14 pentru Cotroceni. Iată candidații validați de Biroul Electoral Central pentru alegerile prezidențiale

Politică (Categoria articolului)

Până la alegerile prezindențiale nu a mai rămas foarte multă vreme. Pe 10 noiembrie 2019 se va desfășura primul tur de scrutin, iar pe 24 noiembrie, turul al doilea, în care vor intra primii doi clasați. Campania electorală va începe pe 10 octombrie. Depunerea candidaturilor la Biroul Electoral Central s-a încheiat și avem 14 candidați înscriși în cursa pentru Cotroceni, admiși de BEC.

Iată candidații:
- Klaus Werner Iohannis, actualul președinte, susținut de Partidul Național Liberal
- Viorica Vasilica Dăncilă, actualul premier, Partidul Social Democrat
- Dan Ilie Barna – Alianța USR-PLUS
- Theodor Paleologu – Partidul Mișcarea Populară
- Mircea Diaconu – Alianța „Un OM” (ALDE și PRO România)
- Kelemen Hunor – UDMR
- Ramona-Ioana Bruynseels – Partidul Puterii Umaniste (Social-Liberal)
- Viorel Cataramă – Dreapta Liberală
- Cătălin Sorin Ivan – Partidul Alternativa pentru Demnitate Naţională
- John Ion Banu – Partidul Naţiunea Română
- Sebastian Constantin Popescu – Partidul Noua Românie
- Ninel Peia – Partidul Neamul Românesc
- Bogdan Dragoş Aureliu Marian Stanoevici – candidat independent
- Alexandru Cumpănaşu – candidat independent 

Pe lângă cei enumerați mai sus, au fost și alții care și-au depus candidatură, dar au fost respinși de Biroul Electoral Central. Este vorba despre Miron Cozma (candidat independent), Maria Minea (Partidul Românilor Patrioți de Pretutindeni), Bobby George Marius Păunescu (candidat independent).
Precizăm că, potrivit unui comunicat de presă emis de Biroul Electoral Central, există suspiciuni privind autenticitatea semnăturilor depuse de unii dintre candidați. În premieră în România, Biroul Electoral Central a sesizat organele de urmărire penală în cazul mai multor candidați – Viorel Cataramă, Cătălin Sorin Ivan, Sebastian Constantin Popescu, Alexandru Cumpănașu, Ninel Peia, Maria Minea, Miron Cozma și George Marius Păunescu, “la care s-a constatat că un număr semnificativ de semnături, prezentate ca aparținând unor persoane diferite, au elemente de similitudine evidentă, de natură a influența îndeplinirea condiției legale referitoare la numărul minim de 200.000 susținători”. Cerința privind semnăturile intră sub incidența Codului Penal pentru infracțiunea de fals în declarații. Parchetul va trebui să verifice și să constate falsul, dacă acesta există.

(Explicație foto - panoul electoral de lângă Soldat este real, acolo a fost amplasat de autoritățile câmpinene, doar textul de pe panou este "aplicat" de noi)

3933 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Politică

907 vizualizari
21 nov. 2023 11:48

Drept la replică din partea AUR Câmpina

3 comentarii

În urma apariției articolului "Ce avem noi aici? Cezar Grama revine în politică, alături de Alexandru Anghel, la AUR Câmpina", publicat pe site-ul nostru în data de 17 noiembrie 2023, am primit din partea Biroului de comunicare al AUR Câmpina un drept la replică pe care în prezentăm integral. 

1619 vizualizari
17 nov. 2023 19:46

Ce avem noi aici? Cezar Grama revine în politică, alături de Alexandru Anghel, la AUR Câmpina

2 comentarii

Pe măsură ce se apropie alegerile, după cum ne așteptam cu toții, pe scena politică locală se produc mișcări interesante, apar nume noi sau se reactivează nume vechi în... partide noi. În această din urmă categorie îi putem include și pe Alexandru Anghel și Cezar Grama, de câteva zile președinte, respectiv vicepreședinte la AUR Câmpina.

Alte stiri recente

221 vizualizari
30 nov. 2023 07:44

La Școala Centrală Câmpina s-a auzit urarea ”La mulți ani, țara mea!”

La Școala Gimnazială Centrală a devenit tradiție organizarea întâlnirilor dintre foști și actuali elevi de la clasa profesoarei de învățământ primar Rodica Zăvoianu. 

1100 vizualizari
29 nov. 2023 21:28

Primim de la cititori. Dezastru ecologic pe albia râului Doftana - tone de griblură, pietriș și asfalt de-a valma

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o serie de imagini cu ceea ce cititorul nostru numește ”dezastrul ecologic de pe albia râului Doftana”.