Rafinăria Câmpina a făcut istorie, a devenit istorie. Toate bunurile au fost vândute, iar instanța a dispus falimentul și dizolvarea societății

Actualitate (Categoria articolului)

Vă informam recent despre faptul că, în decembrie 2020, cele 16 batale de gudroane acide ale Rafinăriei Steaua Română au fost achiziționate cu 3 euro (valoare totală) de o firmă din Breaza - Mouse Design Construct SRL. Aceasta le-a preluat, cu tot cu obligațiile de mediu, de la societatea TDR Energy SRL București, cea care, în noiembrie 2020, a cumpărat toate activele Rafinăriei (cele care rămăseseră nevândute).

TDR Energy SRL București a achiziționat terenuri intravilane și extravilane, cu tot cu construcțiile aferente (de exemplu Secția Chimică, Stația de apă veche, Stația de apă nouă, canalul de aducțiune apă, diverse instalații și chiar stocuri de produse), terenul de fotbal și batalele (pe care după o lună le-a revândut). Suma cu care firma din București a cumpărat activele Rafinăriei este de 3.388.439 lei fără TVA, cumpărătorul preluând și creanțele Rafinăriei, altele decât cele de mediu, în valoare de 15.517.799 lei. La începutul acestui an, TDR Energy SRL București a deschis la Câmpina un punct de lucru, pe Calea Doftanei nr.15, iar intențiile noului proprietar sunt acelea de a valorifica activele cumpărate. Precizăm faptul că o parte a terenului de pe Calea Doftanei, situat la intersecția cu Strada B.P. Hasdeu, a fost achiziționat de societatea Cirex, iar pe acest teren (închiriat unei alte firme) urmează să se construiască un nou supermarket.

Practic, Steaua Română devine istorie. Nu mai deține nici măcar un metru pătrat de teren, nu mai are niciun alt activ, iar Tribunalul București a dispus luna aceasta (în Dosarul 25103/3/2013, la termenul din 8 februarie) intrarea în faliment și dizolvarea societății. Se întâmplă asta în anul în care Rafinăria Câmpina împlinea 126 de ani de la înființare și opt ani de la deschiderea procedurii de insolvență. Ce ar mai fi de spus? Că dispare un simbol al Câmpinei, societatea în jurul căreia s-a dezvoltat acest oraș, societatea care a stat la baza unei adevărate revoluții industriale și sociale pentru Câmpina și împrejurimi, în urmă cu mai bine de un secol. Este trist, este dureros, dar iată că acesta este finalul Rafinăriei Steaua Română din Câmpina.

Citiți și: Batalele rafinăriei din Câmpina, vândute cu 3 euro unei firme de construcții din Breaza

9585 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Marius Tudor 21.02.2021 23:39 Păcat de acest simbol al orasului, a fost distrus cu bună știință. Mai mult, datorită legilor foarte proaste, s-a făcut mult rău angajaților. Să le fie rușine unor persoane, sunt sigur că se simt ele.

Actualitate

1823 vizualizari
28 nov. 2022 09:12

Consiliul Local Câmpina continuă să funcționeze în efectiv incomplet. Validarea mandatului Lorenei Iordache (Partidul Verde), contestată în instanță

1 comentarii

După demisia lui Cezar Grama din funcția de consilier local, la 17 octombrie 2022, Partidul Verde a făcut demersurile și documentele necesare pentru intrarea în Consiliul Local a următoarei persoane de pe lista de candidați de la alegerile locale din 2020.

2207 vizualizari
27 nov. 2022 20:35

Incendiu la Valea Doftanei. Un bătrân a suferit arsuri pe 30% din suprafața corpului

Duminică seară, la o locuință din comuna Valea Doftanei a izbucnit un incendiu violent. 

Alte stiri recente

93 vizualizari
28 nov. 2022 19:55

Anunț public privind decizia etapei de încadrare pentru proiectul "Reabilitare, modernizare, extindere sistem de iluminat public în municipiul Câmpina"

Municipiul Câmpina, titular al proiectuluiREABILITARE, MODERNIZARE, EXTINDERE SISTEM DE ILUMINAT PUBLIC ÎN MUNICIPIUL CÂMPINA”, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de a nu se supune evaluării impactului asupra mediului, nu se supune evaluării adecvate și nu se supune evaluării impactului asupra corpurilor de apă de către Agenția pentru Protecția Mediului Prahova, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului*), pentru proiectul: REABILITARE, MODERNIZARE, EXTINDERE SISTEM DE ILUMINAT PUBLIC ÎN MUNICIPIUL CÂMPINA.

196 vizualizari
28 nov. 2022 19:12

Reprezentativa României de Spochan, cu un câmpinean în componență, zece medalii la Mondialele din Japonia

1 comentarii

Duminică, 27 noiembrie, la Yokohama, în Japonia a avut loc ediția a 46-a a Cupei Mondiale la Spochan (Sports Chanbara), la care a participat și o echipă reprezentativă a României, în componența căreia se află și un câmpinean - Matei Harapu, de numai 12 ani,.