Policlinica SanConfind oferă servicii de calitate în 19 specialități medicale (III). Gastroenterologie și dermato-venerologie

Sănătate (Categoria articolului)

În Policlinica SanConfind, așa cum se întâmplă de altfel în tot Centrul Medical SanConfind, pacientul este cea mai importantă persoană: toate serviciile medicale îi sunt dedicate cu cea mai atentă și mai competentă îngrijire, cu profesionalism și empatie. Conducerea celui mai mare spital privat din județul Prahova are un principiu fundamental în administrarea unității: ”Ne-am pus în locul pacientului și, pornind de la nevoile sale, am construit un centru medical multidisciplinar, cu o echipă de profesioniști care să îi stea alături.” Este un un principiu de bun-simț pentru orice unitate sanitară.
Astăzi vom vorbi despre gastroenterologie și dermato-venerologie. Programările pentru toate specialitățile medicale se pot face la numărul 0244.990 (call-center).

 

Cabinetul de gastroenterologie are dotări și oferă servicii aliniate la standardele europene, punând la dispoziția pacienților un personal medical experimentat, specializat în efectuarea de endoscopii, colonoscopii etc. Procedurile pot avea scop diagnostic sau terapeutic, după caz, utilizând aparatură de ultimă generație: Olympus Evis Extera III, care realizează imagini de excelentă rezoluție digitală și permite detectarea unor minime modificări în structura mucoasei digestive sau intestinale. Procedurile endoscopice sunt efectuate cu un maxim confort pentru pacient. Endoscopia cuprinde o mare varietate de tehnici și reprezintă procedura de vizualizare a canalului alimentar cu ajutorul endoscopului. Endoscop este denumirea generică folosită pentru un dispozitiv medical care are o sursă de lumină și vizualizează organe interne. Când este folosit pentru a vizualiza stomacul și partea din față a intestinului, aparatul este denumit endoscop GI superior sau, mai simplu, endoscop, deoarece în lumea medicală de azi endoscopia gastro-intestinală superioară este denumită endoscopie. În această procedură, pacientul va înghiți endoscopul și camera va putea vizualiza pereții esofagului, stomacului și duodenului (o parte a intestinului subțire). Ulcerele și cancerele pot fi vizualizate direct și, dacă este necesar, pot fi luate și probele de țesut. Endoscoapele reduc necesitatea intervențiilor chirurgicale deschise pentru a se face biopsie. Când endoscopul este utilizat pentru a cerceta imagistic colonul (intestinul gros), el este numit colonoscop. Așadar, diferența dintre endoscop și colonoscop o dă cavitatea internă cercetată. Colonoscopul este un tub flexibil prevazut cu cameră video, un canal de insuflație prin care se introduce aer sau apă, un canal de aspirație a diferitelor resturi lichide rămase în intestine, precum și un canal prin care se pot introduce diferite instrumente de lucru cu scop diagnostic sau terapeutic.

Cabinetul Dermato-venerologie
Dermato-venerologia SanConfind este foarte apreciată de către toți pacienții care au trecut pragul cabinetului de specialitate. Când observați primele leziuni la nivelul pielii, ar fi bine să vă prezentați imediat la medicul dermatolog de la SanConfind, deoarece un simptom banal, cum ar fi prurit (mâncărime), poate să fie dat de un psoriazis (o tulburare a sistemului imunitar care determină pielea să se regenereze mai rapid decât în mod normal), de o alergie, de maladia numită ”zona zoster” (cauzată de reactivarea virusului varicelo-zosterian, același virus care determină varicela), sau chiar de o infecție fungică. Infecțiile fungice se dezvoltă atunci când țesuturile sunt invadate de una sau mai multe specii de fungi (ciuperci). Acest tip de infecție poate cauza afecțiuni ușoare de piele, dar și infecții grave ale țesuturilor pulmonare sau ale pielii (septicemie) sau boli sistemice. Infecțiile fungice pot fi localizate la suprafața pielii, în pliurile acesteia, dar si în alte zone unde caldura și umezeala sunt păstrate de îmbrăcaminte sau încălțăminte. Totodată, acestea se pot instala în crăpături ale pielii, în mucoasa membranelor, sinusuri și plămâni. Pe măsură ce încercați diverse produse de uz local (creme, pomezi, unguente), din diverse surse (prieteni, familie, vecini, farmacii), leziunile se modifică și apoi devin greu de recunoscut și interpretat, respectiv, foarte dificil de tratat. (P)

3639 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sănătate

1320 vizualizari
02 nov. 2023 09:48

SanConfind, siguranță deplină pentru viitoarele mămici și servicii medicale performante

Centrul Medical SanConfind, cea mai mare unitate spitalicească privată din județul Prahova, se numără printre spitalele din România în care nu s-au întâmplat cazuri de infecții nosocomiale (intraspitalicești). Este, de asemenea, tot mai cunoscută Maternitatea SanConfind, care reprezintă nu doar una dintre cele mai moderne din țară, ci și una dintre cele mai sigure, în care nașterile se efectuează în absolută siguranță, cu multă grijă și empatie din partea personalului unității pentru fiecare pacientă. În rândurile care urmează veți putea afla cum a ajuns la spitalul din Poiana Câmpina dr. Roxana Dumitru, medic specialist obstetrică-ginecologie, care lucrează de aproape patru ani la SanConfind, ce sfaturi are pentru femeile însărcinate și de ce le recomandă cu toată căldura să vină la SanConfind pentru consultații. 

1168 vizualizari
09 oct. 2023 19:25

De Ziua Mondială a Sănătății Mintale, scrisoare deschisă a conducerii Spitalului de Psihiatrie Voila Câmpina

1 comentarii

10 Octombrie este Ziua Mondială a Sănătății Mintale, iar tema stabilită de Organizația Mondială a Sănătății pentru anul 2023 este ”Our minds, our rights”. 

Alte stiri recente

360 vizualizari
29 nov. 2023 10:52

Unul dintre panourile solare de la trecerile de pietoni din Câmpina este orientat spre... nord. Încă nu este fixat definitiv...

Relatam zilele trecute că pe artera principală a Câmpinei se lucrează la amplasarea stâlpilor pentru iluminatul trecerilor de pietoni, în cadrul unuia dintre cele trei proiecte de modernizare a iluminatului public din Câmpina derulate de administrația locală.

255 vizualizari
29 nov. 2023 08:51

În Câmpina există o taxă de acces auto pentru zonele cu restricții. Câți bani se strâng anual din această taxă și din amenzile pentru nerespectarea ei?

Probabil că nu știe prea multă lume că, printre altele, la nivelul municipiului Câmpina există o taxă de acces auto pentru zonele cu restricții, taxă care variază în funcție de tonaj - de la 3,5 tone, la 5 tone și peste 7,5 tone.