Programul internațional de promovare a nevoilor de investiții "Romanian Investment Zoom", derulat prin intermediul Grupului Avangarde, include promovarea interculturală și economică a României prin intermediul ambasadelor și camerelor de comerț. O delegație străină a venit astăzi la Poiana Câmpina pentru a discuta cu reprezentanții administrației locale despre posibilitățile pe care le-ar avea investitorii străini să dezvolte relații economice în comuna vecină municipiului Câmpina.
Din delegație au făcut parte ministrul consultant pe probleme economice al Ambasadei Cehiei în România - Milan Peprnik, șeful misiunii diplomatice a Egiptului în România - Ayman Aly Osman Hassan, reprezentantul Camerei de Comerț Elveția - România - Barbu Mihăescu, reprezentantul Bursei Române de Afaceri - Valentin Preda, directorul companiei olandeze de consultanță în domeniul afacerilor Fortis Business Management - Bogdan Voiculescu. Oaspeții au fost însoțiți de Adriana Radu, managerul Grupului Avangarde.
Primarul Alin Moldoveanu a fost gazda acestei întâlniri, alături de el aflându-se alți reprezentanți ai administrației locale, dar și reprezentanții unor firme private: SanConfind, Cirex, Integral Beton Prest, CSR, 3 DRD, precum și reprezentnați ai crescătorilor de animale și apicultorilor din localitate.
Primarul Alin Moldoveanu a vorbit despre istoria și tradițiile localității, despre investițiile realizate în comună, despre activitățile care se organizează, iar apoi a condus discuția spre nevoia de investiții majore, nevoia de dezvoltare economică și socială, dorința administrației locale de a atrage investitori fie prin asocieri publice-private, fie chiar prin parteneriate între firmele locale și companii străine.
Membrii delegației străine au luat cuvântul pe rând și, pe lângă discuțiile cu caracter general despre nevoia de colaborare, au scos în evidență câteva idei interesante. De exemplu, Barbu Mihăescu a vorbit despre fondurile nerambursabile oferite de Elveția prin intermediul Camerei de Comerț România-Elveția pentru întreprinzătorii privați, care vor să-și dezvolte afacerile. Reprezentantul Ambasadei Cehiei a insistat pe cooperarea în cadrul unor proiecte de tip Smart City (oraș inteligent, localitate inteligentă), adică acele proiecte prin care o administrație locală se asociază cu o companie privată pentru a îmbunătăți serviciile, sănătatea, educația, transportul, calitatea mediului etc, tehnologia modernă fiind baza acestui tip de cooperare. Tot Milan Peprnik a avansat ideea unei înfrățiri între Poiana Câmpina și o localitate din Cehia. Apoi s-a mers pe teren și au fost vizitate 3 DRD - societatea care a cumpărat una dintre secțiile Petroutilaj, Cirex (baza la la Poiana), Integral Beton Prest și Spitalul SanConfind.
Probabil cea mai frumoasă zonă de promenadă a Câmpinei - zona Bulevardului Culturii a fost și în acest week-end, pângărită de mâncătorii de semințe.
Câmpina s-a confruntat, de-a lungul timpului, cu o serie de scandaluri legate de construcții ilegale și nereguli în eliberarea autorizațiilor de construire.
CâmpinaTV.ro militează de mai multă vreme pentru acordarea de nume ale unor personalități locale unor spații publice, fie că vorbim de străzi, de piețe sau instituții.
La centrele de examinare și pe portalul Ministerului Educației au fost afișate astăzi, 20 iunie, rezultatele la prima sesiune a bacalaureatului 2025, înainte de contestații.