Că avem batale cu reziduuri petroliere, asta o știm cu toții. O poluare istorică de care nu reușim să scăpăm. Ca și cum nu ar fi fost suficient, la dezastrul ecologic contribuim zi de zi cu gunoaiele "contemporane".
Imaginile (foto și video) sunt atât de elecvente încât nu mai e nevoie de prea multe cuvinte. Avem batalele de pe Ecaterina Teodoroiu și apoi Lacul Peștelui, toate înconjurate de mormane întregi de gunoaie. O imagine tristă, dezolantă din Câmpina, în anul de grație 2017. În mod cert și aici este nevoie de intervenția autorităților. Este adevărat, batalele aparțin Rafinăriei "Steaua Română", dar o soluție trebuie găsită de comun acord cu conducerea Rafinăriei, pentru ca măcar de gunoaie să scăpăm.
Citiți și CÂMPINA CURATĂ - campania noastră și a voastră
Câmpina nu înseamnă doar zona centrală, unde măturăm mai des și plantăm flori
Lacul Vlădoaia, sufocat de gunoaie
Avem și vești bune. S-a făcut curat pe Sălaj și în zona adiacentă Bulevardului Culturii
Imagini deprimante pe râul Doftana, în amonte și aval de DN1, între Câmpina și Bănești
Mizeria de dincolo de Curiacul
La Consiliul Județean a fost semnat astăzi, 3 iulie 2025, contractul privind "Execuția rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Câmpina și Poiana Câmpina", parte a Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova.
Mai mulți câmpineni ne-au transmis că pe Strada B.P. Hasdeu, la blocul din apropierea intersecției de la ”Răcitor”, există câțiva brazi uscați care pun în pericol trecătorii, dar și locatarii.
Pe 8 iulie 1988, adică acum 37 ani, la Câmpina se deschidea Forumul Național al Pionierilor, în prezența președintelui Organizației Naționale a Pionierilor, Poliana Cristescu, soția lui Nicu Ceaușescu.
Unul dintre proiectele importante pentru fluidizarea traficului rutier pe DN1 este realizarea unui sens giratoriu la intrarea în comuna Bănești, la intersecția cu drumul spre satul Urleta.