127 de ani de la apariția primei schele petroliere din România. Aici, la noi, la Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

Câmpina reprezintă un capitol important în istoria petrolieră a țării, fiind chiar punctul din care a început ascensiunea acestei industrii. Aici, la Câmpina, în anul 1890 a apărut prima schelă petrolieră din România, asta după ce, cu trei ani înainte, pe malul râului Doftana a fost săpată prima sondă din zonă. Astăzi, în amintirea acelor momente, la Câmpina a fost dezvelită o placă amplasată pe instalația de pompare din fața Casei Tineretului.

Dezvelirea acestei plăci care evocă înființarea primei schele petroliere din România a avut loc la finalul unui eveniment mult mai amplu, un simpozion dedicat aniversării a 113 ani de la întemeierea școlii de maiștri sondori și rafinori, prima de acest gen din lume, înființată tot la Câmpina, în anul 1904. Iar întregul eveniment face parte din seria celor organizate la nivel național și dedicate împlinirii a 160 de ani de industrie petrolieră în România.
La dezvelirea plăcii de pe instalația de pompare de la Casa Tineretului, un simbol al industriei de altădată, au participat Mihail Minescu - prorector UPG și președinte al comitetului de organizare, primarul Horia Tiseanu și deputatul Dragoș Zisopol, alături de care s-au aflat cercetători științifici de la Institutul de Cercetări și Proiectări Tehnologice Câmpina și de la Muzeul Petrolului din Ploiești, consilieri locali, primari din comunele vecine, reprezentanți ai Primăriei Câmpina.

Citiți și La Câmpina a fost marcată împlinirea a 113 ani de la apariția primei școli de maiști sondori din lume

13381 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

1978 vizualizari
30 mai 2023 17:13

Concert Dan Ciotoi și formația Generic, la Câmpina, la Ballroom Bella

Vineri, 9 iunie, de la ora 19.00, la Ballroom Bella Câmpina, din Bulevardul Carol I, aproape de ieșirea spre Cornu, va avea loc un concert susținut de Dan Ciotoi și formația Generic.

1820 vizualizari
29 mai 2023 12:18

"Alice în Țara Minunilor", un spectacol de excepție al "Atelierului Actorului" din Câmpina, în fața unei săli pline până la refuz

În sala mare a Casei Tineretului din Câmpina, în fața unui public numeros, copiii și tinerii de la "Atelierul Actorului" au prezentat duminică seara un spectacol de excepție - "Alice în Țara Minunilor", o adaptare după faimosul roman scris de Lewis Carroll și de la a cărei lansare se vor împlini în curând 158 de ani. 

Alte stiri recente

276 vizualizari
01 iun. 2023 08:35

Cardurile de sănătate duplicat se pot ridica și de la sediile primăriilor, inclusiv la Câmpina

Casa de Asigurări de Sănătate Prahova a anunțat că eliberarea cardurilor naționale de sănătate duplicat se pot ridica și de la sediile primăriilor, pentru localitățile cu care CAS a încheiat protocoale în acest sens.

791 vizualizari
31 mai 2023 22:55

Sărbătoarea copilăriei, la Poiana Câmpina, cu multă veselie, cadouri și 1 IUNIE "scris" din copii cu șepcuțe colorate

La Poiana Câmpina, Ziua Internațională a Copilului a fost sărbătorită astăzi, pentru ca mâine, 1 Iunie 2023, elevii să poată participa la un eveniment devenit tradiție - "Ultimul clopoțel", la Școala Gimnazială "Învățător Ion Mateescu" din localitate. Evenimentul de astăzi s-a desfășurat mai întâi în Parcul Triumf, apoi pe stadionul de la Poiana, aflat chiar lângă parc.