Pe 27 martie 2021 se împlinesc șase luni de la alegerile locale din septembrie 2021, alegeri în urma cărora Alin Moldoveanu (independent) a devenit primarul Câmpinei, iar în Consiliul Local au intrat consilieri de la opt partide și un independent. La jumătate de an de la acel moment, am dorit să purtăm un dialog cu foștii candidați la funcția de primar, să vorbim "la rece" despre alegeri, despre actuala administrație locală, despre Câmpina. Din păcate, din diverse motive, ocupanții locurilor al doilea și al treilea la alegerile pentru funcția de primar - Nicolae Moisescu (PSD-ProRomânia-PPU) și Cătălin Florescu (USR-PLUS și PNL) - au refuzat destul de elegant un dialog cu noi pe temele menționate. În continuare vă prezentăm punctele de vedere ale ocupantul locului al patrulea - Adrian Pițigoi (PMP), care a obținut 12,11% din voturile exprimate de câmpineni.
Din scurtul interviu cu fostul candidat la Primăria Câmpina, Adrian Pițigoi, președinte al PMP Câmpina, secretar general adjunct al partitului la nivel național și consilier personal al președintelui Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, veți afla o serie de lucruri interesante - unde ține în prezent agenda care l-a făcut celebru în campania electorală, unde consideră că a greșit înainte de campania electorală și în timpul acesteia și multe altele.
"Am făcut o analiză a rezultatelor alegerilor locale din septembrie 2020 și o primă concluzie a fost aceea că rezultatele obținute, atât la Primărie, cât și la Consiliul Local, au fost bune, dar nu suficient de bune pe cât ne așteptam. Am identificat doi factori externi importanți care au stat la baza acestor rezultate - prezența scăzută la vot, din cauza pandemiei și un număr destul de mare de candidați la Primărie, candidați puternici. Cât privește factorii interni, o primă problemă a fost legată de comunicare. În mandatul de patru ani de viceprimar nu am dat suficientă atenție comunicării și îmi asum acest lucru, cred că a fost o greșeală. Poate că și mesajele din campania electorală nu au fost suficient de bine explicate oamenilor, poate că nu au ajuns la toate categoriile de cetățeni. Cred că au fost și unele defecțiuni de organizare în mecanismul Partidului Mișcarea Populară, am avut unii responsabili de zone care nu și-au făcut treaba așa cum ar fi trebuit", ne-a declarat Adrian Pițigoi. (video)
Interesantă este și radiografia pe care Adrian Pițigoi a făcut-o momentului politic și administrativ actual din municipiul Câmpina, dar interesant este și răspunsul la întrebarea ce ar fi fost diferit în Câmpina dacă Adrian Pițigoi ar fi fost ales primarul localității?
”În primul rând, am fi avut viceprimar și o majoritate consistentă în Consiliul Local, încă de anul trecut și ar fi existat deja o discuție privind proiecția bugetului local pentru anul 2021. Din punct de vedere administrativ, încă din octombrie anul trecut aș fi intrat cu lucrări de reparație pe Strada Voila, fiind predictibilă închiderea circulației pe Calea Doftanei. În campanie chiar am avut o temă privind modernizarea localității de la periferie spre centru, iar cartierul Voila era o prioritate. De asemenea, aș fi continuat documentațiile pentru reamenajarea zonei de agrement Fântâna cu Cireși, dar și pentru noul sediu al Ambulanței. Pe de altă parte, cred că aș fi finalizat parcarea din spatele pieței. Avea autorizație de construise emisă, lucrarea era bugetată, dar managementul Pieței Centrale nu a reușit să înceapă lucrarea. De altfel, chiar aș fi propus un comitet director la piață, pe modelul celui de la Clubul Sportiv, pentru că managementul simplu de acolo nu cred că este suficient”, a afirmat Adrian Pițigoi. (video)
După trecerea alegerlor prezidențiale, Partidul România în Acțiune, prin vocea președintelui său executiv, câmpineanul Daniel Ioniță, a lansat o campanie prin care solicită modificarea legislației în sensul în care primarii să se aleagă - exact ca președintele României - în două tururi de scrutin.
Invitat la televiziunea CNews, apropiată de politicienii francezi de extremă dreapta Marine Le Pen și Eric Zemmour, candidatul AUR la funcția de președinte al României, George Simion, a reușit să jignească Franța chiar la Paris.
Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a lansat astăzi un mesaj dur la adresa lui George Simion, mesaj îndreptat indirect și împotriva premierului ungar Viktor Orban care îl lăudase vineri pe Simion pentru discursul său "suveranist și pro-creștin".
Nicușor Dan, candidat la funcția de președinte al României, cel care se va înfrunta în turul al doilea al prezidențialelor cu George Simion (AUR), a prezentat astăzi rezultatele unui sondaj de opinie realizat la comanda sa.