Proiect ambițios al Fundației Zamolxes, în cadrul căruia participanții vor putea lua legătura radio cu astronauți de pe navete spațiale

Social (Categoria articolului)

Fundația Zamolxes din Câmpina realizează în fiecare an diferite proiecte dedicate tinerilor, dedicate comunității, multe dintre aceste proiecte având ca scop promovarea cercetării și a creativității. Din 15 septembrie 2020, până la jumătatea lunii martie a anului viitor, Fundația Zamolxes derulează un nou proiect intitulat ”SMART Kids&Teens On The Air”, în cadrul căruia una dintre cele mai interesante provocări este cea a unei comunicări radio cu astronauți de pe o navetă spațială.

”SMART Kids&Teens On The Air” este un proiect care are ca scop dobândirea de competențe în dezvoltarea personală și socială, electronică, radio comunicaţii de amator şi radio-orientare de către 20 de elevi din clasele a V-a până la a XII-a, de la școlile și liceele din municipiul Câmpina. Prin acest proiect se intenționează provocarea spiritului de inovație al copiilor și tinerilor prin participarea activă la cele 20 de ateliere de lucru (dezvoltare personală și socială, electronică, radio comunicaţii de amator şi radio-orientare) planificate pe întreaga perioadă de desfășurare a proiectului. Fundația estimează că prin atingerea obiectivelor proiectului se vor obține rezultate cantitative și calitative precum dobândirea de competențe în activități de tipul do-it-yourself în electronică, radio comunicaţii de amator şi radio-orientare, abilități de comunicare și lucru în echipă, creșterea spiritului creativ și inovativ și dobândirea de competențe în educația peer-to-peer.
În cadrul proiectului se va organiza și o expoziție cu lucrările participanților și un eveniment treasure-hunt pentru a testa cunoștințele dobândite de participanți în timpul atelierelor de lucru. De asemenea, atelierele vor aborda teme extrem de interesante, printre care:
- Comunicarea radio cu astronauți de pe navete spațiale;
- Lansarea unui balon meteo cu GPS și camera video;
- Curs instruire examen radioamator, conform normelor ANCOM;
- Comunicarea radio prin sateliți cu radioamatori.
- Curs alfabet Morse;
- Comunicarea radio în unde scurte și ultrascurte cu radioamatori;
- Construcții antene unde ultrascurte pentru comunicarea prin sateliți.
Deschiderea oficială a proiectului ”SMART Kids&Teens On The Air” va avea loc marți, 15 septembrie, de la ora 16.00, la Centrul Cultural pentru Tineret ”Zamolxes”, iar la eveniment va fi prezentat proiectul și se vor stabili legături radio cu caracter demonstrativ. Sunt invitați să participe la deschidere toți cei interesați de fabuloasa și încă foarte puțin cunoscuta lume a radioamatorismului.

3526 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1598 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

803 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

1250 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

913 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.