CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Candidatul PNL-USR-PLUS la Consiliul Local, Rudolf Leica: ”Câmpina este un oraș cu un potențial fantastic”

- Politică -

Candidatul PNL-USR-PLUS la Consiliul Local, Rudolf Leica: ”Câmpina este un oraș cu un potențial fantastic”

Rudolf Leica este candidat din partea Partidului Național Liberal, pe lista Alianței PNL-USR-PLUS, pentru un loc de consilier local la alegerile din 27 septembrie. L-am invitat să ne răspundă la câteva scurte întrebări, nu înainte de a se prezenta celor care, poate, îl cunosc mai puțin. ”Am 46 de ani, m-am născut și am crescut în Câmpina. Am învățat la Școala generală nr.1 și la Liceul Nicolae Grigorescu și în ambele unităti de învățământ am avut norocul să fiu îndrumat de profesori remarcabili. În anul 1998 am absolvit Facultatea TCM la Universitatea Politehnică București, pentru ca ulterior, între 2007-2009, să urmez cursurile unui MBA, la Institutul Național de Dezvoltare Economică, în colaborare cu Conservatorul Național de Arte și Meserii din Paris, cu specializarea Managementul general al întreprinderii.  În anul 1999 m-am angajat la NEPTUN S.A., companie al cărei director general sunt din 2015, după ce am reprezentat-o timp de nouă ani din funcția de director comercial. Sunt căsătorit și am un copil care mi-aș dori să crească, să se dezvolte și să prindă și el rădăcini în Câmpina, un oraș de care sper să-l facem și pe el, ca și pe toți copiii noștri, să fie mândru”.

Cum vede administrația locală un om care lucrează de foarte mulți ani în mediul privat?
Noi în România suntem foarte buni teoreticieni, însă atunci când vine vorba despre implementarea ideilor noastre, de multe ori excelente, întâmpinăm reale probleme. Pentru a avea succesul scontat, trebuie creată o platformă de comunicare permanentă cu cetățenii, cu mediul privat, cu societatea civilă și apoi trebuie stabilită o strategie de dezvoltare durabilă și trebuie un plan de măsuri cu responsabilități clare și concrete, asumate, cu responsabili competenți și pregătiți, cu obiective măsurabile și termene de realizare care să fie monitorizate permanent. Toate acestea, de la primar și până la ultimul angajat din fiecare departament al aparatului administrativ. Trebuie ca fiecare funcționar să fie conștientizat și să fie mândru de valoarea muncii lui, dar și evaluat în funcție de rezultatele obținute.
Ați făcut un pas foarte important și neașteptat pentru multă lume, acela de a candida la Consiliul Local. Cum să vedem această decizie, ca o dorință de implicare în politică sau, mai degrabă, ca o dorință de implicare în administrația locală?
Administrația locală este, de fapt, managementul unei comunități locale. A fi manager, în general, înseamnă a identifica resurse pe care să le folosești, să le pui în valoare în scopul atingerii unor obiective. Acest lucru îl face și administrația locală. Menirea politicii este aceea de a trasa direcțiile și a stabili obiectivele principale, la nivel macro, pe care managementul, respectiv administrația, să le implementeze. În aceste condiții, eu consider că administrație fără politică nu se poate, cum nici politică fără administrație nu poate exista. Așa văd eu lucrurile și, astfel, putem conchide că doresc să mă implic în ambele domenii, începând cum este și firesc, la nivelul de implementare. Totodată, am considerat mereu că un Consiliu Local trebuie să aibă în componența sa specialiști din toate domeniile de activitate care privesc viața comunității. La acest moment, în care consider că am dobândit maturitatea necesară, când la nivelul orașului Câmpina forțele de dreapta s-au unit și cunoscându-l pe candidatul Alianței PNL-USR-PLUS la funcția de primar, Cătălin Florescu, un om deosebit, cu ale cărui idei și planuri rezonez, aș dori să îmi pun în valoare și în această direcție competențele teoretice și practice dobândite în domeniul managementului, comunicării, relațiilor cu mediul de afaceri.
Cum vedeți Câmpina de astăzi și care ar trebui să fie prioritățile administrației locale?
Câmpina este un oraș cu potențial fantastic, în primul rând uman, dar și din punct de vedere al așezării geografice, al tradiției industriale și culturale. Nici ideile de valorificare a acestui potențial și de dezvoltare în diverse domenii nu lipsesc. Aceste idei trebuie însă culese. Este nevoie deci de o consultare permanentă și organizată în mod profesionist a publicului larg și a diverselor categorii sociale și profesionale. Apoi, comisiile și departamentele din administrație trebuie să analizeze și să sintetizeze ideile culese într-o strategie coerentă și, în final, în proiecte pe care să le implementeze. Din păcate, această fază a implementării este cea la care ne împiedicăm, cum spuneam și mai devreme. Trebuie să ne organizam sau să apelăm la specialiști, să urmăm modele viabile din alte zone sau, de ce nu, din alte țări. În contextul actual, unul favorabil de altfel, trebuie atrase fondurile europene, guvernamentale sau ale diverșilor investitori și pentru asta cred că este nevoie de specialiști recunoscuți, de crearea unui departament pentru întocmirea de proiecte și pentru atragerea fondurilor europene, cu obiective foarte clare și în concordanță cu strategia adoptată. Trebuie să ne preocupe menținerea și asigurarea continuă a resursei umane competente și competitive. Această resursă nu este un izvor nesecat. Competențele și competitivitatea nu sunt calități native, sunt calitățti care trebuie cultivate. Specialiștii nu apar peste noapte, ei trebuie creați și educați. Trebuie, deci, să ne preocupe sectorul educației în toate domeniile, dar în primul rând în cele tradiționale zonei noastre. Dacă școlile profesionale au dispărut, iar învățământul dual nu funcționează sau este încă departe de ceea ce ar trebui să fie, cred că putem implementa modele de succes la nivel local. Educația și perfecționarea continuă reies în mod evident ca fiind alte priorități. Modernizarea și extinderea infrastructurii stradale și de utilități, curățenia, siguranța și sănătatea câmpinenilor nu trebuie să mai fie prioritare, trebuie să devină o stare de normalitate, să ne preocupe zi de zi, însă acest lucru nu va fi posibil fără educatie, consultare, strategie, identificare de resurse financiare interne, dar mai ales externe, implicarea unor specialiști recunoscuți pentru o implementare coerentă și la un nivel calitativ ridicat a tuturor proiectelor, cu alte cuvinte, starea de normalitate pe care o dorim nu poate exista fără crearea unui fundament, a unui sistem solid și funcțional. (Publicitate electorală)


