După trecerea probei scrise de evaluare a cunoștințelor pentru candidații la Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina și după perioada de contestații, se poate constata că sunt medii mici cu care se poate intra acum la această unitate a învățământ a Ministerului de Interne, menținându-se cam aceleași medii de la precedenta admitere, din primăvara acestui an.
Astfel, pentru cele 1.340 locuri disponibile la Școala de Poliție din Câmpina, la această sesiune s-au înscris 3.936 de candidați, cu câteva sute mai mulți decât la predenta sesiune de admitere. O bună parte dintre aceștia s-au ”pierdut” după probele fizice, astfel că la ”scris” au ajuns 1,36 candidați/loc.
Acum, în urma rezultatelor de la proba scrisă, după soluționarea contestațiilor, cele mai mari medii au fost înregistrate de doi candidați din județele Ialomița și Argeș - 9,10. Cea mai mică medie - 6,90. În ambele situații, mediile sunt ușor mai mari față de sesiunea din primăvară.
Dar aceasta nu este ce mai mică medie cu care s-a intrat la școala din Câmpina, pentru că la candidații de etnie romă nici nu s-au putut ocupa cele 20 de locuri, pentru care s-au înscris doar 19 candidați, iar unul nu a luat nota minimă pentru a fi declarat admis la proba scrisă. Astfel, doar 19 candidați au avut media finală peste 5, intrându-se cu medii cuprinse între 8,00 și 6,15, această din urmă medie aparținând unui candidat din județul Dolj. Situația este asemănătoare și la candidații de la alte minorități - din cele zece locuri s-au ocupat doar opt, mediile fiind cuprinse între 7,85 și 5,95, acesta din urmă fiind a unui candidat din județul Constanța și fiind cea mai mică medie cu care se poate intra la Școala de Poliție din Câmpina în această sesiune.
În perioada 15 decembrie 2022 - 20 ianuarie 2023 este programată testarea medicală pentru cei care au ocupat numărul de locuri disponibil în această sesiune. Rezultatele finale vor fi publicate pe 25 ianuarie 2023.
(Foto cu caracter ilustrativ)
La Consiliul Județean a fost semnat astăzi, 3 iulie 2025, contractul privind "Execuția rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Câmpina și Poiana Câmpina", parte a Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova.
Mai mulți câmpineni ne-au transmis că pe Strada B.P. Hasdeu, la blocul din apropierea intersecției de la ”Răcitor”, există câțiva brazi uscați care pun în pericol trecătorii, dar și locatarii.
Pe 8 iulie 1988, adică acum 37 ani, la Câmpina se deschidea Forumul Național al Pionierilor, în prezența președintelui Organizației Naționale a Pionierilor, Poliana Cristescu, soția lui Nicu Ceaușescu.
Unul dintre proiectele importante pentru fluidizarea traficului rutier pe DN1 este realizarea unui sens giratoriu la intrarea în comuna Bănești, la intersecția cu drumul spre satul Urleta.