127 de ani de la apariția primei schele petroliere din România. Aici, la noi, la Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

Câmpina reprezintă un capitol important în istoria petrolieră a țării, fiind chiar punctul din care a început ascensiunea acestei industrii. Aici, la Câmpina, în anul 1890 a apărut prima schelă petrolieră din România, asta după ce, cu trei ani înainte, pe malul râului Doftana a fost săpată prima sondă din zonă. Astăzi, în amintirea acelor momente, la Câmpina a fost dezvelită o placă amplasată pe instalația de pompare din fața Casei Tineretului.

Dezvelirea acestei plăci care evocă înființarea primei schele petroliere din România a avut loc la finalul unui eveniment mult mai amplu, un simpozion dedicat aniversării a 113 ani de la întemeierea școlii de maiștri sondori și rafinori, prima de acest gen din lume, înființată tot la Câmpina, în anul 1904. Iar întregul eveniment face parte din seria celor organizate la nivel național și dedicate împlinirii a 160 de ani de industrie petrolieră în România.
La dezvelirea plăcii de pe instalația de pompare de la Casa Tineretului, un simbol al industriei de altădată, au participat Mihail Minescu - prorector UPG și președinte al comitetului de organizare, primarul Horia Tiseanu și deputatul Dragoș Zisopol, alături de care s-au aflat cercetători științifici de la Institutul de Cercetări și Proiectări Tehnologice Câmpina și de la Muzeul Petrolului din Ploiești, consilieri locali, primari din comunele vecine, reprezentanți ai Primăriei Câmpina.

Citiți și La Câmpina a fost marcată împlinirea a 113 ani de la apariția primei școli de maiști sondori din lume

12938 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

3816 vizualizari
14 aug. 2022 16:29

Mircea Baniciu, impresionat de publicul câmpinean. Sute de oameni au stat în ploaie să asculte și să cânte refrenele sale

Mircea Baniciu a susținut un concert extraordinar în Parcul Regele Mihai I, pe 13 august, în cadrul evenimentului ”Câmpina Summer Park Music”, organizat de Casa de Cultură ”Geo Bogza”.

3530 vizualizari
12 aug. 2022 16:40

În perioada 13-15 august, dublu eveniment la Breaza: festival folcloric și târg de artă meșteșugărească și culinară

La Breaza, în Parcul ”Constantin Brâncoveanu”, va avea loc în perioada 13-15 august 2022 un dublu eveniment: a XVIII-a ediție a Festivalul Internațional de Folclor ”Calabreaza” și ediția a doua a Târgului de Artă Meșteșugărească și Culinară. 

Alte stiri recente

17 vizualizari
15 aug. 2022 15:34

Cel mai nou volum de evocări despre Câmpina al lui Alin Ciupală e aproape de lansare. ”Dacă ar vedea Ceaușescu...”

Undeva prin luna septembrie va avea loc lansarea celui mai recent volum de evocări al istoricului Alin Ciupală - ”Câmpina. Un oraș cu străzi pe care câmpinenii nu trec niciodată. Evocări cu parfum de nostalgie dintr-o lume care s-a dus”. Vom încerca pe parcursul mai multor episoade să vă provocăm, publicând scurte fragmente din acest volum.

741 vizualizari
15 aug. 2022 12:45

Tânăr de 26 ani, din Câmpina, prins drogat la volan, noaptea trecută

1 comentarii

În cursul nopții trecute, în jurul orei 2.45, polițiștii Serviciului Rutier Prahova au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 26 de ani din municipiul Câmpina.