Vă informam recent despre faptul că, în decembrie 2020, cele 16 batale de gudroane acide ale Rafinăriei “Steaua Română” au fost achiziționate cu 3 euro (valoare totală) de o firmă din Breaza - Mouse Design Construct SRL. Aceasta le-a preluat, cu tot cu obligațiile de mediu, de la societatea TDR Energy SRL București, cea care, în noiembrie 2020, a cumpărat toate activele Rafinăriei (cele care rămăseseră nevândute).
TDR Energy SRL București a achiziționat terenuri intravilane și extravilane, cu tot cu construcțiile aferente (de exemplu Secția Chimică, Stația de apă veche, Stația de apă nouă, canalul de aducțiune apă, diverse instalații și chiar stocuri de produse), terenul de fotbal și batalele (pe care după o lună le-a revândut). Suma cu care firma din București a cumpărat activele Rafinăriei este de 3.388.439 lei fără TVA, cumpărătorul preluând și creanțele Rafinăriei, altele decât cele de mediu, în valoare de 15.517.799 lei. La începutul acestui an, TDR Energy SRL București a deschis la Câmpina un punct de lucru, pe Calea Doftanei nr.15, iar intențiile noului proprietar sunt acelea de a valorifica activele cumpărate. Precizăm faptul că o parte a terenului de pe Calea Doftanei, situat la intersecția cu Strada B.P. Hasdeu, a fost achiziționat de societatea Cirex, iar pe acest teren (închiriat unei alte firme) urmează să se construiască un nou supermarket.
Practic, “Steaua Română” devine istorie. Nu mai deține nici măcar un metru pătrat de teren, nu mai are niciun alt activ, iar Tribunalul București a dispus luna aceasta (în Dosarul 25103/3/2013, la termenul din 8 februarie) intrarea în faliment și dizolvarea societății. Se întâmplă asta în anul în care Rafinăria Câmpina împlinea 126 de ani de la înființare și opt ani de la deschiderea procedurii de insolvență. Ce ar mai fi de spus? Că dispare un simbol al Câmpinei, societatea în jurul căreia s-a dezvoltat acest oraș, societatea care a stat la baza unei adevărate revoluții industriale și sociale pentru Câmpina și împrejurimi, în urmă cu mai bine de un secol. Este trist, este dureros, dar iată că acesta este finalul Rafinăriei “Steaua Română” din Câmpina.
Citiți și: Batalele rafinăriei din Câmpina, vândute cu 3 euro unei firme de construcții din Breaza
La Consiliul Județean a fost semnat astăzi, 3 iulie 2025, contractul privind "Execuția rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Câmpina și Poiana Câmpina", parte a Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova.
Mai mulți câmpineni ne-au transmis că pe Strada B.P. Hasdeu, la blocul din apropierea intersecției de la ”Răcitor”, există câțiva brazi uscați care pun în pericol trecătorii, dar și locatarii.
Pe 8 iulie 1988, adică acum 37 ani, la Câmpina se deschidea Forumul Național al Pionierilor, în prezența președintelui Organizației Naționale a Pionierilor, Poliana Cristescu, soția lui Nicu Ceaușescu.
Unul dintre proiectele importante pentru fluidizarea traficului rutier pe DN1 este realizarea unui sens giratoriu la intrarea în comuna Bănești, la intersecția cu drumul spre satul Urleta.