Vila Dumitrescu se afla pe Bulevardul Culturii, aproape de intersecția cu Strada Plevnei (Cotul Donului de mai târziu). A fost construită la începutul secolului al XX-lea și-i aparținea lui Gheorghe Dumitrescu, mulți ani director al societății petrolifere Steaua Română. Pentru frumusețea ei, pentru albul imaculat, i se mai spunea "Casa de zahăr".
Era una dintre cele mai frumoase vile de pe Bulevardul Elisabeta (Bulevardul Culturii de azi). O casă superbă, distrusă, din păcate de cutremurul din noiembrie 1940. Astăzi, pe același loc, se ridică două vile care aparțin unei persoane private, construcții la care se încearcă păstrarea arhitecturii vechilor case de pe Bulevard. Dacă se reușește sau nu, este o altă discuție.
Gheorghe Dumitrescu, directorul societății "Steaua Română" în perioada interbelică, iubea mult Câmpina. Este cel care, în numele societății pe care o conducea, a donat Ministerului Apărării Naționale un teren de 30.000 mp pentru construirea unei cazărmi la Câmpina, pentru Batalionul I de Infanterie Ușoară patronat de Regele Carol al II-lea. Pe lângă teren, Gheorghe Dumitrescu a contribuit și financiar la construirea cazărmii al cărui cost s-a ridicat la 7 milioane lei. Aceste informații au apărut în ziarul "Curentul" din 2 mai 1937, un exemplar al acestei publicații aflându-se în biblioteca personală a istoricului câmpinean Alin Ciupală.
Fotografiile cu Vila Dumitrescu ne-au fost puse la dispoziție de dl. Șerban Băleanu, căruia îi mulțumim.
"Câmpina, România 100" este o rubrică pe care o dedicăm tuturor câmpinenilor, în Anul Centenarului Marii Uniri. Timp de 100 de zile vă vom prezenta câte o fotografie din Câmpina de altădată și același loc așa cum arată el astăzi.
Citiți și: Câmpina, România 100. Băcănia "La cocoş" de ieri, Parcul "Regele Mihai I" de azi
Câmpina, România 100. Podurile dintre Câmpina și Poiana Câmpina, în perioada interbelică și în zilele noastre
Rondul de pe Bulevard, ieri şi azi
E vară, e vremea grătarului... Așa că mulți amatori de astfel de modalități de petrecere a timpului liber sunt în căutarea de ustensile, dar și de suveniruri atât pentru ”Ea”, cât și pentru ”El”, care pot fi asociate acestei distracții. Și ce poate fi mai potrivit pentru o aniversare la grătar decât un cadou cu această tematică!
Cristina Miruna Rânceanu avea doar 21 de ani.
În Câmpina se derulează proiectul ”Calificat pentru viitor”, care presupune inclusiv stagii de practică pentru elevi la agenți economici implicați în derularea acestui proiect.
Primăria Municipiului Câmpina informează cetățenii cu privire la termenele de eliberare a cărților de identitate (model 1997), precum și la situația operativă privind cărțile electronice de identitate.