14 pentru Cotroceni. Iată candidații validați de Biroul Electoral Central pentru alegerile prezidențiale

Politică (Categoria articolului)

Până la alegerile prezindențiale nu a mai rămas foarte multă vreme. Pe 10 noiembrie 2019 se va desfășura primul tur de scrutin, iar pe 24 noiembrie, turul al doilea, în care vor intra primii doi clasați. Campania electorală va începe pe 10 octombrie. Depunerea candidaturilor la Biroul Electoral Central s-a încheiat și avem 14 candidați înscriși în cursa pentru Cotroceni, admiși de BEC.

Iată candidații:
- Klaus Werner Iohannis, actualul președinte, susținut de Partidul Național Liberal
- Viorica Vasilica Dăncilă, actualul premier, Partidul Social Democrat
- Dan Ilie Barna – Alianța USR-PLUS
- Theodor Paleologu – Partidul Mișcarea Populară
- Mircea Diaconu – Alianța „Un OM” (ALDE și PRO România)
- Kelemen Hunor – UDMR
- Ramona-Ioana Bruynseels – Partidul Puterii Umaniste (Social-Liberal)
- Viorel Cataramă – Dreapta Liberală
- Cătălin Sorin Ivan – Partidul Alternativa pentru Demnitate Naţională
- John Ion Banu – Partidul Naţiunea Română
- Sebastian Constantin Popescu – Partidul Noua Românie
- Ninel Peia – Partidul Neamul Românesc
- Bogdan Dragoş Aureliu Marian Stanoevici – candidat independent
- Alexandru Cumpănaşu – candidat independent 

Pe lângă cei enumerați mai sus, au fost și alții care și-au depus candidatură, dar au fost respinși de Biroul Electoral Central. Este vorba despre Miron Cozma (candidat independent), Maria Minea (Partidul Românilor Patrioți de Pretutindeni), Bobby George Marius Păunescu (candidat independent).
Precizăm că, potrivit unui comunicat de presă emis de Biroul Electoral Central, există suspiciuni privind autenticitatea semnăturilor depuse de unii dintre candidați. În premieră în România, Biroul Electoral Central a sesizat organele de urmărire penală în cazul mai multor candidați – Viorel Cataramă, Cătălin Sorin Ivan, Sebastian Constantin Popescu, Alexandru Cumpănașu, Ninel Peia, Maria Minea, Miron Cozma și George Marius Păunescu, “la care s-a constatat că un număr semnificativ de semnături, prezentate ca aparținând unor persoane diferite, au elemente de similitudine evidentă, de natură a influența îndeplinirea condiției legale referitoare la numărul minim de 200.000 susținători”. Cerința privind semnăturile intră sub incidența Codului Penal pentru infracțiunea de fals în declarații. Parchetul va trebui să verifice și să constate falsul, dacă acesta există.

(Explicație foto - panoul electoral de lângă Soldat este real, acolo a fost amplasat de autoritățile câmpinene, doar textul de pe panou este "aplicat" de noi)

3836 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Politică

1748 vizualizari
21 feb. 2023 10:37

PMP Câmpina nu este de acord cu donarea, către Parohia "Nașterea Maicii Domnului", a unui teren de pe Strada Buciumului

1 comentarii

Pe ordinea de zi a ședinței de miercuri, 22 februarie 2023, a Consiliului Local Câmpina se află un proiect privind darea în folosință gratuită a unui teren de pe Strada Buciumului către Parohia Nașterea Maicii Domnului din Cartierul Voila. Este vorba de un teren de 2.290 mp, învecinat cu Casa Parohială. Legat de acest proiect, președintele PMP Câmpina, Adrian Pițigoi, ne-a transmis un punct de vedere pe care îl redăm integral.

1848 vizualizari
16 feb. 2023 21:20

Horațiu Zăgan, despre acuzele aduse de Florin Marcu: ”Nu au nicio legătură cu realitatea”

La finalul ședinței extraordinare a Consiliului Local Câmpina, care a avut loc miercuri, 15 februarie, consilierul Florin Marcu l-a acuzat pe Horațiu Zăgan că este într-un conflict de interese și l-a amenințat cu... ANI.

Alte stiri recente

99 vizualizari
23 mar. 2023 22:17

”O zi din viața de școlar”, prima ediție a unui concurs județean de teatru, organizat de Clubul Copiilor Câmpina

Clubul Copiilor din Câmpina a organizat joi, 23 martie, prima ediție a concursului județean de teatru pentru elevi - ”O zi din viața de școlar”, eveniment inclus în Calendarul activităților extracurriculare din județul Prahova.

95 vizualizari
23 mar. 2023 21:44

"Săptămâna Verde" la Școala Centrală Câmpina. Copiii au construit căsuțe pentru păsărele și au plantat puieți de brad

În această perioadă, la Școala Gimnazială Centrală Câmpina se derulează "Săptămâna Verde", fiind primul an școlar cu acțiunile de mediu incluse în program. Și au fost multe astfel de acțiuni, una mai frumoasă ca alta, pentru că "misiunea noastră este să facem și educație de mediu, să-i provocăm pe elevi să înțeleagă rostul tuturor eforturilor și a tuturor inițiativelor care se fac în această luptă pentru protejarea planetei", după cum ne-a declarat profesor învățământ primar Rodica Zăvoianu.