O nouă campanie de donare de sânge, găzduită de Spitalul SanConfind

Sănătate (Categoria articolului)

De la înființarea sa, din aprilie 2015, Centrul Medical SanConfind de la Poiana Câmpina a găzduit numeroase campanii pentru recoltarea sângelui necesar transfuziilor. Marți, 21 martie 2023, la spitalul din Poiana Câmpina a avut loc o nouă astfel de campanie, la care au participat peste 100 de donatori.

”Astăzi, gazda acțiunii noastre, ca în atâtea alte dăți trecute, este Centrul Medical SanConfind, un spital în care venim mereu cu drag și care, și cu acest prilej, a fost la înălțime, oferind donatorilor cele mai bune condiții pentru a putea dona sânge într-o absolută siguranță. Avem peste 120 de personae programate să vină să doneze sânge. Le mulțumesc și pe această cale donatorilor noștri de azi, care ajută ca spitalele prahovene să aibă componente sanguine pentru toți pacienții. Mai mult de atât, prin gestul lor plin de noblețe sufletească, ajută Centrul de Transfuzie Ploiești să dea sânge și spitalelor din zonele învecinate: București și Ilfov, unde sunt foarte mulți pacienți prahoveni care își tratează maladii în forme grave, care necesită intervenții chirurgicale extrem de dificile. Desigur, pungile cu sângele pe care îl vom recolta astăzi ar putea ajunge la orice spital din țară. Așadar, putem spune că, până la urmă, cu brațele donatorilor noștri, prin venele brațelor acestor oameni minunați, ajutăm pacienți din întreaga Românie, care nu găsesc în județele lor componentele sanguine dătătoare de viață. Pentru aceasta le mulțumesc din suflet încă o dată!”, a declarat dr. Georgeta Hanganu, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Ploiești, principalul organizator al acestei campanii.

În fiecare zi, la Centrul de Transfuzie Sanguină Ploiești se prezintă între 70 și 100 de persoane care donează sânge. Cu toate acestea, cantitatea recoltată nu este suficientă pentru toți pacienții prahoveni. De aceea sunt organizate aceste campanii mobile care îi aduc pe reprezentanții  Centrului de Transfuzie Sanguină mai aproape de donatori. “În acest fel, încercăm ca stocurile noastre să fie în permanență pline, mai ales cu grupe de sânge cu Rh negativ, un sânge rar întâlnit și cu atât mai valoros. Gazdele noastre au oferit cu dărnicie apă minerală, sucuri, cornuri proaspete, pentru ca donatorii noștri să nu ducă lipsă de nimic. Pentru fiecare donare, donatorul primește o zi liberă, un card valoric de 66 de roni pentru achiziționarea de alimente în vederea refacerii sângelui donat. Mai mult de atât, donatorii primesc un set de analize standard, stabilite prin ordin de ministru, testarea maladiilor transmisibile prin sânge, testarea pentru valorile hemoleucogramei, analize care se fac mai rar și care sunt suficient de costisitoare. Faptul că ajutăm o persoană aflată în mare suferință este principalul beneficiu pe care îl asigură acțiunea noastră. Este un lucru extrem de important pe care îl facem pentru comunitatea în care trăim. Nu trebuie să uităm că oricare dintre noi poate avea oricând mare nevoie de sânge, noi, dar și rudele și prietenii noștri”, a mai afirmat dr. Georgeta Hanganu.
Pentru a putea deveni donator de sânge, o persoană trebuie să îndeplinească următoarele condiții: vârsta cuprinsă între 18-60 ani; greutate 58-100 kg la femei și 60-110 kg la bărbați; tensiune arterială sistolică între 11 și 18 mmH; să nu fi suferit în ultimele luni intervenții chirurgicale sau stomatologice; femeile să nu fie însărcinate, în perioada de lăuzie sau în perioada menstruală; donatorul să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puțin 72 de ore înaintea donării; donatorul să nu fi avut urmatoarele boli: hepatita (de orice tip), TBC, sifilis, sindrom HIV, malarie, epilepsie și alte boli neurologice, boli psihice, bruceloză, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele: psoriasis, vitiligo, miopie forte -peste (-) 6 dioptrii, cancer.
Înainte de a veni să doneze, donatorului i se recomandă consumul unei căni de ceai sau cafea, cu mic-dejun normal, respectiv legume și fructe, precum și mâncăruri fără proteine sau grăsimi. De asemenea, nu trebuie să fumeze o oră, înainte și după donare. După donare, sângele donatorului este împrospătat, imunitatea organismului său crește, iar riscurile de paralizie și de accident vascular se reduc cu circa 30%. Donarea de sânge este un proces voluntar, dar recomandat, deoarece poate salva multe vieți.

1732 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sănătate

1249 vizualizari
24 sept. 2023 07:05

Cifra de afaceri a Spitalului SanConfind a înregistrat o creștere cu 10% în prima jumătate a anului 2023

Față de aceeași perioadă a anului precedent, Centrul Medical SanConfind, cel mai mare spital privat din județul Prahova, a înregistrat o creștere cu 10% a cifrei de afaceri în primul semestru al anului 2023. Nu cu mult timp în urmă, spitalul a reușit să încheie un contract cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) pentru spitalizare continuă pe partea de recuperare medicală.

2694 vizualizari
28 iun. 2023 18:49

Medicii care s-au întors în țară au găsit la SanConfind aceleași condiții pe care le aveau și în străinătate

Centrul Medical SanConfind din Poiana Câmpina, cel mai mare spital privat din județul Prahova, este o investiție a societății SC Centrul Medical SanConfind SRL din Câmpina, al cărei acționar majoritar este compania petrolieră Confind SRL. Spitalul este foarte aproape de finalizare, are 230 de angajați, dintre care 28 de medici cu normă întreagă și alți 45 cu contract de colaborare. Unitatea a fost inaugurată în urmă cu opt ani, dar pentru că este mare (are 11.000 mp și șase niveluri), Ministerul Sănătății a permis funcționarea treptată a spitalului pe activități, odată cu fiecare nivel realizat, instituind, de fiecare dată, măsuri speciale. 

Alte stiri recente

79 vizualizari
30 sept. 2023 13:41

Liga A Prahova, etapa a 9-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă dimineață au avut loc primele jocuri din cadrul etapei a 9-a din Liga A Prahova. Runda se va încheia duminică. Iată rezultatele întregistrate până acum și clasamentul la zi:

241 vizualizari
30 sept. 2023 11:44

Christina Beelen și Valentin Bălan, doi pictori care ne-au oferit bucuria culorii la un vernisaj special

La Casa de Cultură "Geo Bogza" din Câmpina a avut loc vernisajul unei expoziții internaționale de pictură. O putem numi așa având în vedere faptul că au expus un artist plastic din Belgia – Christina Beelen și unul din România, chiar de la Câmpina – Valentin Bălan. Vernisajul a fost onorat de Excelența Sa, dl. John Cornet d’Elzius – ambasadorul Regatului Belgiei la București și atașatul cultural al Ambasadei Belgiei, dl. Remy Roussel. Din partea administrației locale a participat primarul municipiului, Alin Moldoveanu.