Rafinăria Câmpina a făcut istorie, a devenit istorie. Toate bunurile au fost vândute, iar instanța a dispus falimentul și dizolvarea societății

Actualitate (Categoria articolului)

Vă informam recent despre faptul că, în decembrie 2020, cele 16 batale de gudroane acide ale Rafinăriei Steaua Română au fost achiziționate cu 3 euro (valoare totală) de o firmă din Breaza - Mouse Design Construct SRL. Aceasta le-a preluat, cu tot cu obligațiile de mediu, de la societatea TDR Energy SRL București, cea care, în noiembrie 2020, a cumpărat toate activele Rafinăriei (cele care rămăseseră nevândute).

TDR Energy SRL București a achiziționat terenuri intravilane și extravilane, cu tot cu construcțiile aferente (de exemplu Secția Chimică, Stația de apă veche, Stația de apă nouă, canalul de aducțiune apă, diverse instalații și chiar stocuri de produse), terenul de fotbal și batalele (pe care după o lună le-a revândut). Suma cu care firma din București a cumpărat activele Rafinăriei este de 3.388.439 lei fără TVA, cumpărătorul preluând și creanțele Rafinăriei, altele decât cele de mediu, în valoare de 15.517.799 lei. La începutul acestui an, TDR Energy SRL București a deschis la Câmpina un punct de lucru, pe Calea Doftanei nr.15, iar intențiile noului proprietar sunt acelea de a valorifica activele cumpărate. Precizăm faptul că o parte a terenului de pe Calea Doftanei, situat la intersecția cu Strada B.P. Hasdeu, a fost achiziționat de societatea Cirex, iar pe acest teren (închiriat unei alte firme) urmează să se construiască un nou supermarket.

Practic, Steaua Română devine istorie. Nu mai deține nici măcar un metru pătrat de teren, nu mai are niciun alt activ, iar Tribunalul București a dispus luna aceasta (în Dosarul 25103/3/2013, la termenul din 8 februarie) intrarea în faliment și dizolvarea societății. Se întâmplă asta în anul în care Rafinăria Câmpina împlinea 126 de ani de la înființare și opt ani de la deschiderea procedurii de insolvență. Ce ar mai fi de spus? Că dispare un simbol al Câmpinei, societatea în jurul căreia s-a dezvoltat acest oraș, societatea care a stat la baza unei adevărate revoluții industriale și sociale pentru Câmpina și împrejurimi, în urmă cu mai bine de un secol. Este trist, este dureros, dar iată că acesta este finalul Rafinăriei Steaua Română din Câmpina.

Citiți și: Batalele rafinăriei din Câmpina, vândute cu 3 euro unei firme de construcții din Breaza

9378 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Marius Tudor 21.02.2021 23:39 Păcat de acest simbol al orasului, a fost distrus cu bună știință. Mai mult, datorită legilor foarte proaste, s-a făcut mult rău angajaților. Să le fie rușine unor persoane, sunt sigur că se simt ele.

Actualitate

1115 vizualizari
02 iul. 2022 14:36

Poliția Prahova scoate la concurs mai multe posturi din sursă externă, inclusiv ofițeri și ajutor de șef de post

64 de posturi sunt scoase la concurs de Inspectoratul de Poliție Județean Prahova, cu recrutare prin încadrare directă din sursă externă: patru sunt pentru ofițer, iar 60 sunt pentru agenți de poliție – dintre care 15 pentru ajutor de șef de post din specialitatea ordine publică, în mediul rural.

1394 vizualizari
02 iul. 2022 13:01

Tânăr din București, prins drogat la volan de polițiștii din Câmpina

Vineri, 1 iulie, în jurul orei 19.30, polițiștii din Câmpina au oprit pentru control pe Strada I.H. Rădulescu un autoturism, condus de un bărbat în vârstă de 31 de ani, din municipiul București.

Alte stiri recente

194 vizualizari
02 iul. 2022 20:08

Tineri voluntari din Corpul European de Solidaritate au poposit la Câmpina

2022 este Anul European al Tineretului și în cadrul unui stagiu de voluntariat prin Corpul European de Solidaritate, zece voluntari internaționali GEYC, din mai multe țări, împreună cu elevi de la liceele câmpinene au poposit vineri, 1 iulie, și la sediul Primăriei municipiului Câmpina, unde s-au întâlnit cu primarul Alin Moldoveanu.

2376 vizualizari
30 iun. 2022 07:47

Licitația pentru noua creșă de la Câmpina a fost finalizată. Valoarea contractului - 8,15 milioane lei fără TVA

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a anunțat recent semnarea contractelor de execuție pentru 15 creșe din țară, finanțate cu bani de la bugetul de stat și care vor fi construite prin intermediul Companiei Naționale de Investiții. Printre aceste 15 creșe se numără și cea de la Câmpina, din cartierul Voila.