Broaște și șerpi de apă în "cavoul" din Parcul Trandafirilor, de la notariate

Actualitate (Categoria articolului)

Mai mulți câmpineni care locuiesc în zona adiacentă Parcului Trandafirilor, de la notariate, ne-au semnalat o situație extrem de neplăcută, întâlnită, iată, în centrul municipiului Câmpina. Atunci când plouă, de jur împrejurul "cavoului" sub care se află zidurile de cărămidă descoperite anul trecut de o echipă de arheologi, apar numeroase broaște, ba chiar și șerpi de apă. Există apă și sub acoperișul acela morbid, iar oamenii spun că, în curând, "nu vom mai putea sta prin zonă din cauza mirosului urât și a mizeriei". 

De altfel, copiii nici nu mai sunt lăsați să se joace în Parcul Trandafirilor, iar toți cei care cunosc situația ocolesc această zonă. Noi am preluat, astfel, problema semnalată de cetățeni și o transmitem mai departe cu speranța că reprezentanții administrației locale vor reacționa până la urmă și vor lua măsurile necesare. 
Vă reamintim că în Parcul Trandafirilor, la solicitarea Primăriei Câmpina, o echipă de arheologi a efectuat săpături, existând informația că acolo ar exista ruinele Vămii Câmpina. S-au descoperit niște ziduri din cărămidă, despre care nu se știe dacă provin, într-adevăr, de la vechea vamă sau sunt doar pivnițele unor clădiri negustorești. La sfârșitul anului trecut, groapa a fost acoperită în ideea de a se proteja descoperirile arheologice, până când vor exista banii necesari construirii unei galerii care să pună în valoare vestigiile. Dar toată apa de ploaie se scurge în ceea ce noi am numit "cavoul" din Parcul Trandafirilor. Un loc năpădit mai întâi de buruieni, iar de la o vreme, de broaște și șerpi.

Citiți și "Cavoul" din centrul Câmpinei

6490 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Dan 02.08.2017 12:29 Nu ați înțeles cum este cu „cavoul”. Pentru merite deosebite, actuala conducere a primăriei va fi înmormântată acolo, cu vedere la public. Ca să ne putem aduce ... omagiul ... zilnic!

Actualitate

495 vizualizari
27 mar. 2024 17:56

Recompense în bani pentru câmpinenii care denunță tentativa de mită electorală

Asociația Câmpina Curată demarează o campanie de conștientizare a riscurilor pe care banii oferiți ca mită electorală îi pot avea asupra viitorului comunității. Printr-o declarație de presă care a avut loc miercuri, 27 martie 2024, reprezentanții asociației au spus că doresc să descurajeze această practică folosită destul de des în procesul electoral din România, existând bănuieli că inclusiv la Câmpina s-a procedat în acest mod, la alegerile din 2020. Asociația Câmpina Curată va oferi recompense de 3.000 lei celor care denunță tentativele de mită electorală la alegerile din 2024.

2216 vizualizari
27 mar. 2024 11:44

Cătălin Paraschiv, singurul candidat la postul de manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina

4 comentarii

Ziua de 27 martie 2024 a reprezentat termenul limită pentru depunerea candidaturilor la concursul pentru postul de manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, instituție în subordinea căreia se află și Casa Tineretului.

Alte stiri recente

329 vizualizari
27 mar. 2024 21:58

Handbal feminin, juniori III. CS Câmpina - Tonus București 36-28

Primul meci oficial în sala de sport a Școlii Gimnaziale ”B.P. Hasdeu” a adus o victorie concludentă pentru CS Câmpina, în fața echipei Tonus București.

425 vizualizari
27 mar. 2024 07:57

Sportivii de la Barracuda Câmpina au participat cu rezultate bune la competiția ”Ivanofeia”, la Salonic

Salonic este oraș care te îndeamnă să te plimbi în fiecare moment. În acest superb oraș cu o moștenire multietnică destul de mare, influențată de diferitele civilizații care și-au pus amprenta asupra Salonicului, sportivii noștri, împreună cu cei de la Palatul Copiilor Constanța, au participat la Competiția Internațională de înot "Ivanofeia", desfășurată week-end-ul trecut, a fost un concurs la care au fost prezenți peste 700 de înotători din Grecia, Macedonia, Moldova, Cipru și, nu în ultimul rând, din România.