În aprilie 2021, Consiliul Local Câmpina, în actuala componență, aproba Regulamentul pentru identificarea și stabilirea criteriilor de încadrare a clădirilor și terenurilor neîngrijite în vederea majorării impozitului pentru acestea cu până la 500%. De atunci, s-au derulat o serie de proceduri, iar unele dintre terenurile și clădirile aflate într-o astfel de situație chiar au ajuns în discuția Consiliului pentru majorarea impozitului.
Acum, în ședința Consiliului Local Câmpina din 29 noiembrie, pe masa consilierilor s-au aflat nu mai puțin de patru astfel de proiecte, pentru următoarele terenuri sau clădiri:
- clădire din Strada Al.I. Cuza, nr. 75, aparținând societății Electromontaj SA, majorarea impozitului cu 200%;
- clădire din Strada Avram Iancu, nr. 4, proprietar Ileana Hogea, majorarea impozitului cu 200%;
- clădire din Strada Griviței, nr. 93 (foto), aparținând Elenei Bahnă, majorarea impozitului cu 200%;
- clădire din Strada Sondei, nr. 25, proprietar Laurențiu Ionescu, majorarea impozitului cu 400%.
Discuțiile au fost deschise de consilierul Aron Sabo, cel care a fost și președinte al ședinței, iar întrebarea sa a fost preluată, nuanțată și clarificată de consilierii Livia Lupu, Valentin Crețu și chiar de viceprimarul Liviu Dumitrache. Sub diverse forme, aceștia au vrut să știe dacă s-au respectat toți pașii din regulament și dacă există o monitorizare a tuturor acestor situații. Primarul Alin Moldoveanu le-a explicat că au fost respectate întocmai procedurile impuse de regulamentul aprobat chiar de Consiliul Local, că au existat și situații în care proprietarii s-au conformat de la primele somații și au adus terenul sau clădirea la o stare mai aproape de normalitate, astfel că acele situații nu au mai ajuns pe masa consilierilor, dar și că este un proces în continuă derulare, permanent verificându-se situația unor proprietăți care par părăsite și sunt neîngrijite. De asemenea, primarul Alin Moldoveanu a mai adăugat că au fost și situații în care proprietarii au acționat administrația locală în instanță pentru aceste supraimpozitări.
În cele din urmă, toate cele patru proiecte au fost aprobate cu unanimitatea consilierilor prezenți.
La Consiliul Județean a fost semnat astăzi, 3 iulie 2025, contractul privind "Execuția rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Câmpina și Poiana Câmpina", parte a Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova.
Mai mulți câmpineni ne-au transmis că pe Strada B.P. Hasdeu, la blocul din apropierea intersecției de la ”Răcitor”, există câțiva brazi uscați care pun în pericol trecătorii, dar și locatarii.
Pe 8 iulie 1988, adică acum 37 ani, la Câmpina se deschidea Forumul Național al Pionierilor, în prezența președintelui Organizației Naționale a Pionierilor, Poliana Cristescu, soția lui Nicu Ceaușescu.
Unul dintre proiectele importante pentru fluidizarea traficului rutier pe DN1 este realizarea unui sens giratoriu la intrarea în comuna Bănești, la intersecția cu drumul spre satul Urleta.