Câmpina, România 100. Băcănia "La cocoş" de ieri, Parcul "Regele Mihai I" de azi

Social (Categoria articolului)

Zona centrală a Câmpinei era în perioada interbelică foarte pitorească, ilustrând perfect imaginea unui târg de provincie. Am prezentat în mai multe rânduri imagini de colecţie de pe Bulevardul Carol I, artera principală a Câmpinei, care purta numele primului rege al României, aşa cum se întâmplă şi în prezent, după ce în perioada comunistă s-a numit 23 August.

Imaginea de colecţie ne prezintă un detaliu al străzii principale, situat pe locul unde astăzi începe Parcul "Regele Mihai I". Imaginea este realizată chiar în apropierea intersecţiei, unde se făcea o străduţă spre ceea ce avea să fie mai târziu Restaurantul "Bucureşti". Corespondentul din zilele noastre ar fi pasajul pietonal dintre clădirea BCR şi Parcul "Regele Mihai I". Chiar pe colţ se poate observa Băcănia "La cocoş", iar în plan secund Hotelul "Central", dincolo de acesta aflându-se Farmacia Kessler. Astăzi, aliniamentul clădirilor, care sunt numai blocuri, s-a mutat, lărgind perspectiva şi ducând la crearea parcului, care de puţină vreme poartă numele Regelui Mihai I.

"Câmpina, România 100" este o rubrică pe care o dedicăm tuturor câmpinenilor, în Anul Centenarului Marii Uniri. Timp de 100 de zile vă vom prezenta câte o fotografie din Câmpina de altădată și același loc așa cum arată el astăzi.

Citiţi şi Câmpina, România 100. Zona centrală, Bulevardul Carol I, în zi de sărbătoare, ieri şi azi
Câmpina, România 100. Centrul Câmpinei, în perioada interbelică, în anii '70 și în zilele noastre
Câmpina, România 100. Parcarea BIG-ului (ieri), a Complexului Carrefour (azi)

6290 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • M. Focsa 18.09.2018 17:41 De cand dateaza poza, si de unde o aveti ? Puteti afla, va rog mult ? E f important, pt ca sa aflam cand a aparut hotelul Bulevard de pe coltul indepartat, caci eu am alta, posibil si mai veche, in care nu exista hotelul.

Social

1611 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

830 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

589 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.

120 vizualizari
24 apr. 2024 21:16

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.