16 Sep 2020 18:53 7638 vizualizari


Comentarii


 • 26.08.2020 17:26 Manuela V. Votez pnl usr pt ca au avut curaj si l au indepartat pe Tiseanu. Bravo! Astept sa vad noua echipa careia sa ma alatur.
 • 25.08.2020 21:00 CORINA Da, dar mediul privat nu e acelasi lucru cu administratia
 • 25.08.2020 15:40 Ionut PNL trebuie sa se reformeze. Lasati oamenii tineri sa faca treaba. Nu puneti monopol pe partid. Trebuie sa spun ca a avut curaj Pnl ca a scapat de Tiseanu... Vreau sa vad cu ce oameni iese la interval in anii urmatori.
 • 25.08.2020 13:12 Calin Gherman Referitor la articolul de mai sus, va transmit ca in cadrul primăriei Campina exista deja un departament de accesare a programelor cu fonduri europene .
 • 25.08.2020 12:53 Lucian Si tu si Florescu vorbiti vorbe... Singurul lucru destept in chestia asta e ca au scapat de Tiseanu....
 • 25.08.2020 12:46 Turtureanu M. Mai bine candida el... decat arogantul de Florescu. Si nu inteleg cum se pot atasa oamenii astia de Tiseanu. Ce mai cauta cu ei, pe strazi, etc? Cine a preluat organizatia de la Tiseanu?
 • 25.08.2020 12:42 Ioana Nitulescu 1. Fara sa se supere pe mine, domnul poate a facut multe scoli, dar in politica iti trebuie si carisma.Domnul nu are. 2. Pe domnul Florescu nu il stie nimeni, au venit si prin cartierul meu sa ni l prezinte, dar a stat langa un steag nemiscat, mut, in timp ce ceilalti alergau pe scari. Asa vrea domnul candidat sa ma cunoasca pe mine, alegatorul campinean? Ramaneti la meditatii.
 • 25.08.2020 11:48 The Mask O analiza la final de august imi arata am o fotografie a candidatilor la fotoliul de primar.1.Liviu Briciu o mare dezamagire.Inexistent in spatiul public campinean,online ZERO barat ,insa avand in vedere statutul de informatician aveam alte asteptari.Cred ca a fost doar un cantec de chitara pentru primarie.Pacat!2.Pitigoi Adrian a mers pe agenda,sa noteze problemele o chestie care era buna daca langa cea pe 2020 mai avea in rucsac si agendele din 2017,2018,2019.In online(nota 8) se misca bine dar vin din spate lucrarile facute de mantuiala in oras.3 Moisescu Nicolae un tip simpatic .Activ,strans gunoaie,biciclete,catei,batut orasul cu tineri,schimbare de culoare in turcoaz ,psd scris mic sa nu sara in ochi.Are cea mai buna campanie din oras,profesionista .Din pacate pe umerii dumnealui apasa pesedeul si are o piatra de moara legata de gat.Nota 10 pentru online ,dar ce nu inteleg dumnealor este ca bazinul electoral nu se afla printre utilizatorii de internet.Vor sa convinga acolo dar nu au sanse de reusita.In rest vorbim dupa 27 septembrie.4Moldoveanu Alin un primar care a avut rezultate la Poiana si a ales pana acum sa se hraneasca in aceasta campanie de ce a facut acolo.0 in online.Il sfatuiesc sa nu se culce pe-o ureche daca vrea sa ajunga primar.5Catalin Florescu a inceput sa miste,sa se faca cunoscut are un avantaj ca nu a facut politica ,incepe si la el sa functioneze echipa in online(cam de nota 6 pana acum).Am interactionat cu o echipa de campanie in weekend si mi-a placut modalitatea lor de a convinge.Important este sa faca ce promite.Tineri inteligenti!Are un avantaj ca au inceptut sa vorbeasca si campinenii propusi pe lista de consilieri(Rudolf Leica,are ce sa transmita).Un mare minus...nu trebuie sa se afiseze cu Tiseanu.Restul?INEXISTENTI!
 • 25.08.2020 11:00 The Mask Diss...simplu fapt ca vorbeste bine nu este important?Un om care vorbeste bine are un atu ,a trecut pe la scoala mai mult si poate are mult mai multe cunostinte decat cineva care imi spune mereu ca e campinean get beget si ca s-a apucat de strans gunoaie pe dealurile Campinei acum, pentru ca a intrat in politica altfel statea bine mersi acasa si nu-l mai interesau gunoaiele.Decat unul care alearga cu sacul de gunoi in spate doar in campanie ,prefer un tip elevat care sta la birou cand da un interviu si are ce sa spuna.Apropo diss,urmareste clipul despre digitalizare al domnului de la pesedeu si vezi cum statea dumnealui in fata primariei cu o camasa frumos scoasa din pantaloni si la sacou.E vorba si de prestanta!Daca nu vreti asa ceva,votati la Sotrile pe individul acela condamnat !Chiar nu va treziti!
 • 24.08.2020 23:13 Clara Manoliu Domnule Leica, v-am văzut pe stradă alături de primarul actual, domnul Laurențiu Tiseanu făcând campanie dlui Florescu.Dl.Tiseanu nu v-a informat că în cadrul Primăriei există un departament de intocmire proiecte și atragere fonduri europene? Ar trebui să vă povestească dl.Tiseanu cum i-a ales pe acei funcționari să facă parte din acel departament și să vă prezinte CV-ul lor ca să vă formați o idee despre acel departament.Vă doresc mult succes și aștept cu interes propunerile dvs.in cadrul Consiliului Local și rezultatele obținute în urma implementării acestora.
 • 24.08.2020 20:58 diss de vorbit vorbește bine! in politică asta este cel mai important! proiecte, realizări...etc...povești pe care le trăim de 30 de ani!
5376 vizualizari 14 Jun 2024 18:27 Motivele pentru care Alin Moldoveanu a pierdut Primăria Câmpina. Pasajul, lipsa de comunicare și încrederea în oameni care nu meritau

