Policlinica SanConfind oferă servicii de calitate în 19 specialități medicale (III). Gastroenterologie și dermato-venerologie

Sănătate (Categoria articolului)

În Policlinica SanConfind, așa cum se întâmplă de altfel în tot Centrul Medical SanConfind, pacientul este cea mai importantă persoană: toate serviciile medicale îi sunt dedicate cu cea mai atentă și mai competentă îngrijire, cu profesionalism și empatie. Conducerea celui mai mare spital privat din județul Prahova are un principiu fundamental în administrarea unității: ”Ne-am pus în locul pacientului și, pornind de la nevoile sale, am construit un centru medical multidisciplinar, cu o echipă de profesioniști care să îi stea alături.” Este un un principiu de bun-simț pentru orice unitate sanitară.
Astăzi vom vorbi despre gastroenterologie și dermato-venerologie. Programările pentru toate specialitățile medicale se pot face la numărul 0244.990 (call-center).

 

Cabinetul de gastroenterologie are dotări și oferă servicii aliniate la standardele europene, punând la dispoziția pacienților un personal medical experimentat, specializat în efectuarea de endoscopii, colonoscopii etc. Procedurile pot avea scop diagnostic sau terapeutic, după caz, utilizând aparatură de ultimă generație: Olympus Evis Extera III, care realizează imagini de excelentă rezoluție digitală și permite detectarea unor minime modificări în structura mucoasei digestive sau intestinale. Procedurile endoscopice sunt efectuate cu un maxim confort pentru pacient. Endoscopia cuprinde o mare varietate de tehnici și reprezintă procedura de vizualizare a canalului alimentar cu ajutorul endoscopului. Endoscop este denumirea generică folosită pentru un dispozitiv medical care are o sursă de lumină și vizualizează organe interne. Când este folosit pentru a vizualiza stomacul și partea din față a intestinului, aparatul este denumit endoscop GI superior sau, mai simplu, endoscop, deoarece în lumea medicală de azi endoscopia gastro-intestinală superioară este denumită endoscopie. În această procedură, pacientul va înghiți endoscopul și camera va putea vizualiza pereții esofagului, stomacului și duodenului (o parte a intestinului subțire). Ulcerele și cancerele pot fi vizualizate direct și, dacă este necesar, pot fi luate și probele de țesut. Endoscoapele reduc necesitatea intervențiilor chirurgicale deschise pentru a se face biopsie. Când endoscopul este utilizat pentru a cerceta imagistic colonul (intestinul gros), el este numit colonoscop. Așadar, diferența dintre endoscop și colonoscop o dă cavitatea internă cercetată. Colonoscopul este un tub flexibil prevazut cu cameră video, un canal de insuflație prin care se introduce aer sau apă, un canal de aspirație a diferitelor resturi lichide rămase în intestine, precum și un canal prin care se pot introduce diferite instrumente de lucru cu scop diagnostic sau terapeutic.

Cabinetul Dermato-venerologie
Dermato-venerologia SanConfind este foarte apreciată de către toți pacienții care au trecut pragul cabinetului de specialitate. Când observați primele leziuni la nivelul pielii, ar fi bine să vă prezentați imediat la medicul dermatolog de la SanConfind, deoarece un simptom banal, cum ar fi prurit (mâncărime), poate să fie dat de un psoriazis (o tulburare a sistemului imunitar care determină pielea să se regenereze mai rapid decât în mod normal), de o alergie, de maladia numită ”zona zoster” (cauzată de reactivarea virusului varicelo-zosterian, același virus care determină varicela), sau chiar de o infecție fungică. Infecțiile fungice se dezvoltă atunci când țesuturile sunt invadate de una sau mai multe specii de fungi (ciuperci). Acest tip de infecție poate cauza afecțiuni ușoare de piele, dar și infecții grave ale țesuturilor pulmonare sau ale pielii (septicemie) sau boli sistemice. Infecțiile fungice pot fi localizate la suprafața pielii, în pliurile acesteia, dar si în alte zone unde caldura și umezeala sunt păstrate de îmbrăcaminte sau încălțăminte. Totodată, acestea se pot instala în crăpături ale pielii, în mucoasa membranelor, sinusuri și plămâni. Pe măsură ce încercați diverse produse de uz local (creme, pomezi, unguente), din diverse surse (prieteni, familie, vecini, farmacii), leziunile se modifică și apoi devin greu de recunoscut și interpretat, respectiv, foarte dificil de tratat. (P)

3854 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sănătate

1685 vizualizari
29 feb. 2024 20:11

Spitalul SanConfind va deveni un reper în chirurgia cardiovasculară, datorită renumitului chirurg Zoltan Galajda

Renumitul chirurg Zoltan Galajda a început colaborarea cu Spitalul SanConfind, o colaborare pe care o avea în vedere de mai mulți ani. Dată fiind notorietatea chirurgului ai cărui pacienți vin din toate județele, SanConfind va deveni un centru de referință în chirurgia cardiovasculară din țara noastră. Medicul Zoltan Galajda a absolvit Facultatea de Medicină din Târgu Mureş în anul 1988. Ulterior, specializările în chirurgie generală, cardiacă şi vasculară le-a obţinut în străinătate, în centre medicale de prestigiu. 

2166 vizualizari
03 feb. 2024 19:15

Conf. univ. dr. Sebastian Grădinaru, medic primar chirurgie generală: ”Mi-aș dori să putem avea la SanConfind un centru de excelență în chirurgia sânului”

Unul dintre cei mai buni chirurgi bucureșteni cu care colaborează spitalul din Poiana Câmpina încă de la începuturile chirurgiei SanConfind este doctorul Sebastian Grădinaru, medic primar chirurgie generală și doctor în științe medicale. Este un reputat specialist în chirurgia sânului, specializare pentru care s-a pregătit și în străinătate, un an de zile lucrând în Irlanda, la Galway University Hospital. Are o bogată experiență în chirurgia generală, realizând până în prezent aproximativ 5.000 de operații. Printre ele se numără și operațiile realizate la SanConfind, multe dintre ele în premieră, marea majoritatea reprezentând intervenții laparoscopice. 

Alte stiri recente

443 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

373 vizualizari
19 apr. 2024 08:57

Primim de la cititori. Încă unul care are nevoie de... două locuri de parcare

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea Complexului comercial Kaufland, din Câmpina.