Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se ”trăiește” pandemia de coronavirus în... Dubai

Social (Categoria articolului)

În urma tot mai multor mesaje ale unor cititori, inclusiv din afara țării, începem astăzi prezentarea, în serial, a modului în care simt, trăiesc, înfruntă pandemia de coronavirus câmpineni aflați peste hotare. Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se "trăiește" pandemia de coronavirus în orașul tău, aceasta este denumirea noului serial care va cuprinde povești adevărate, triste, dar adevărate, de la rude, prieteni (reali sau doar virtuali), cunoscuți, apropiați, oameni care se află departe de Câmpina și care au dorit să spună, să comunice, să transmită, într-un fel sau altul, mesaje celor de acasă. Dacă sunteți într-o asemenea situație sau cunoașteți câmpineni aflați în afara granițelor și care vor să ne spună cum se simte pandemia de coronavirus în orașul lor, îi așteptăm să ne transmită gândurile lor pe pagina noastră de Facebook - CampinaTV sau la adresa de e-mail: tv.online.campina@gmail.com.

Au fost destule voci care spuneau că încălzirea vremii va limita proporțiile acestei pandemii. Probabil că există argumente științifice pentru o astfel de afirmație, dar realitatea spune altceva, o dovadă evidentă fiind faptul că în Emiratele Arabe Unite sunt la acest moment 248 persoane confirmate ca fiind infectate cu coronavirus, iar două persoane au decedat. Am stat de vorbă cu un câmpinean stabilit de patru ani în Dubai, Adrian, care ne-a relatat cum se vede această pandemie din inima Emiratele Arabe Unite. ȚAtmosfera în Dubai este tensionată, dar în același timp situația este sub control, chiar dacă acum câteva zile au fost anunțate primele două decese. Multe mall-uri și magazine sunt închise, dar nu este carantină totală, așa cum vedem la televizor prin multe țări asiatice sau europene. În schimb, sunt destule restaurante deschise, iar oamenii merg la plajă. Eu personal lucrez de acasă, dar această măsură a fost luată doar acolo unde este posibil, fiind multe sectoare, în special în servicii, unde oamenii merg la locurile lor de muncă zilnic. Străzile sunt relativ pustii, dar nu este poliție pe străzi și se poate circula fără probleme, nu există niciun fel de restricție în acest sens. Dacă mall-urile vor rămâne închise, va fi și mai pustiu pe străzi, mai ales că vine și sezonul cald, iar la peste 40 de grade, din mai până în septembrie, oricum nu prea vedeai pe nimeni pe stradă. În schimb, autoritățile de aici au luat decizia de a nu mai permite ieșirea sau intrarea în țară pentru rezidenți”.

Citiți și Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se ”trăiește” pandemia de coronavirus în... Milano
Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se "trăiește" pandemia de coronavirus în... Londra

2390 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1323 vizualizari
24 oct. 2020 07:45

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 24 octombrie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

2941 vizualizari
23 oct. 2020 07:53

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 23 octombrie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

Alte stiri recente

928 vizualizari
24 oct. 2020 11:01

Candidații din Prahova pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020

Săptămâna aceasta s-a încheiat depunerea listelor de candidaturi pentru alegerile parlamentare care vor avea loc pe 6 decembrie 2020. Remarcăm, la fel ca și în alte rânduri atunci când este vorba de alegeri parlamentare, numărul extrem de mic de câmpineni prezenți pe listele pentru Parlamentul României, practic, unul singur aflându-se pe un loc eligibil - Ioan Adrian Pițigoi, care deschide lista pentru Senat a Partidului Mișcarea Populară.

1732 vizualizari
23 oct. 2020 21:09

La Cahul (Republica Moldova) a fost realizat locul de joacă finanțat de la bugetul Câmpinei

Încă de anul trecut, municipiul Câmpina a alocat suma de 40.000 lei pentru amenajarea unui loc de joacă pentru copii la Cahul, în Republica Moldova, localitate înfrățită cu Câmpina. Acum, locul de joacă a fost finalizat.