Policlinica SanConfind oferă servicii de calitate în 19 specialități medicale (III). Gastroenterologie și dermato-venerologie

Sănătate (Categoria articolului)

În Policlinica SanConfind, așa cum se întâmplă de altfel în tot Centrul Medical SanConfind, pacientul este cea mai importantă persoană: toate serviciile medicale îi sunt dedicate cu cea mai atentă și mai competentă îngrijire, cu profesionalism și empatie. Conducerea celui mai mare spital privat din județul Prahova are un principiu fundamental în administrarea unității: ”Ne-am pus în locul pacientului și, pornind de la nevoile sale, am construit un centru medical multidisciplinar, cu o echipă de profesioniști care să îi stea alături.” Este un un principiu de bun-simț pentru orice unitate sanitară.
Astăzi vom vorbi despre gastroenterologie și dermato-venerologie. Programările pentru toate specialitățile medicale se pot face la numărul 0244.990 (call-center).

 

Cabinetul de gastroenterologie are dotări și oferă servicii aliniate la standardele europene, punând la dispoziția pacienților un personal medical experimentat, specializat în efectuarea de endoscopii, colonoscopii etc. Procedurile pot avea scop diagnostic sau terapeutic, după caz, utilizând aparatură de ultimă generație: Olympus Evis Extera III, care realizează imagini de excelentă rezoluție digitală și permite detectarea unor minime modificări în structura mucoasei digestive sau intestinale. Procedurile endoscopice sunt efectuate cu un maxim confort pentru pacient. Endoscopia cuprinde o mare varietate de tehnici și reprezintă procedura de vizualizare a canalului alimentar cu ajutorul endoscopului. Endoscop este denumirea generică folosită pentru un dispozitiv medical care are o sursă de lumină și vizualizează organe interne. Când este folosit pentru a vizualiza stomacul și partea din față a intestinului, aparatul este denumit endoscop GI superior sau, mai simplu, endoscop, deoarece în lumea medicală de azi endoscopia gastro-intestinală superioară este denumită endoscopie. În această procedură, pacientul va înghiți endoscopul și camera va putea vizualiza pereții esofagului, stomacului și duodenului (o parte a intestinului subțire). Ulcerele și cancerele pot fi vizualizate direct și, dacă este necesar, pot fi luate și probele de țesut. Endoscoapele reduc necesitatea intervențiilor chirurgicale deschise pentru a se face biopsie. Când endoscopul este utilizat pentru a cerceta imagistic colonul (intestinul gros), el este numit colonoscop. Așadar, diferența dintre endoscop și colonoscop o dă cavitatea internă cercetată. Colonoscopul este un tub flexibil prevazut cu cameră video, un canal de insuflație prin care se introduce aer sau apă, un canal de aspirație a diferitelor resturi lichide rămase în intestine, precum și un canal prin care se pot introduce diferite instrumente de lucru cu scop diagnostic sau terapeutic.

Cabinetul Dermato-venerologie
Dermato-venerologia SanConfind este foarte apreciată de către toți pacienții care au trecut pragul cabinetului de specialitate. Când observați primele leziuni la nivelul pielii, ar fi bine să vă prezentați imediat la medicul dermatolog de la SanConfind, deoarece un simptom banal, cum ar fi prurit (mâncărime), poate să fie dat de un psoriazis (o tulburare a sistemului imunitar care determină pielea să se regenereze mai rapid decât în mod normal), de o alergie, de maladia numită ”zona zoster” (cauzată de reactivarea virusului varicelo-zosterian, același virus care determină varicela), sau chiar de o infecție fungică. Infecțiile fungice se dezvoltă atunci când țesuturile sunt invadate de una sau mai multe specii de fungi (ciuperci). Acest tip de infecție poate cauza afecțiuni ușoare de piele, dar și infecții grave ale țesuturilor pulmonare sau ale pielii (septicemie) sau boli sistemice. Infecțiile fungice pot fi localizate la suprafața pielii, în pliurile acesteia, dar si în alte zone unde caldura și umezeala sunt păstrate de îmbrăcaminte sau încălțăminte. Totodată, acestea se pot instala în crăpături ale pielii, în mucoasa membranelor, sinusuri și plămâni. Pe măsură ce încercați diverse produse de uz local (creme, pomezi, unguente), din diverse surse (prieteni, familie, vecini, farmacii), leziunile se modifică și apoi devin greu de recunoscut și interpretat, respectiv, foarte dificil de tratat. (P)

2564 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sănătate

2873 vizualizari
17 iun. 2022 21:23

Herniile de disc se vor putea opera la Spitalul SanConfind, din Poiana Câmpina

La Spitalul SanConfind, din Poiana Câmpina, vor fi posibile, în curând, operațiile de hernie de disc. Aceste intervenții chirurgicale de mare complexitate vor fi realizate de doi dintre cei mai reputați specialiști în ortopedie și traumatologie, care s-au desăvârșit profesional în spitale din țări occidentale, printre cele mai dezvoltate din lume. Este vorba de doctor Viorel Albu, angajat de mai mulți ani la SanConfind, și de doctor Stelian Anghel, un mai recent angajat al spitalului. Ambii lucrează cu normă întreagă, astfel că de activitatea lor vor beneficia cât mai mulți pacienți.

2544 vizualizari
12 mai 2022 06:37

La SanConfind, noi servicii medicale cofinanțate de CJAS pentru spitalizarea de zi

(P) Centrul Medical SanConfind din Poiana Câmpina, cel mai mare spital privat prahovean, este într-o continuă dezvoltare nu doar în ceea ce privește personalul medical de înaltă calificare, ci și din punct de vedere al serviciilor oferite, toate cu o calitate deja recunoscută și care face întotdeauna diferența. Din acest an, pentru spitalizarea de zi în relație cu CJAS Prahova, SanConfind vine cu o serie de servicii/proceduri medicale de mare interes pentru pacienți.

Alte stiri recente

194 vizualizari
02 iul. 2022 20:08

Tineri voluntari din Corpul European de Solidaritate au poposit la Câmpina

2022 este Anul European al Tineretului și în cadrul unui stagiu de voluntariat prin Corpul European de Solidaritate, zece voluntari internaționali GEYC, din mai multe țări, împreună cu elevi de la liceele câmpinene au poposit vineri, 1 iulie, și la sediul Primăriei municipiului Câmpina, unde s-au întâlnit cu primarul Alin Moldoveanu.

1112 vizualizari
02 iul. 2022 14:36

Poliția Prahova scoate la concurs mai multe posturi din sursă externă, inclusiv ofițeri și ajutor de șef de post

64 de posturi sunt scoase la concurs de Inspectoratul de Poliție Județean Prahova, cu recrutare prin încadrare directă din sursă externă: patru sunt pentru ofițer, iar 60 sunt pentru agenți de poliție – dintre care 15 pentru ajutor de șef de post din specialitatea ordine publică, în mediul rural.