CONTACT

25.000 de vizitatori au trecut pragul Castelului "Iulia Hasdeu" din Câmpina în 2017

- Social -

25.000 de vizitatori au trecut pragul Castelului

Castelul-templu de la Câmpina, construit de savantul Bogdan Petriceicu Hasdeu în memoria adoratei sale fiice - Iulia, atrage din ce în ce mai mulți vizitatori. Aproximativ 25.000 de persoane au venit, în 2017, la Castel, adică la Muzeul Memorial "B.P. Hasdeu", numărul vizitatorilor fiind cu 10% mai mare comparativ cu anul 2016. Un lucru minunat pentru acest muzeu deosebit, dar un lucru îmbucurător și pentru Câmpina. Castelul Iuliei este de multă vreme simbolul celui de-al doilea municipiu al județului.

Conform datelor puse la dispoziție de conducerea Muzeului Memorial “B.P. Hasdeu”, în 2017, 24.315 turiști au venit special pentru a vizita muzeul, iar acestora li se adaugă cele peste 600 de persoane care au participat la evenimentele organizate la Castel. Deci în jur de 25.000 de vizitatori în total, cu 10% mai mulți ca în 2016 și cu 30% mai mulți comparativ cu 2015. Printre vizitatorii de anul trecut s-au numărat mulți elevi: 1.101 veniți individual și 6.495 veniți în grupuri organizate. De asemenea, au fost 940 de studenți, 900 pensionari veniți individual și 525 pensionari veniți în grupuri organizate. Numărul turiștilor străini care au vizitat Castelul Hasdeu în 2017 a fost de 564 (Franța, Italia, Germania, Spania etc). 
Castelul “Iulia Hasdeu” este, fără îndoială, cel mai reprezentantiv obiectiv turistic al Câmpinei. Un castel deosebit, impresionant, unic, încărcat de simboluri. Un edificiu care are în spate trista poveste a familiei Hasdeu, un templu dedicat Iuliei, un loc de refugiu pentru Bogdan Petriceicu Hasdeu după moartea unicei sale fiice la doar 19 ani. 

Dar nu asupra istoriei castelului vrem să insistăm, ci asupra unor lucruri mult mai pragmatice. Am spus-o și cu alte ocazii, creșterea numărului de turiști se datorează în special promovării permanente pe care directorul Muzeului Memorial "Bogdan Petriceicu Hasdeu", Jenica Tabacu, o face în media locală și națională, pe site-urile de specialitate, pe portaluri turistice, la diverse evenimente și oriunde este posibil. Asta, în condițiile în care muzeul nu are buget destinat promovării, așa cum au multe alte muzee din țară și din străinătate. Muzeul Hasdeu aparține municipalității câmpinene, este un simbol pentru Câmpina, apare inclusiv pe stema localității, dar nu există măcar un panou publicitar de dimensiuni mai mari, pe DN1, în apropierea intrărilor în localitate, panou prin care să fie promovat Muzeul Hasdeu, dar și Muzeul Grigorescu. Vorbim de panouri publicitare, nu de indicatoare din tablă pe care abia le poți zări din mașină. E doar un exemplu.
De faptul că Muzeul Hasdeu nu apare în calendarul realizat de Primăria Câmpina pentru 2018, nici nu mai vorbim. Bine că au găsit pe net o poză cu ghiocei și diverse poze artistice pe rețelele de socializare (poze prelucrate intens în photoshop, să arate cât de superb este orașul) și astfel au rezolvat problema și s-a umplut calendarul plătit din bani publici, dar în care Castelul nu și-a găsit loc.
Ne amintim și de faptul că abia în 2016 s-a realizat un DVD de prezentare a Castelului Hasdeu, iar în 2017 - un album în patru limbi, cu date foarte interesante, cu fotografii de azi și din arhivă. Primul album din istoria Castelului, abia în 2017. Poate și site-ul muzeului ar trebui să fie ceva mai atractiv. Se pot face multe, chiar dacă promovarea costă, chiar dacă trebuie alocați bani de la bugetul local pentru asta. Castelul Iuliei merită orice investiție pentru că, promovând acest edificiu, este promovată Câmpina.


03 Jan 2018 19:24 5277 vizualizari


Comentarii






  • 18.01.2018 00:03 Goaga Adrian Normal ca este peste Nicolae Grigorescu!!! Îl aveți,sau nu prea îl aveți în buzunar.Nu avem Director Competent la acest Muzeu cu Renume În Toată România!!!😊Cat despre un PRIMAR ÎN CAMPINA-SA ...
  • 06.01.2018 22:04 un simplu cetatean Oare tot atatia vizitatori au trecut si pragul centrului de informare turistica?
1983 vizualizari 28 Apr 2024 16:10 Câștigătorii concursului ”Umbrela verde”, Câmpina 2024

Câștigătorii concursului ”Umbrela verde”, Câmpina 2024

După cum v-am informat deja, joi, 26 aprilie 2024, a avut loc jurizarea Concursului Național ”Umbrela verde”, ajuns la ediția a XI-a și organizat de Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu”, din Câmpina.

citeste mai mult
1765 vizualizari 27 Apr 2024 13:59 Zece cadre didactice din Dâmbovița au vizitat Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina

Zece cadre didactice din Dâmbovița au vizitat Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina

Grădinița ”Iulia Hasdeu” a participat la schimbul de experiență interjudețean Dâmbovița - Prahova, în cadrul C.R.E.D.

citeste mai mult
4599 vizualizari 26 Apr 2024 18:17 ”Umbrela verde”, concursul de la Câmpina care a cuprins lucrări ale elevilor din 37 județe

”Umbrela verde”, concursul de la Câmpina care a cuprins lucrări ale elevilor din 37 județe

Reluat după pandemie, concursul național ”Umbrela verde”, organizat la Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu”, a fost prilej de mari emoții, dar și de bucurii, cuprinzând lucrări ale elevilor din 37 județe ale României.

citeste mai mult
1744 vizualizari 17 Apr 2024 20:49 Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV