Cod galben spre portocaliu de caniculă. Autoritățile câmpinene au amplasat un cort de prim-ajutor în Parcul de la Ceas

Social (Categoria articolului)

Astăzi, până la ora 22.00, județul Prahova, ca de altfel aproape toate județele din țară, se află sub incidența codului galben de caniculă. Meteorologii avertizează că temperaturile maxime vor ajunge la 34-36 grade Celsius la umbră, iar mâine (vineri, 30 iunie), codul galben s-ar putea transforma în cod portocaliu și chiar roșu, în unele zone. Din cauza temperaturilor foarte ridicate, ANM anunță posibilitatea unor furtuni violente, însoțite de fulgere și tunete.

Astăzi, la orele prânzului, termometrul din centrul Câmpinei arăta 34-35 grade Celsius. Având în vedere avertizările meteorologilor cu privire la caniculă, Primăria Câmpina a instalat în Parcul de la Ceas un cort de prim-ajutor. Numai în prima oră de la montarea acestui cort, câteva zeci de persoane s-au oprit aici pentru a se răcori și odihni puțin, pentru a bea apă sau pentru că efectiv nu se simțeau bine. La cort se află permanent o asistentă medicală care acordă primul-ajutor, care măsoară tensiunea celor care doresc acest lucru și care, la nevoie, poate chema ambulanța.
De asemenea, Primăria Câmpina a dispus ca operatorul de salubritate să ude mai des străzile în aceste zile caniculare, iar toate cișmelele (țâșnitorile) din oraș sunt funcționale.

De asemenea, Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Prahova face următoarele recomandări populației:

- Evitaţi aglomeraţiile, expunerea la soare, efortul fizic intens între orele 11.00-18.00;
- Purtaţi haine lejere, subţiri, deschise la culoare, pălării şi ochelari de soare;
- Beţi 1,5-2 litri de lichide pe zi, nu prea reci, apă, sucuri naturale din fructe şi ceaiuri călduţe;
- Mâncaţi fructe şi legume sau iaurt, mâncaţi echilibrat şi variat insistând pe produsele cu valoare calorică mică;
- Evitaţi băuturile ce conţin cofeină sau zahăr în cantitate mare;
- Evitaţi alimentele cu conţinut sporit de grăsimi, în special de origine animală;
- Nu consumaţi alcool – vă deshidratează şi vă transformă într-o potenţială victimă a caniculei;
- Menţineţi legătura cu persoanele în vârstă, interesați-vă de starea de sănătate a acestora şi oferiți-le asistenţă ori de câte ori au nevoie;
- Nu lăsaţi copiii/animalele de companie singuri/singure în autoturisme;
- Cereţi sfatul medicului de familie la cel mai mic semn de suferinţă, manifestat de dumneavoastră sau copilul dumneavoastră;
- Creaţi un ambient care să nu suprasolicite capacitatea de adaptare a organismului;
- Persoanele care suferă de diferite afecţiuni îşi vor continua tratamentul, conform indicaţiilor medicului. Este foarte util ca în perioada caniculară să se consulte medicul curant, în vederea adaptării schemei terapeutice la condiţiile existente;
- Pentru ameliorarea condiţiilor la locul de muncă se va reduce intensitatea şi ritmul activităţilor fizice, se va alterna eforul dinamic cu cel static şi alternarea perioadelor de lucru cu perioadele de repaus, în locuri umbrite ori ventilate corespunzător.

6591 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1598 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

808 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

1297 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

1004 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.