Cel mai performant aparat de spart pietre la rinichi cu ultrasunete a intrat în dotarea Spitalului Municipal Câmpina

Sănătate (Categoria articolului)

Recent, Spitalul Municipal Câmpina a achiziționat un aparat de spart pietre la rinichi folosind ultrasunetele, practic, cel mai performant aparat de pe piața medicală în acest moment. Este un aparat care folosește o tehnică non-invazivă, pacientul putând părăsi spitalul chiar în aceeași zi sau cel târziu în ziua următoare după efectuarea procedurii. O procedură care se poate realiza doar la recomandarea medicului urolog specialist.

”Acest aparat este o achiziție recentă a Spitalului Municipal și folosește ultrasunte pentru a sparge din afara corpului pietrele de la rinichi. Are posibilitatea să poziționeze pacientul astfel încât să putem fixa poziția pietrei cu un aparat de radiologie sau cu un ecograf performant. Odată localizată piatra, generatorul de ultrasunete poate focaliza mai multe unde ultrasonice și în acel punct rezonează, are energie mai înaltă și face ca piatra să se fragmenteze”, ne-a declarat medicul urolog Nicolae Popescu, din cadrul Spitalului Municipal Câmpina.
”Nu este nevoie de anestezie, nu este nevoie de tăiere, iar pacientul nu trebuie să stea în spital mai mult de o zi. Minim de traumatism și maxim de eficiență. Acest aparat are și o serie de contraindicații, tocmai de aceea fiind obligatorie recomandarea unui medic specialist. Nu există contraindicații legate de o categorie de vârstă sau de alt gen, ci doar de problemele medicale ale pacientului”, a mai adăugat medicul urolog Daniel Ioniță, din cadrul Spitalului Municipal Câmpina.
”În cadrul unui proiect POIM cu fonduri europene am reușit să achiziționăm aparatură medicală de aproape 5 milioane euro. Aparatul de spart calculii renali cu ultrasunete, extracorporal, este în momentul achiziției vârf de gamă, firma producătoare publicând într-un jurnal de circulație internațională faptul că primul aparat de această complexitate, din această gamă, este la Spitalul Municipal Câmpina. Avem medici calificați pentru a folosi acest aparat, există deja contractare cu Casa Națională de Asigurări pentru această procedură și sperăm să producem satisfacție pacienților care au astfel de probleme renale”, a concluzionat dr. Călin Tiu, managerul Spitalului Municipal Câmpina.

9392 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Berteanu Mariana 06.11.2022 01:50 Se poate solicita o programare, pentru a beneficia de aceasta procedura? Unde trebuie sa ne adresam! Multumesc !

Sănătate

1369 vizualizari
02 nov. 2023 09:48

SanConfind, siguranță deplină pentru viitoarele mămici și servicii medicale performante

Centrul Medical SanConfind, cea mai mare unitate spitalicească privată din județul Prahova, se numără printre spitalele din România în care nu s-au întâmplat cazuri de infecții nosocomiale (intraspitalicești). Este, de asemenea, tot mai cunoscută Maternitatea SanConfind, care reprezintă nu doar una dintre cele mai moderne din țară, ci și una dintre cele mai sigure, în care nașterile se efectuează în absolută siguranță, cu multă grijă și empatie din partea personalului unității pentru fiecare pacientă. În rândurile care urmează veți putea afla cum a ajuns la spitalul din Poiana Câmpina dr. Roxana Dumitru, medic specialist obstetrică-ginecologie, care lucrează de aproape patru ani la SanConfind, ce sfaturi are pentru femeile însărcinate și de ce le recomandă cu toată căldura să vină la SanConfind pentru consultații. 

1210 vizualizari
09 oct. 2023 19:25

De Ziua Mondială a Sănătății Mintale, scrisoare deschisă a conducerii Spitalului de Psihiatrie Voila Câmpina

1 comentarii

10 Octombrie este Ziua Mondială a Sănătății Mintale, iar tema stabilită de Organizația Mondială a Sănătății pentru anul 2023 este ”Our minds, our rights”. 

Alte stiri recente

232 vizualizari
08 dec. 2023 07:42

Primim de la cititori. O parcare haotică și mașini blocate pe Aleea Margaretei

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis această imagine, realizată luni, 4 decembrie, în jurul orei 21.00, pe Aleea Margaretei din Câmpina.

4680 vizualizari
07 dec. 2023 21:30

A fost lansat proiectul Câmpina Residence, primul ansamblu de locuințe realizate de un investitor privat la Câmpina

Joi seară, într-un spațiu elegant și bine pus la punct din clădirea BCR, din centrul municipiului Câmpina, a avut loc lansarea proiectului Câmpina Residence, primul ansamblu de locuințe realizate de un investitor privat în Câmpina.