CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.facebook.com/clinicairisbaicoi/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Maternitatea SanConfind - naștere în siguranță și sfaturi importante pentru mămici

- Sănătate -

Maternitatea SanConfind - naștere în siguranță și sfaturi importante pentru mămici

Tarifele pachetelor de nașteri practicate de Maternitatea SanConfind sunt printre cele mai accesibile din sistemul medical privat românesc, fără ca acest lucru să însemne o calitate inferioară a serviciilor, comparând cu marile maternități private din București.

Păstrarea unor tarife decente la o calitate înaltă a serviciilor medicale reprezintă o caracteristică a managementului SanConfind. Această reușită de excepție este posibilă și datorită faptului că, pentru întreg personalul Centrului Medical SanConfind, pacienții trebuie să fie cele mai importante persoane din spital. 

Politica SanConfind: respectul față de om
Dr. Oana Dumitrescu, medic specialist obstetrică-ginecologie (din anul 2016 la SanConfind), consideră că ”în raport cu alte maternități private din țară, la SanConfind prețurile sunt mai mici, fără a se face rabat de la calitate. Politica spitalului nostru este bazată  pe umanitate, pe respectul față de om. În centrul atenției personalului medical trebuie să fie pacientul, la finalul muncii noastre să avem satisfacția că pacientul a plecat în siguranță din spital. A exercita corect medicina înseamnă a răspunde prompt, onest și cu înțelegere la diferite nevoi și cereri față de actul medical, care va trebui însoțit întotdeauna de constiință etică. Viața apare ca valoarea cea mai ridicată a lumii materiale, iar sănătatea reprezintă bunul suprem al omului, ea nu are preț.”

Recuperarea după naștere
Doamna doctor are câteva sfaturi importante pentru recuperarea proaspetelor mămici, atât după nașterea naturală, cât și după operația de cezariană. ”Nașterea implică un efort puternic al organismului femeii. Însă în timp relativ scurt, echilibrul se va restabili, iar aceasta se va putea ocupa liniștită de bebelușul ei. Lăuzia este o nouă perioadă fiziologică, de șase - opt săptămâni după naștere. În acest timp, organele genitale și întregul organism al proaspetei mămici revin la stadiul de dinaintea sarcinii. Refacerea completă va dura între două și patru săptămâni. În timpul lăuziei, mămica are o imunitate scăzută și este mai predispusă contactării unor posibile infecții. Mijlocul cel mai eficient de a evita astfel de situații neplăcute este interzicerea vizitelor. Vizitele (la spital sau, în primele zile, acasă) trebuie să aibă loc doar din partea persoanelor foarte apropiate lăuzei și nou-născutului. Agitația și gălăgia sunt și ele deranjante pentru proaspăta mămică, dar și pentru nou-născut. Perioada lăuziei durează, totuși, șase săptămâni, chiar dacă proaspăta mămică se poate simți excelent după doar câteva zile. Ea nu-și poate relua în totalitate activitățile de dinainte, ci trebuie ajutată, menajată, astfel încât să se poată odihni de mai multe ori în cursul zilei. În fond, de mediul ambiant depind foarte mult liniștea ei și liniștea nou-născutului, dar și felul în care mămica va ști să își disciplineze puiul încă din primele zile de viață, ceea ce este foarte important pentru armonia întregii familii.”

Când se recomandă cezariana
În vechime, operația se făcea numai pe femei însărcinate care decedaseră cu puțin înainte de termenul nașterii. Abia din secolul al XVI-lea operația s-a realizat pe gravide în viață, prin deschiderea uterului. În zilele noastre, deschiderea uterului este efectuată la nivelul colului uterin, ceea ce lasă posibilitatea de a se realiza și alte cezariene; așadar, de a se proiecta alte sarcini ulterioare. Decizia de a practica o cezariană se ia fie înaintea nașterii, fie chiar în timpul nașterii, din cauze diverse: uterul este malformat, fragil sau prezintă cicatrice determinate de alte cezariene; bazinul este prea îngust pentru trecerea fătului; gravida a suferit de hipertensiune în timpul sarcinii; copilul se va naște înainte de termen (este prematur) și nașterea pe căi normale ar putea sa-i provoace un traumatism; nașterea se prelungește fără ca travaliul să fie eficace; fătul este cu șezutul înainte; fătul prezintă o suferință descoperită prin monitorizare înaintea dilatării complete a colului; există o sarcină multiplă (parturienta are tripleți sau mai mulți).

Structura Secției Obstetrică-Ginecologie
Secția Obstetrică-Ginecologie SanConfind este alcătuită din: trei săli de nașteri, saloane post-partum și opt camere de spitalizare pentru gravide în regim rooming-in. Toate sălile de nașteri sunt dotate cu aparatură medicală de ultimă generație, dar și o rezervă dedicată și utilată corespunzător pentru pacientele cu dizabilități. Pentru sistemul rooming-in, rezervele dispun de pat pentru nou-născut,  masă de înfășat și chiuvetă specială pentru toaleta nou-născutului. Blocul operator al secției dispune de o sală de operație modernă cu suprapresiune și sisteme performante de sterilizare, ce asigură condiții de lucru optime pentru chirurgi, anesteziști și neonatologi, în care se pot efectua intervenții chirurgicale complexe. Sala de preanestezie, compartimentul ATI cu trei paturi și nucleul pentru primele îngrijiri acordate nou-născutului extras prin operație cezariană completează componența blocului operator. Secția are două săli de naștere pe cale naturală dotate la cele mai înalte standarde, permițând o monitorizare corectă a travaliului și o naștere în condiții de siguranță pentru parturientă și nou-născut. Sălile de naștere sunt cuplate cu o rezervă de post-partum, unde lăuzele vor fi monitorizate în primele două ore după naștere. Secția mai are în componență o sală de tratamente și mici intervenții pentru ginecologie, precum și o sală de tratamente pentru lăuze. Consilierii SanConfind vă stau la dispoziţie pentru oferte financiare personalizate.

