Incendiul a avut loc pe 6 iulie și probabil nu s-ar fi aflat despre acest subiect dacă directorul Colegiului Tehnic Forestier nu ar fi cerut administrației locale bani pentru reparații. 50.000 lei este suma solicitată de la bugetul local, sumă care va fi aprobată în ședința de mâine a Consiliului Local Câmpina, în cadrul rectificării bugetare.
Ce s-a întâmplat, de fapt, pe 6 iulie? La una din sălile de clasă din cadrul atelierului-școală al Colegiului Tehnic Forestier a izbucnit un incendiu. Focul a fost sesizat cu întârziere de angajații unității de învățământ, care au anunțat pompierii, dar au făcut tot posibilul să stingă și incendiul. După cum reiese din procesul-verbal al Detașamentului de Pompieri din cadrul ISU Câmpina, au ars obiecte de mobilier, tabla, ușa din termopan, ferestre, corpuri de iluminat și o porțiune din parchet. De asemenea, au fost afectați pereții atât de la sala de clasă, cât și de la hol. Cauza probabilă - un scurt-circuit la instalația electrică defectă. În adresa pe care directorul Colegiului Tehnic Forestier, prof. Gheorghe Râncu, a trimis-o Primăriei și Consiliului Local se menționează că, după o analiză ulterioră, s-a constatat că instalația electrică s-a defectat din cauza infiltrațiilor de apă din acoperișul atelierului-școală. Conducerea liceului solicită acum 50.000 lei de la bugetul local pentru repararea acoperișului și pentru lucrări de reparații la sala distrusă de incendiu și la holul adiacent.
În mod cert, Consiliul Local va aloca banii necesari. Totuși, nu răspunde nimeni pentru ceea ce s-a întâmplat la Forestier? Din fericire, elevii erau în vacanță. Dar există acolo niște pagube materiale. Nu răspunde nimeni pentru ele? Rămâne de văzut și care vor fi concluziile poliției în urma procesului-verbal constatator al ISU. Vă reamintim că atelierul-școală al Colegiului Tehnic Forestier a fost inaugurat în toamna anului 2011. Investiția a fost de 740.000 lei, bani alocați de la bugetul local. Echipamentele cu care a fost dotat atelierul au fost achiziționate cu fonduri europene, în cadrul Programului Phare.
A venit vara... E vară, e vremea grătarului... Așa că mulți amatori de astfel de mdoalități de petrecere a timpului iber sunt în căutarea de ustensile, dar și de suveniruri atât pentru ”Ea”, cât și pentru ”El”, care pot fi asociate acestei distracții. Și ce poate fi mai potrivit pentru o aniversare la grătar decât un cadou cu această tematică!
Cristina Miruna Rânceanu avea doar 21 de ani.
În Câmpina se derulează proiectul ”Calificat pentru viitor”, care presupune inclusiv stagii de practică pentru elevi la agenți economici implicați în derularea acestui proiect.
Primăria Municipiului Câmpina informează cetățenii cu privire la termenele de eliberare a cărților de identitate (model 1997), precum și la situația operativă privind cărțile electronice de identitate.