15 Februarie 2022 - Ziua Naţională a Lecturii, celebrată la Şcoala Centrală Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

Clubul de Lectură, un proiect de suflet al al câmpineanului Ionuţ Oprea, în strânsă colaborare cu Școala Gimnazială Centrală, amplasează cea de-a patra căsuță cu cărți în incinta cunoscutei şi apreciatei unități de învățământ câmpinene. Acest fapt a fost posibil prin mărinimia şi deschiderea faţă de nevoile elevilor din unitatea şcolară din partea unui părinte inimos de la clasa a VI-a B.

Inițiativa Clubului de Lectură a fost aceea de a-i implica pe scriitorii locali în activitatea menită să-i atragă pe câmpineni către lectură, acum, la sărbătorirea  Zilei Naționale a Lecturii. Şi cum lectura fără carte nu este posibilă, a apărut ideea acestor căsuțe. Primele trei căsuţe din proiect poartă numele scriitorilor Florin Dochia, Codruț Constantinescu şi Mircea Teculescu, fiind amplasate în diferite puncte “strategice” ale municipiului, cotat drept municipiul cu cei mai mulţi intelectuali la suta de locuitori din România.
Cea de-a patra căsuță de lectură din Câmpina va purta numele fostului director al Școlii Gimnaziale Centrale (cunoscută şi sub titulatura de “Școala Generală nr. 2”), Alexandru-Maxim Blanck, profesorul de limba engleză care s-a dedicat educaţiei tinerelor generaţii de elevi timp de 44 de ani, un om cu multiple valenţe.  Cetățean de onoare al Muncipiului Câmpina, domnul profesor Alexandru-Maxim Blanck a fost și un împătimit călător prin lumea largă. Reportajele sale, publicate inițial în presa locală, au fost strânse și publicate recent într-un volum impresionant, de 400 de pagini, inititulat „Călator prin lume” (Editura Detectiv Literar). Căsuța de lectură care poartă numele profesorului Alexandru-Maxim Blanck reprezintă un minim gest de apreciere pentru un om care a îmbogățit timp de cinci decenii viața culturală, socială și educațională a orașului nostru. Suntem siguri că domnia sa ar fi apreciat și gustat acest gest menit a pune în valoare tocmai ceea ce a iubit cel mai mult - CARTEA!
Elevii Școlii Centrale sunt invitați să se implice, atât împrumutând cărțile care li se par interesante, cât și donând cărțile pe care, fie le-au citit, fie le deţin în dublu exemplar. “Cum funcționează? Iei cartea dorită, aranjezi frumos cărțile rămase și închizi cu grijă ușa! După ce o termini de citit, adu-o înapoi sau adu alta în locul ei. Dacă ai cărți și vrei să le donezi, pune-le în căsuță, pur și simplu! Scrie pe cărțile donate un mesaj de suflet pentru cititor!”, declară Ionuţ Oprea, iniţiatorul proiectului.
Menţionăm că această căsuţă de lectură “Alexandru-Maxim Blanck”, din incinta Şcolii Centrale, poate fi accesată de orice persoană iubitoare de lectură, fiind amplasată la intrarea în curtea şcolii.

3106 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

3003 vizualizari
03 iun. 2023 18:49

Pledoarie pentru tenis, la Câmpina, de Ziua Internațională a Copiilor

Tenis Premium Club Câmpina și-a deschis larg porțile pe 1 Iunie, sărbătorindu-i pe copii și dorindu-și să atragă un număr cât mai mare dintre ei spre ”sportul alb”.

4329 vizualizari
02 iun. 2023 12:48

Câmpina a fost în sărbătoare, de Ziua Internațională a Copiilor

Câmpina a fost în sărbătoare, joi, 1 Iunie 2023, de Ziua Internaţională a Copilului. Iar centrul municipiul în mod clar a aparţinut sărbătoriţilor zilei. Copii mai mici sau mai mari, veseli, gălăgioşi, fericiţi, plini de energie, entuziaşti. Micii câmpineni. Pentru ei, administraţia locală a organizat un eveniment frumos, cu multă muzică, teatru, mascote, personaje pe picioroange, face painting, baloane colorate, dulciuri. O sărbătoare pe care copiii au meritat-o, ei fiind cei care creează pentru noi toţi o lume minunată.

Alte stiri recente

123 vizualizari
05 iun. 2023 08:21

Trei atleți câmpineni medaliați la Campionatele Internaționale ale României

La finele săptămânii trecute, la București, a avut loc ediția a 68-a a Campionatelor Internaționale de Atletism ale României, comptiție la startul căreia s-au aflat și cinci sportivi câmpineni, chiar dacă - din păcate - din motive despre care am mai vorbit, nu toți mai reprezintă vreun club câmpinean. Cu toate acestea, ei sunt tot câmpineni și poate că ar fi trebuit găsite resursele necesare pentru a ne mândri și oficial cu ei.

1091 vizualizari
04 iun. 2023 21:23

Gest incalificabil al viceprimarului Dumitrache. Ar trebui să-și dea demisia sau să fie demis?

2 comentarii

În administrația câmpineană, probabil, ca peste tot în țara aceasta, se întâmplă și lucruri... nefirești, ca să nu fim mai duri. Ceea ce s-a întâmplat săptămâna trecută cu viceprimarul Liviu Dumitrache a întrecut, însă, orice măsură! Culmea, nimeni din Consiliul Local sau din cadrul Primăriei Câmpina nici măcar nu l-a deranjat cu vreo întrebare, într-o situație în care onorant ar fi fost să demisioneze. Iar dacă nu are onoare, să fie demis!