Compartimentul Neonatologie
Compartimentul de Neonatologie, care își desfășoară activitatea în Secția Obstetrică-Ginecologie, este locul unde se îngrijesc nou-născuții, începând cu asistența la naștere până la cele mai complexe îngrijiri și tratamente pentru susținerea adaptării neonatale la viața extrauterină. Nou-născuții din terapia intensivă neonatală beneficiază de aparatură medicală performantă (incubatoare moderne, mese radiante pentru resuscitarea neonatală, aparate pentru ventilație mecanică, monitoare cardio-respiratorii, lampa de fototerapie, posibilitatea de efectuare a screening-ului metabolic extins și a celui auditiv). Neonatologia s-a desprins din pediatrie tocmai din prisma faptului că patologia și tratarea nou-născutului este atât de vastă și totodată diferită de patologia pediatrică. Nemaivorbind de continua modificare a acestei patologii, din ce în ce mai frecventă și mai agresivă, ce necesită educație medicală continuă și atenție sporită. Medicul neonatolog Eugenia Grumezescu cooperează cu pediatrul pentru a acorda îngrijirea continuă și de durată a nou-născutului. Maternitatea SanConfind promovează și susține ORA MAGICĂ. Aceasta reprezintă ora de aur sau ora sacră de după naștere și se referă la primele 60 de minute din viața nou-născutului. După ce apare pe lume, nou-născutul este așezat imediat pe burtica mamei și lăsat acolo pentru acomodare, neîntrerupt, atât timp cât este posibil; dacă este posibil, timp de o oră. Nou-născutul este acoperit și începe să se relaxeze, căutând instinctiv sânul mamei pentru a se hrăni. Contactul „skin to skin” (piele pe piele) crește atașamentul dintre mamă și bebeluș prin intermediul hormonului denumit oxitocină, care ajută la începerea alăptării. Această perioadă scurtă este printre cele mai importante perioade ale nou-născutului, de cunoaștere și recunoaștere a părinților pentru prima dată în viața extrauterină.

Echipa medicală a Secției Obstetrică-Ginecologie: dr. Ion Constantinescu (coordonatorul secției), dr. Oana Dumitrescu, dr. Dan Mihalache, dr. Ion Nica, dr. Arabela Vâlcea, dr. Iuliana Bîlgă, dr. Raluca Borina, dr. Ali-Ahmed Karaouni, dr. Mihai Ciorașcu, dr. Roxana Dumitru, dr. Emanuel Szendrei, dr. Adrian Nica, dr. Ionuț Vâlcea, dr. Anca Ciobanu, dr. Irina Oproiu, dr. Sebastian George Passat, dr. Mihai George Loghin. (P)


02 Oct 2024 12:08 252 vizualizari


Comentarii






346 vizualizari 05 Oct 2024 10:33 „Salvați copiii” a donat aparatură de 100.000 euro Compartimentului de Neonatologie de la Spitalul Municipal Câmpina

„Salvați copiii” a donat aparatură de 100.000 euro Compartimentului de Neonatologie de la Spitalul Municipal Câmpina

O donație importantă a fost făcută de Organizația "Salvați copiii", cu sprijinul Fundației OMV Petrom, către Spitalul Municipal Câmpina. Este vorba de aparatură medicală în valoare de 100.000 euro pentru Compartimentul de Neonatologie.

citeste mai mult
571 vizualizari 04 Sep 2024 21:28 Centrul de flebologie Cardionet - SanConfind pentru pacienții cu varice, ulcer varicos și tulburări ale circulației limfatice

Centrul de flebologie Cardionet - SanConfind pentru pacienții cu varice, ulcer varicos și tulburări ale circulației limfatice

La Centrul Medical SanConfind, odată cu începerea activității de chirurgie cardiovasculară de către profesorul Zoltan Galajda (împreună cu echipa sa de la Cardionet Hospital București), a apărut ca o necesitate înființarea unui centru de flebologie, care să facă față numărului mare de pacienți cu varice, tulburări ale circulației limfatice, dar mai ales cu ulcer varicos.

citeste mai mult
811 vizualizari 02 Aug 2024 13:37 La Sanconfind Poiana Câmpina, flebologia se tratează de specialiști de top mondial

La Sanconfind Poiana Câmpina, flebologia se tratează de specialiști de top mondial

Nu cu mult timp în urmă vă informam despre noua specialitate medicală de la Centrul Medical Sanconfind Poiana Câmpina: flebologia. Această mare realizare a fost posibilă datorită echipei formate din doi mari specialiști de top mondial - prof. dr. Zoltan Galajda și prof. dr. Rene Milleret, din Franța.

citeste mai mult
1151 vizualizari 27 Jul 2024 11:31 Premieră la Sanconfind Poiana Câmpina: prima operație de crioablație de la înființarea Centrului de flebologie

Premieră la Sanconfind Poiana Câmpina: prima operație de crioablație de la înființarea Centrului de flebologie

Centrul Medical Sanconfind Poiana Câmpina a fost vineri, 26 iulie 2024, gazda unei premiere - prima operație de crioablație de la înființarea Centrului de flebologie din acest spital privat. Operația a fost efectuată de profesorul Rene Milleret, din Franța, supranumit ”tatăl flebologiei europene”, și prof. dr. Zoltan Galajda, cel care a pus bazele acestui Centru de flebologie la Centrul Medical Sanconfind.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV