CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Cel mai performant aparat de spart pietre la rinichi cu ultrasunete a intrat în dotarea Spitalului Municipal Câmpina

- Sănătate -

Cel mai performant aparat de spart pietre la rinichi cu ultrasunete a intrat în dotarea Spitalului Municipal Câmpina

Recent, Spitalul Municipal Câmpina a achiziționat un aparat de spart pietre la rinichi folosind ultrasunetele, practic, cel mai performant aparat de pe piața medicală în acest moment. Este un aparat care folosește o tehnică non-invazivă, pacientul putând părăsi spitalul chiar în aceeași zi sau cel târziu în ziua următoare după efectuarea procedurii. O procedură care se poate realiza doar la recomandarea medicului urolog specialist.

”Acest aparat este o achiziție recentă a Spitalului Municipal și folosește ultrasunte pentru a sparge din afara corpului pietrele de la rinichi. Are posibilitatea să poziționeze pacientul astfel încât să putem fixa poziția pietrei cu un aparat de radiologie sau cu un ecograf performant. Odată localizată piatra, generatorul de ultrasunete poate focaliza mai multe unde ultrasonice și în acel punct rezonează, are energie mai înaltă și face ca piatra să se fragmenteze”, ne-a declarat medicul urolog Nicolae Popescu, din cadrul Spitalului Municipal Câmpina.
”Nu este nevoie de anestezie, nu este nevoie de tăiere, iar pacientul nu trebuie să stea în spital mai mult de o zi. Minim de traumatism și maxim de eficiență. Acest aparat are și o serie de contraindicații, tocmai de aceea fiind obligatorie recomandarea unui medic specialist. Nu există contraindicații legate de o categorie de vârstă sau de alt gen, ci doar de problemele medicale ale pacientului”, a mai adăugat medicul urolog Daniel Ioniță, din cadrul Spitalului Municipal Câmpina.
”În cadrul unui proiect POIM cu fonduri europene am reușit să achiziționăm aparatură medicală de aproape 5 milioane euro. Aparatul de spart calculii renali cu ultrasunete, extracorporal, este în momentul achiziției vârf de gamă, firma producătoare publicând într-un jurnal de circulație internațională faptul că primul aparat de această complexitate, din această gamă, este la Spitalul Municipal Câmpina. Avem medici calificați pentru a folosi acest aparat, există deja contractare cu Casa Națională de Asigurări pentru această procedură și sperăm să producem satisfacție pacienților care au astfel de probleme renale”, a concluzionat dr. Călin Tiu, managerul Spitalului Municipal Câmpina.


02 Nov 2022 21:40 10617 vizualizari


Comentarii


  • 06.11.2022 01:50 Berteanu Mariana Se poate solicita o programare, pentru a beneficia de aceasta procedura? Unde trebuie sa ne adresam! Multumesc !
699 vizualizari 22 Jul 2024 06:49 Profesor dr. Zoltan Galajda a creat, la SanConfind, Compartimentul de chirurgie cardio-vasculară

Profesor dr. Zoltan Galajda a creat, la SanConfind, Compartimentul de chirurgie cardio-vasculară

Unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați colaboratori ai echipei medicale SanConfind este prof. dr. Zoltan Galajda, medic primar chirurgie vasculară. CV-ul domnului doctor este remarcabil.

citeste mai mult
637 vizualizari 20 Jul 2024 06:55 Premieră la Spitalul SanConfind. O fractură de humerus, operată chirurgical cu transplant de os

Premieră la Spitalul SanConfind. O fractură de humerus, operată chirurgical cu transplant de os

Ortopedia SanConfind este binecunoscută prin numeroasele protezări (de șold, genunchi, umăr) care se realizează aici, în cel mai mare spital privat din Prahova. Asta fără să mai punem la socoteală rezolvarea chirurgicală a fracturilor clasice.

citeste mai mult
1223 vizualizari 10 Jul 2024 20:26 Sanconfind Poiana Câmpina, primul centru de flebologie din România unde se fac operații de varice în 20 minute. Pacientul pleacă acasă în aceeași zi!

Sanconfind Poiana Câmpina, primul centru de flebologie din România unde se fac operații de varice în 20 minute. Pacientul pleacă acasă în aceeași zi!

La Sanconfind Poiana Câmpina, pe 26 iulie se va transmite în direct prima intervenție de crioblație din sala de intervenții. Este o operație de varice minim invazivă, care folosește tehnica crioblației.

citeste mai mult
922 vizualizari 06 Jun 2024 07:03 Servicii SanConfind la domiciliul pacientului

Servicii SanConfind la domiciliul pacientului

Din Baza de Recuperare Medicală a Spitalului SanConfind (secție cu care spitalul din Poiana Câmpina și-a început activitatea în 2015), orice pacient, la terminarea seriei de ședințe de tratament, pleacă acasă într-o stare mult ameliorată sau chiar cu sănătatea recâștigată în totalitate.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV