Cel mai performant aparat de spart pietre la rinichi cu ultrasunete a intrat în dotarea Spitalului Municipal Câmpina

Sănătate (Categoria articolului)

Recent, Spitalul Municipal Câmpina a achiziționat un aparat de spart pietre la rinichi folosind ultrasunetele, practic, cel mai performant aparat de pe piața medicală în acest moment. Este un aparat care folosește o tehnică non-invazivă, pacientul putând părăsi spitalul chiar în aceeași zi sau cel târziu în ziua următoare după efectuarea procedurii. O procedură care se poate realiza doar la recomandarea medicului urolog specialist.

”Acest aparat este o achiziție recentă a Spitalului Municipal și folosește ultrasunte pentru a sparge din afara corpului pietrele de la rinichi. Are posibilitatea să poziționeze pacientul astfel încât să putem fixa poziția pietrei cu un aparat de radiologie sau cu un ecograf performant. Odată localizată piatra, generatorul de ultrasunete poate focaliza mai multe unde ultrasonice și în acel punct rezonează, are energie mai înaltă și face ca piatra să se fragmenteze”, ne-a declarat medicul urolog Nicolae Popescu, din cadrul Spitalului Municipal Câmpina.
”Nu este nevoie de anestezie, nu este nevoie de tăiere, iar pacientul nu trebuie să stea în spital mai mult de o zi. Minim de traumatism și maxim de eficiență. Acest aparat are și o serie de contraindicații, tocmai de aceea fiind obligatorie recomandarea unui medic specialist. Nu există contraindicații legate de o categorie de vârstă sau de alt gen, ci doar de problemele medicale ale pacientului”, a mai adăugat medicul urolog Daniel Ioniță, din cadrul Spitalului Municipal Câmpina.
”În cadrul unui proiect POIM cu fonduri europene am reușit să achiziționăm aparatură medicală de aproape 5 milioane euro. Aparatul de spart calculii renali cu ultrasunete, extracorporal, este în momentul achiziției vârf de gamă, firma producătoare publicând într-un jurnal de circulație internațională faptul că primul aparat de această complexitate, din această gamă, este la Spitalul Municipal Câmpina. Avem medici calificați pentru a folosi acest aparat, există deja contractare cu Casa Națională de Asigurări pentru această procedură și sperăm să producem satisfacție pacienților care au astfel de probleme renale”, a concluzionat dr. Călin Tiu, managerul Spitalului Municipal Câmpina.

7504 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Berteanu Mariana 06.11.2022 01:50 Se poate solicita o programare, pentru a beneficia de aceasta procedura? Unde trebuie sa ne adresam! Multumesc !

Sănătate

3443 vizualizari
18 ian. 2023 17:35

Centrul Medical SanConfind, tot mai aproape de finalizare

Centrul Medical SanConfind  fost mereu aproape de pacienții săi. Astăzi, însă, a ajuns aproape și de finalul tuturor amenajărilor sale. Dintre cele 90 de paturi cu care a fost proiectat, sunt disponibile în prezent 66. Aici ar mai fi de lucrat, la realizarea saloanelor de la ultimul nivel, cu diferența de paturi amintită.

2290 vizualizari
29 dec. 2022 06:51

Baza de Tratament Balneologic și Recuperare Medicală a SanConfind, după șapte ani și jumătate de funcționare

Secția de Recuperare (cum i se spune pe scurt) a Centrului Medical SanConfind din Poiana Câmpina a devenit tot mai solicitată și mai apreciată de prahoveni, dar nu numai de ei, deoarece sunt din ce în ce mai mulți pacienți din București care vin aici. Prima structură funcțională a spitalului, inaugurată în urmă cu șapte ani și jumătate, și-a câștigat un bine meritat renume.

Alte stiri recente

16 vizualizari
31 ian. 2023 12:17

ISU a intervenit cu șenilata la Boșilcești - Telega pentru preluarea a doi pacienți izolați

Salvatorii de la ISU Prahova au intervenit marți, 31 ianuarie 2023, pentru acordarea asistenței medicale de urgenţă în satul Boșilcești, comuna Telega.

444 vizualizari
30 ian. 2023 23:25

Ziua Internațională a Nonviolenței, marcată de elevii Școlii Centrale Câmpina prin desene cu mesaje puternice

Ziua Internațională a Nonviolenței în Școală a fost marcată la Școala Gimnazială Centrală din Câmpina. Elevii au realizat afişe tematice, picturi și desene care au fost înscrise în cadrul Concursului Judeţean Interdisciplinar „ZEN - Zâmbeşte, Educă-te, fii Nonviolent”, care face parte din Calendarul activităţilor educative judeţene. Partenerii Școlii Centrale în acest proiect sunt: Școala Gimnazială „Prof. Cristea Stănescu” din comuna Cornu, Școala Gimnazială „Ion Câmpineanu” din Câmpina, Liceul Teoretic ”Şerban Vodă” din Slănic, Liceul “Carol I” din Plopeni și Şcoala Gimnazială din comuna Scorţeni.