Administrația locală din Breaza are planuri îndrăznețe pentru anul 2021 și anii care vor urma

Actualitate (Categoria articolului)

La împlinirea a patru luni de când a devenit primarul orașului Breaza, Bogdan Novac a susținut o conferință de presă în cadrul căreia a prezentat, pe lângă problemele "moștenite" de la fosta administrație locală, o serie de proiecte importante pentru Breaza.

”Având în vedere situația financiară și lipsa unor proiecte recente, care să vizeze infrastructura și dezvoltarea orașului, în aceste patru luni de la preluarea mandatului, împreună cu colegii mei din Primărie, am încercat să identificăm cât mai multe surse de finanțare prin care să rezolvăm cât mai rapid problemele cu care se confruntă orașul”, au fost primele cuvinte ale lui Bogdan Novac pe marginea acestui subiect.
Apoi au fost trecute în revistă principalele fonduri disponibile - de la cele europene, de la cele guvernamentale și la parteneriate cu Consiliul Județean Prahova. De asemenea, au fost menționate principalele proiecte vizate pentru atragerea de fonduri extrabugetare în perioada următoare: ”Este vorba de proiecte de reabilitare și modernizare de infrastructură rutieră pe 98 de drumuri, pe o lungime totală de aproape 42 km, în condițiile în care rețeaua totală rutieră a orașului este de 120 km, de extindere a rețelei de apă - 48 străzi, cu o lungime totală de aproape 24 km, dar și două proiecte în primă urgență pentru soluționarea a două alunecări de teren. De asemenea, am depus solicitări de proiecte prin programul ELENA pentru eficientizarea energetică a clădirilor publice, unde vom face un parteneriat cu Consiliul Județean. Am demarat discuțiile și pentru extinderea rețelei de gaze, tot în parteneriat cu Consiliul Județean”.
Toate aceste proiecte se lovesc, însă, de Strategia Locală de Dezvoltare, care datează din anul 2008 și nu a mai fost actualizată. Este necesară refacerea acesteia, pentru a cuprinde toate proiectele pentru care se dorește accesarea de fonduri europene. De asemenea, Bogdan Novac a mai vorbit despre situația actuală a Parcului Industrial de pe platforma Hidrojet, dar și despre Planul de Mobilitate Urbană, despre digitalizarea administrației locale, capitol la care ”administrația locală din Breaza este inexistentă”. (video)
La conferința de presă au mai fost prezenți vicepreședintele Consiliului Județean - Cristian Apostol, viceprimarul orașului Breaza - Emanuel Necula, precum și șefa Serviciului Financiar Contabil - Elena Sichim și șefa Serviciului Investiții - Daniela Bunghez.

Citiți și: Balanță financiară dificilă la Breaza. Bugetul local din 2020 era destinat 93% funcționării, iar procentul de încasări nu a depășit 40%

6516 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Buzea Constantin Ionut 16.03.2021 19:24 Sa veniți și pe strada Plopilor sa vedeți noroiul și imposibilitatea de a ajunge vreo Salvare, mașina de Pompieri, Poliție...ce sa mai zicem de autoturismele plătitorilor de impozite de pe această stradă

Actualitate

171 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

316 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

707 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

1578 vizualizari
18 apr. 2024 21:12

Patru noi titluri naționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina, la Naționalele de natație

După ce au făcut senzație în prima zi a Campionatului Național de Natație, care are loc la Otopeni, cu rezultatele lor excepționale, sportivii de la Barracuda Câmpina, pregătiți de profesorul Gabriel Cojocaru, au reușit și joi, 18 aprilie, în a doua zi a Naționalelor, performanțe remarcabile, inclusiv patru titluri naționale și alte două clasări pe podium.