Rafinăria Câmpina a făcut istorie, a devenit istorie. Toate bunurile au fost vândute, iar instanța a dispus falimentul și dizolvarea societății

Actualitate (Categoria articolului)

Vă informam recent despre faptul că, în decembrie 2020, cele 16 batale de gudroane acide ale Rafinăriei Steaua Română au fost achiziționate cu 3 euro (valoare totală) de o firmă din Breaza - Mouse Design Construct SRL. Aceasta le-a preluat, cu tot cu obligațiile de mediu, de la societatea TDR Energy SRL București, cea care, în noiembrie 2020, a cumpărat toate activele Rafinăriei (cele care rămăseseră nevândute).

TDR Energy SRL București a achiziționat terenuri intravilane și extravilane, cu tot cu construcțiile aferente (de exemplu Secția Chimică, Stația de apă veche, Stația de apă nouă, canalul de aducțiune apă, diverse instalații și chiar stocuri de produse), terenul de fotbal și batalele (pe care după o lună le-a revândut). Suma cu care firma din București a cumpărat activele Rafinăriei este de 3.388.439 lei fără TVA, cumpărătorul preluând și creanțele Rafinăriei, altele decât cele de mediu, în valoare de 15.517.799 lei. La începutul acestui an, TDR Energy SRL București a deschis la Câmpina un punct de lucru, pe Calea Doftanei nr.15, iar intențiile noului proprietar sunt acelea de a valorifica activele cumpărate. Precizăm faptul că o parte a terenului de pe Calea Doftanei, situat la intersecția cu Strada B.P. Hasdeu, a fost achiziționat de societatea Cirex, iar pe acest teren (închiriat unei alte firme) urmează să se construiască un nou supermarket.

Practic, Steaua Română devine istorie. Nu mai deține nici măcar un metru pătrat de teren, nu mai are niciun alt activ, iar Tribunalul București a dispus luna aceasta (în Dosarul 25103/3/2013, la termenul din 8 februarie) intrarea în faliment și dizolvarea societății. Se întâmplă asta în anul în care Rafinăria Câmpina împlinea 126 de ani de la înființare și opt ani de la deschiderea procedurii de insolvență. Ce ar mai fi de spus? Că dispare un simbol al Câmpinei, societatea în jurul căreia s-a dezvoltat acest oraș, societatea care a stat la baza unei adevărate revoluții industriale și sociale pentru Câmpina și împrejurimi, în urmă cu mai bine de un secol. Este trist, este dureros, dar iată că acesta este finalul Rafinăriei Steaua Română din Câmpina.

Citiți și: Batalele rafinăriei din Câmpina, vândute cu 3 euro unei firme de construcții din Breaza

7908 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Marius Tudor 21.02.2021 23:39 Păcat de acest simbol al orasului, a fost distrus cu bună știință. Mai mult, datorită legilor foarte proaste, s-a făcut mult rău angajaților. Să le fie rușine unor persoane, sunt sigur că se simt ele.

Actualitate

1778 vizualizari
26 feb. 2021 21:35

Agenții Poliției Locale Câmpina au continuat activitățile de fluidizare a traficului în zona centrală, la finalul săptămânii

Pentru a doua săptămână consecutiv, vineri, 26 februarie 2021, agenții Poliției Locale, în colaborare cu cei de la Poliția Municipiului Câmpina, au acționat pentru fluidizarea traficului rutier pe Strada Republicii, în zona Pieței Centrale, o zonă aglomerată în special la sfârșit de săptămână.

2001 vizualizari
26 feb. 2021 12:15

Simularea unui incendiu la Spitalul Municipal Câmpina. Un exercițiu al ISU Prahova

Joi după-amiază, agitație mare la Spitalul Municipal Câmpina și chiar panică printre trecătorii ocazionali și printre locuitorii din zonă la auzul sirenelor numeroaselor mașini de intervenție ale pompierilor câmpineni. Două autospeciale de stingere, o autoscară și alte două autovehicule au pătruns, cu sirenele pornite, în curtea Spitalului Municipal Câmpina. Din fericire, a fost vorba doar de un exercițiu al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Prahova, prin care s-a verificat modalitatea de intervenție în cazul unui potențial (și nedorit) incendiu.

Alte stiri recente

241 vizualizari
27 feb. 2021 10:56

Peste 500 de câmpineni vor beneficia de bilete gratuite de călătorie pentru transportul local în acest an

Consiliul Local Câmpina a aprobat în ședința ordinară de joi, 25 februarie, un proiect inițiat de primarul Alin Moldoveanu privind acordarea de bilete gratuite de călătorie pentru transportul local pentru o serie de categorii sociale defavorizate.

2779 vizualizari
26 feb. 2021 21:29

De ”Ziua meseriilor”, elevi de la școlile gimnaziale din Câmpina au vizitat Liceul Tehnologic Energetic

Pe 11 martie se sărbătorește ”Ziua meseriilor”, iar până atunci, prin inspectoratele școlare județene, în diverse licee din țară au loc acțiuni de promovare a învățământului profesional în rândul elevilor din clasa a VIII-a. O astfel de acțiune a avut loc vineri, 26 februarie 2021, la Liceul Tehnologic Energetic Câmpina, elevilor de la școlile gimnaziale ”Ion Câmpineanu”, ”B.P. Hasdeu” și Școala Centrală, însoțiți de diriginții lor, fiindu-le prezentate avantajele învățământului tehnic și profesional.