Motivele pentru care Alin Moldoveanu a pierdut Primăria Câmpina. Pasajul, lipsa de comunicare și încrederea în oameni care nu meritau

V-am prezentat într-un articol anterior motivele care, credem noi, stau la baza victoriei Irinei Nistor (PSD) în alegerile locale din 9 iunie 2024. Vom încerca acum să creionăm motivele pentru care Alin Moldoveanu a pierdut, surprinzător pentru mulți, funcția de primar.

citeste mai mult
4168 vizualizari 13 Jun 2024 20:59 Motivele pentru care Irina Nistor a câștigat Primăria Câmpina. Carul mic (PCC) care a împins carul mare (PSD)

Motivele pentru care Irina Nistor a câștigat Primăria Câmpina. Carul mic (PCC) care a împins carul mare (PSD)

Încercăm o analiză a rezultatelor alegerilor locale din 9 iunie 2024 și începem cu... învingătorii. Despre învinși vom scrie separat.

citeste mai mult
1876 vizualizari 07 Jun 2024 20:14 Mesajul primarului Alin Moldoveanu la final de campanie electorală

Mesajul primarului Alin Moldoveanu la final de campanie electorală

Campania electorală pentru alegerile din 9 iunie 2024 (locale și europarlamentare) se încheie sâmbătă dimineață la ora 7.00, cu 24 de ore înainte de deschiderea secțiilor de votare. La final de campanie, vă prezentăm mesajul primarului Ioan Alin Moldoveanu, candidat PNL pentru încă un mandat la Casa cu Grifoni.

citeste mai mult
2143 vizualizari 07 Jun 2024 16:37 Partidul Câmpina Curată: ”A venit vremea pentru Câmpina curată, inclusiv din punct de vedere moral!”

Partidul Câmpina Curată: ”A venit vremea pentru Câmpina curată, inclusiv din punct de vedere moral!”

Adina Gârbăcică, Rudolf Leica și Liviu Dumitrache, candidați din partea Partidului Câmpina Curată la Consiliul Local, la alegerile din 9 iunie 2024, au fost invitații noștri la o ultimă emisiune electorală.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV