Câmpina este legată de Poiana Câmpina de un pod rutier și un pod de cale ferată. Podurile din imaginea veche nu mai există astăzi. În locul lor au fost construite altele mai moderne, să spunem așa.
Podul feroviar din perioada interbelică avea picioare din beton și o structură metalică solidă. Tot ce însemna materie primă pentru rafinărie se transporta pe acest pod, iar apoi trenuri încărcate cu produse de la rafinărie treceau înapoi, pe podul de cale ferată. În 1974, potrivit datelor furnizate de CFR, a fost construit noul pod, pe același amplasament. Este vorba despre cel care astăzi nu mai este folosit pentru că reprezintă un adevărat pericol din cauza denivelării grinzilor care se află pe piciorul situat pe DN1. Practic, podul se afundă în sare. Oricum, nici rafinăria nu mai funcționează, nici turnătoria, prin urmare vremurile în care trenuri de marfă circulau pe acest pod au apus pentru totdeauna.
Podul rutier din imaginea veche nu mai există, se mai văd doar urmele lui (bucăți din picioarele de beton) în albia râului Prahova. Podul cel nou, cel funcțional și în prezent a fost construit în stânga celui vechi, cum privim dinspre Câmpina spre Poiana (spre podul de cale ferată) după al doilea război mondial, prin anii '50.
"Câmpina, România 100" este o rubrică pe care o dedicăm tuturor câmpinenilor, în Anul Centenarului Marii Uniri. Timp de 100 de zile vă vom prezenta câte o fotografie din Câmpina de altădată și același loc așa cum arată el astăzi.
Citiți și: Câmpina, România 100. Gara noastră mică, ieri și azi
Câmpina, România 100. Casa Știrbey de ieri, curtea sălii de sport a Colegiului "Grigorescu", de astăzi
Câmpina, România 100. Sala Monovici de ieri, parcarea de astăzi...
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.