CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Rafinăria Câmpina a făcut istorie, a devenit istorie. Toate bunurile au fost vândute, iar instanța a dispus falimentul și dizolvarea societății

- Actualitate -

Rafinăria Câmpina a făcut istorie, a devenit istorie. Toate bunurile au fost vândute, iar instanța a dispus falimentul și dizolvarea societății

Vă informam recent despre faptul că, în decembrie 2020, cele 16 batale de gudroane acide ale Rafinăriei Steaua Română au fost achiziționate cu 3 euro (valoare totală) de o firmă din Breaza - Mouse Design Construct SRL. Aceasta le-a preluat, cu tot cu obligațiile de mediu, de la societatea TDR Energy SRL București, cea care, în noiembrie 2020, a cumpărat toate activele Rafinăriei (cele care rămăseseră nevândute).

TDR Energy SRL București a achiziționat terenuri intravilane și extravilane, cu tot cu construcțiile aferente (de exemplu Secția Chimică, Stația de apă veche, Stația de apă nouă, canalul de aducțiune apă, diverse instalații și chiar stocuri de produse), terenul de fotbal și batalele (pe care după o lună le-a revândut). Suma cu care firma din București a cumpărat activele Rafinăriei este de 3.388.439 lei fără TVA, cumpărătorul preluând și creanțele Rafinăriei, altele decât cele de mediu, în valoare de 15.517.799 lei. La începutul acestui an, TDR Energy SRL București a deschis la Câmpina un punct de lucru, pe Calea Doftanei nr.15, iar intențiile noului proprietar sunt acelea de a valorifica activele cumpărate. Precizăm faptul că o parte a terenului de pe Calea Doftanei, situat la intersecția cu Strada B.P. Hasdeu, a fost achiziționat de societatea Cirex, iar pe acest teren (închiriat unei alte firme) urmează să se construiască un nou supermarket.

Practic, Steaua Română devine istorie. Nu mai deține nici măcar un metru pătrat de teren, nu mai are niciun alt activ, iar Tribunalul București a dispus luna aceasta (în Dosarul 25103/3/2013, la termenul din 8 februarie) intrarea în faliment și dizolvarea societății. Se întâmplă asta în anul în care Rafinăria Câmpina împlinea 126 de ani de la înființare și opt ani de la deschiderea procedurii de insolvență. Ce ar mai fi de spus? Că dispare un simbol al Câmpinei, societatea în jurul căreia s-a dezvoltat acest oraș, societatea care a stat la baza unei adevărate revoluții industriale și sociale pentru Câmpina și împrejurimi, în urmă cu mai bine de un secol. Este trist, este dureros, dar iată că acesta este finalul Rafinăriei Steaua Română din Câmpina.

Citiți și: Batalele rafinăriei din Câmpina, vândute cu 3 euro unei firme de construcții din Breaza


21 Feb 2021 09:11 10130 vizualizari



Comentarii






  • 21.02.2021 23:39 Marius Tudor Păcat de acest simbol al orasului, a fost distrus cu bună știință. Mai mult, datorită legilor foarte proaste, s-a făcut mult rău angajaților. Să le fie rușine unor persoane, sunt sigur că se simt ele.
386 vizualizari 26 Apr 2024 21:47 O nouă promoție a depus jurământul la Școala de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

O nouă promoție a depus jurământul la Școala de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

Pentru 726 tineri din toate județele țării, ziua de 26 aprilie și Câmpina vor rămâne în amintirea lor ca momentul unic în care au absolvit Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” și au depus jurământul de credință.

citeste mai mult
2533 vizualizari 24 Apr 2024 15:39 O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

citeste mai mult
2641 vizualizari 24 Apr 2024 12:53 Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

citeste mai mult
1488 vizualizari 24 Apr 2024 12:11 Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

La data de 23 aprilie, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au fost sesizați de către o femeie din municipiu, despre faptul că fiul său Ionuț Cătălin Cernat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Poiana Câmpina a plecat de la domiciliu în cursul dimineții și nu s-a mai întors. 

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV