucurie. Toți cei aici de față suntem fericiți că suntem concetățenii tăi. Suntem mândri de tine, iar tu trebuie să știi că numele tău scrie istorie pentru Câmpina. A scrie istorie nu e un lucru simplu. Vom încerca să-ți fim alături pe acest drum extrem de greu pe care l-ai ales, un drum cu multă muncă și multe sacrificii, mai ales că urmează o mare provocare pentru tine la Olimpiada de la Beijing, din 2022. Felicitări, Georgeta, ești un model pentru noi, pentru colegii tăi, pentru toți tinerii!", a afirmat viceprimarul Adrian Pițigoi. (video)

Georgeta Popescu este elevă în clasa a XII-a B la Liceul "Istrati". Anul acesta, pe 13 aprilie, va împlini 18 ani. Este legitimată la CSO Sinaia. La Jocurile Olimpice pentru Tineret de la Laussane a adus României prima medalie de aur în proba de monobob.

Citiți și: Câmpineanca Georgeta Popescu, campioană olimpică de tineret la monobob: ”Sunt copleșită. Toată lumea în jurul meu îmi spune că am scris istorie!”
Câmpina are campioană olimpică la tineret! Georgeta Popescu a câștigat proba de monobob la Jocurile Olimpice pentru Tineret de la Lausanne

13660 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Tudor 27.01.2020 18:40 Mă uit la poze și sunt izbit de entuziasmul domnului Pițigoi. Este clar deranjat. Sătul și sictirit. Bravo sportivei! Este munca ei. Zâmbetul de pe fața ei ne dă speranțe.
  • diss 27.01.2020 19:22 Felicitări acestei fete minunate!

Actualitate

679 vizualizari
20 oct. 2021 21:54

Noi restricții de luni, 25 octombrie. Vacanță de două săptămâni în toate școlile și liceele

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri seara, restricțiile care vor fi impuse începând de luni, respectiv doar vaccinații vor mai putea circula noaptea, certificatul verde va fi obligatoriu pentru majoritatea activităților, iar masca redevine obligatorie peste tot, inclusiv pe stradă.

2272 vizualizari
19 oct. 2021 20:25

De miercuri, 20 octombrie 2021, elevii Școlii Gimnaziale ”Ion Câmpineanu” din Câmpina trec în sistemul online de învățământ

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova a adoptat marți, 19 octombrie, Hotărârea nr. 89 privind trecerea în sistem online a încă zece unități de învățământ din județ, din cauza infectărilor cu SARS-CoV-2.

Alte stiri recente

2476 vizualizari
18 oct. 2021 22:19

Un an de la alegerile locale. Cum se vede administrația locală prin ochii singurului consilier câmpinean independent, Costel Filip

Seria emisiunilor dedicate împlinirii unui an de la alegerile locale a continuat cu consilierul local independent, Costel Filip. De altfel, este singurul consilier independent ales vreodată la Câmpina și se poate spune că a constituit o surpriză nu doar alegerea sa în Consiliul Local, ci și rezultatul obținut - 1.014 voturi, reprezentând 7,81% din voturile electoratului prezent la urne, în condițiile în care îi erau suficiente doar trei procente pentru a intra în Consiliul Local.

5370 vizualizari
18 oct. 2021 20:39

Accident spectaculos în Câmpina, pe Calea Dacia, produs de un tânăr de 19 ani

Luni seară, pe Calea Dacia din municipiul Câmpina, în apropierea sensului giratoriu de la intersecția cu Bulevardul Nicolae Bălcescu a avut loc un accident de circulație, produs de un tânăr de 19 ani.