În sala mică a Casei de Cultură "Geo Bogza" din Câmpina a avut loc, joi seară, vernisajul expoziției de fotografie “Jurnal din Himalaya”, o expoziție prin intermediul căreia ghidul montan Cristi Minculescu ne spune povestea expediției pe care a făcut-o luna trecută în Himalaya.
Vernisajul acestei expoziții a fost primul eveniment găzduit în Sala “Constantin Radu” a Casei de Cultură din Câmpina după modernizarea acesteia și să știți că s-a făcut o treabă bună. Sala arată cu totul altfel, iar acest lucru a scos și mai mult în evidență frumusețea fotografiilor, povestea lor. Pentru că, da, în spatele fiecărei fotografii există o poveste care ne permite nouă, privitorilor, să pornim într-o călătorie imaginară pe traseele bătute la pas de Cristi Minculescu. Sunt fotografii despre oameni și locuri, despre o zonă fascinantă a acestei lumi. “Jurnal din Himalaya” este o expoziție atipică, pentru că printre fotografii regăsim echipamentele necesare unui alpinist - căşti, ghete și corzi, colţari și pioleţi, iar alături de toate acestea, tricolorul pe care Cristi Minculescu l-a fluturat cu mândrie în Himalaya, pe Island Peak, la 6168 metri.
“Sunt un om care bat munţii cu multă plăcere şi care am avut oportunitatea de a ajunge până la aproape 6200 de metri. Şi am ales să-i invit în această călătorie, cu ochii minţii, şi pe cei care nu au ajuns sau nu vor ajunge prea curând în lumea dintre titani. Este o călătorie pentru fizic şi psihic, care merită făcută cel puţin o dată în viaţă. Sunt multe de spus, sunt 21 de zile de expediție, fiecare cu povestea proprie. Expoziţia este una în care imaginile sunt aşa cum am suprins lumea de acolo: amestecată, pe alocuri haotică, extrem de colorată, simplă, curioasă, dar mai ales extrem de diferită”, a spus Cristi Minculescu la vernisajul expoziției. Mare parte a fotografiilor sunt făcute de ghidul montan câmpinean, dar există și câteva fotografii ale unui coleg de echipă, alpinitul Florin Glință.
Gazda vernisajului a fost directorul Casei de Cultură, Alexandra Toma. Alături de Cristi Minculescu, la acest eveniment, s-au aflat familia și prietenii, dar și oameni au dorit să vadă imaginile unei expediții extraordinare, făcute de un câmpinean în Himalaya. Expoziția rămâne deschisă până la 20 iunie 2022, intrarea este liberă, iar fotografiile chiar merită văzute. Ele ne arată o lume fascinantă, a contrastelor, cum spunea Cristi Minculescu, lumea din jurul unor munți legendari.
Sâmbătă, 16 noiembrie 2024, de la ora 19.30, pe scena Casei de Cultură ”Geo Bogza” va putea fi urmărit spectacolul ”Ce-și doresc femeile?” al Teatrului Metronom București, în scenariul și regia lui Octavian Strunilă.
"Apă și talpă" este povestea fascinantă a nouă alergători de anduranță, care pornesc într-o aventură de neuitat pe Via Transilvanica, cel mai lung și frumos traseu din România.
”Bucuria Crăciunului” este numele spectacolului pe care Paula Seling îl va susține la Câmpina pe 19 decembrie 2024, de la ora 19.00.
La Librăria Elstar din centrul municipiului Câmpina a fost, vineri seară, atmosferă de sărbătoare. Prilejul - lansarea volumului ”Blestemul” al jurnalistului Adrian Brad.