Cristi Minculescu spune povestea expediției din Himalaya prin intermediul fotografiilor

Eveniment (Categoria articolului)

În sala mică a Casei de Cultură "Geo Bogza" din Câmpina a avut loc, joi seară, vernisajul expoziției de fotografie “Jurnal din Himalaya”, o expoziție prin intermediul căreia ghidul montan Cristi Minculescu ne spune povestea expediției pe care a făcut-o luna trecută în Himalaya.

Vernisajul acestei expoziții a fost primul eveniment găzduit în Sala “Constantin Radu” a Casei de Cultură din Câmpina după modernizarea acesteia și să știți că s-a făcut o treabă bună. Sala arată cu totul altfel, iar acest lucru a scos și mai mult în evidență frumusețea fotografiilor, povestea lor. Pentru că, da, în spatele fiecărei fotografii există o poveste care ne permite nouă, privitorilor, să pornim într-o călătorie imaginară pe traseele bătute la pas de Cristi Minculescu. Sunt fotografii despre oameni și locuri, despre o zonă fascinantă a acestei lumi. “Jurnal din Himalaya” este o expoziție atipică, pentru că printre fotografii regăsim echipamentele necesare unui alpinist - căşti, ghete și corzi, colţari și pioleţi, iar alături de toate acestea, tricolorul pe care Cristi Minculescu l-a fluturat cu mândrie în Himalaya, pe Island Peak, la 6168 metri.
“Sunt un om care bat munţii cu multă plăcere şi care am avut oportunitatea de a ajunge până la aproape 6200 de metri. Şi am ales să-i invit în această călătorie, cu ochii minţii, şi pe cei care nu au ajuns sau nu vor ajunge prea curând în lumea dintre titani. Este o călătorie pentru fizic şi psihic, care merită făcută cel puţin o dată în viaţă. Sunt multe de spus, sunt 21 de zile de expediție, fiecare cu povestea proprie. Expoziţia este una în care imaginile sunt aşa cum am suprins lumea de acolo: amestecată, pe alocuri haotică, extrem de colorată, simplă, curioasă, dar mai ales extrem de diferită”, a spus Cristi Minculescu la vernisajul expoziției. Mare parte a fotografiilor sunt făcute de ghidul montan câmpinean, dar există și câteva fotografii ale unui coleg de echipă, alpinitul Florin Glință.
Gazda vernisajului a fost directorul Casei de Cultură, Alexandra Toma. Alături de Cristi Minculescu, la acest eveniment, s-au aflat familia și prietenii, dar și oameni au dorit să vadă imaginile unei expediții extraordinare, făcute de un câmpinean în Himalaya. Expoziția rămâne deschisă până la 20 iunie 2022, intrarea este liberă, iar fotografiile chiar merită văzute. Ele ne arată o lume fascinantă, a contrastelor, cum spunea Cristi Minculescu, lumea din jurul unor munți legendari.

3020 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

1250 vizualizari
20 apr. 2024 22:28

Conferință PeaceJam la Câmpina, despre ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”

A doua ediție a Conferinței PeaceJam a avut loc la Câmpina, în Casa Tineretului, în acest week-end. Conferința a prilejuit discuții, jocuri și workshopuri în jurul unei teme comune - ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”.

1285 vizualizari
31 mar. 2024 08:58

La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, comunitatea romano-catolică este formată din aproximativ 400 de persoane. O bună parte dintre aceștia au participat sâmbătă seară la slujba de Înviere și au primit Lumina Sfântă a Învierii la Biserica ”Sfântul Anton de Padova”, din municipiu, ctitorie a inginerului Anton Raky. Slujba de Înviere oficiată de părintele paroh Claudiu Cojan a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu binecuvântarea Focului și a Lumânării Pascale.

Alte stiri recente

16 vizualizari
25 apr. 2024 16:18

Partidul Câmpina Curată a depus dosarele de candidați pentru Consiliul Local

În cursul zilei de miercuri, 24 aprilie, Partidul Câmpina Curată a depus la Biroul Electoral Local dosarele de candidați pentru Consiliul Local. Vă reamintim că pentru funcția de primar, Partidul Câmpina Curată o susține pe Irina Nistor, candidatul PSD.

1045 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.