Campanie gratuită de prevenție a diabetului și osteoporozei la Farmaline Câmpina, pe 22 și 28 ianuarie 2019

Sănătate (Categoria articolului)

Rețeaua de farmacii Professional Farmaline derulează o campanie de prevenție a diabetului și a osteoporozei în Câmpina, în zilele de 22 și 28 ianuarie 2019. "Prevenția este cel mai bun tratament. Fii informat!” - este sloganul campaniei prin care rețeaua Professional Farmaline oferă lunar servicii gratuite de măsurare a glicemiei, a tensiunii arteriale, a pulsului și a greutății corporale, având deja o tradiție în domeniu. Această campanie este o reacție aparută în urma statisticilor îngrijorătoare înregistrate în ultimii ani în România, în cazul ambelor afecțiuni.

Deși diabetul zaharat este o afecțiune care apare, în general, la persoanele care au peste 50 de ani, în ultima perioadă s-a constatat că afectează din ce în ce mai multe persoane cu vârsta cuprinsă între 20-40 ani. Este vorba mai ales despre persoane cu un stil de viață nesănătos (alimentație hipercalorică, bogată în grăsimi și carbohidrați, sedentarism, fumat sau stres). O glicemie crescută și necontrolată poata duce în timp la apariția unor probleme de sănătate și la afectarea anumitor organe precum: inima, vasele de sânge, rinichii, ochii și chiar sistemul nervos. Și în cazul osteoporozei s-a constatat faptul că tot mai multe persoane încep să sufere de maladii specifice persoanelor mai în vârstă. Această afecțiune a devenit o reală problemă în condițiile în care studiile demonstrează că una din trei femei suferă de-a lungul vieții de o fractură osteoporotică. Prin această campanie se dorește informarea, consilierea și educarea persoanelor privind prevenția și controlul osteoporozei, precum și adoptarea unui stil de viață sănătos.
Din dorința de a fi alături de pacienți, rețeaua Professional Farmaline, împreună cu partenerul Beres Pharmaceuticals, oferă gratuit servicii de evaluare a riscului de fracturi osteporotice, după următorul program
:
22.01.2019 - Farmacia Professional Farmaline Câmpina. Proiect de evaluare a riscului fracturilor osteoporotice în colaborare cu firma Beres.
28.01.2019 - Farmacia Professional Farmaline Câmpina.  Proiect de măsurare a glicemiei și măsurare a valorilor tensionale, puls, indice grăsime, înălțime, greutate.
Intervalul orar este 9.00 – 17.00. Farmacia Professional Farmaline din Câmpina se află pe strada Mihai Kogălniceanu, bl.13B, parter.
Professional Farmaline a apărut din dorința și necesitatea de a oferi o gamă de servicii farmaceutice complete, venind în întâmpinarea nevoilor consumatorului local. Professional Farmaline numără în prezent 21 de farmacii și oficine locale, într-un cadru ce include zonele geografice Prahova și Brașov. (P)

9438 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sănătate

1415 vizualizari
29 feb. 2024 20:11

Spitalul SanConfind va deveni un reper în chirurgia cardiovasculară, datorită renumitului chirurg Zoltan Galajda

Renumitul chirurg Zoltan Galajda a început colaborarea cu Spitalul SanConfind, o colaborare pe care o avea în vedere de mai mulți ani. Dată fiind notorietatea chirurgului ai cărui pacienți vin din toate județele, SanConfind va deveni un centru de referință în chirurgia cardiovasculară din țara noastră. Medicul Zoltan Galajda a absolvit Facultatea de Medicină din Târgu Mureş în anul 1988. Ulterior, specializările în chirurgie generală, cardiacă şi vasculară le-a obţinut în străinătate, în centre medicale de prestigiu. 

1986 vizualizari
03 feb. 2024 19:15

Conf. univ. dr. Sebastian Grădinaru, medic primar chirurgie generală: ”Mi-aș dori să putem avea la SanConfind un centru de excelență în chirurgia sânului”

Unul dintre cei mai buni chirurgi bucureșteni cu care colaborează spitalul din Poiana Câmpina încă de la începuturile chirurgiei SanConfind este doctorul Sebastian Grădinaru, medic primar chirurgie generală și doctor în științe medicale. Este un reputat specialist în chirurgia sânului, specializare pentru care s-a pregătit și în străinătate, un an de zile lucrând în Irlanda, la Galway University Hospital. Are o bogată experiență în chirurgia generală, realizând până în prezent aproximativ 5.000 de operații. Printre ele se numără și operațiile realizate la SanConfind, multe dintre ele în premieră, marea majoritatea reprezentând intervenții laparoscopice. 

Alte stiri recente

186 vizualizari
19 mar. 2024 10:20

DN1 s-a mutat prin Câmpina. Aglomerație, dar în limite acceptabile

După cum știți, circulația rutieră pe DN1 este oprită marți și miercuri, pentru demolarea podului feroviar peste râul Prahova, demolare care a început de la miezul nopții de luni spre marți.

2437 vizualizari
19 mar. 2024 09:37

Podul CFR dintre Câmpina și Poiana Câmpina, de peste DN1 și râul Prahova, devine amintire

În noaptea de luni spre marți a început demolarea podului feroviar dintre municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina, pod situat peste râul Prahova și peste DN1. Lucrările vor dura până miercuri, la ora 24.00, perioadă în care traficul sub 3,5 tone este deviat prin Câmpina.