Că avem batale cu reziduuri petroliere, asta o știm cu toții. O poluare istorică de care nu reușim să scăpăm. Ca și cum nu ar fi fost suficient, la dezastrul ecologic contribuim zi de zi cu gunoaiele "contemporane".
Imaginile (foto și video) sunt atât de elecvente încât nu mai e nevoie de prea multe cuvinte. Avem batalele de pe Ecaterina Teodoroiu și apoi Lacul Peștelui, toate înconjurate de mormane întregi de gunoaie. O imagine tristă, dezolantă din Câmpina, în anul de grație 2017. În mod cert și aici este nevoie de intervenția autorităților. Este adevărat, batalele aparțin Rafinăriei "Steaua Română", dar o soluție trebuie găsită de comun acord cu conducerea Rafinăriei, pentru ca măcar de gunoaie să scăpăm.
Citiți și CÂMPINA CURATĂ - campania noastră și a voastră
Câmpina nu înseamnă doar zona centrală, unde măturăm mai des și plantăm flori
Lacul Vlădoaia, sufocat de gunoaie
Avem și vești bune. S-a făcut curat pe Sălaj și în zona adiacentă Bulevardului Culturii
Imagini deprimante pe râul Doftana, în amonte și aval de DN1, între Câmpina și Bănești
Mizeria de dincolo de Curiacul
Sâmbătă dimineață au început lucrările de intervenție pentru remedierea deficiențelor constate la rețeaua de canalizare în zona Răcitor, pe Strada B.P. Hasdeu din Câmpina.
Este evident că realizarea drumului Valea Doftanei - Săcele este o prioritate pentru Consiliul Județean Prahova, acesta urmând a deveni o alternativă la cel mai aglomerat drum din România - DN1 pe Valea Prahovei.
Subiectul a fost discutat și la ultima ședință ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul anului trecut - în zona ”Răcitor” sunt probleme la rețeaua de canalizare, una veche și care creează mari neplăceri locuitorilor de la blocurile din zonă.
În cursul zilei de joi, 16 ianuarie 2025, polițiștii au efectuat două percheziții în comuna Scorțeni, la locuințele unei persoane bănuite de furt calificat, operațiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic.