Monumentul Soldatului Necunoscut, realizat în anul 1925 de sculptorul Gheorghe Tudor, a devenit, de-a lungul timpului, un simbol pentru Câmpina. Va rămâne un simbol, dar nu se va mai afla în centrul municipiului. Odată cu începerea lucrărilor de reabilitare a parcului, Soldatul va fi dus (probabil pentru totdeauna) la Cimitirul Eroilor, acolo unde s-a mai aflat cândva, cu mulți, mulți ani în urmă și de unde a fost readus în zona centrală în 1995.
Modernizarea parcului va începe în primăvara/vara anului viitor (când este vorba despre o lucrare în Câmpina, nu se știe niciodată când începe și când se termină). După mai bine de un an și jumătate de poticneli și modificări ale indicatorilor tehnico-economici, administrația locală a reușit să organizeze procedura de achiziție publică pentru proiectarea și executarea lucrărilor. Licitația s-a finalizat la jumătatea lunii trecute și a fost câștigată de societatea Construct Edil SRL Câmpineanca (Vrancea), cu prețul de 1.124.377 lei fără TVA. Parcul, despre care nu știm ce nume va avea, va fi amenajat ca un spațiu ambiental, adică un spațiu de recreere, cu alei, bănci, verdeață, probabil și o fântână pavimentală și un spațiu destinat manifestărilor oficiale. Soldatul Necunoscut va fi dus, așadar, la Cimitirul Eroilor de pe Strada Bobâlna și va fi amplasat pe soclul deja existent acolo.
În ultima vreme, Monumentul Soldatului Necunoscut a fost neglijat de autorități, probabil tocmai pentru că se aștepta mutarea lui la Cimitirul Eroilor. Vă reamintim că, de Ziua Armatei, imaginea monumentului era de-a dreptul deprimantă (foto). La 1 Decembrie, pentru a nu mai fi subiect de presă, administrația locală a îmbrăcat soclul în tricolor.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.