Sărbătoarea ”Sf. Andrei” și Ziua Națională a României, sărbătorite la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

Marți, 29 noiembrie 2022, în sala de sport a Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina a avut loc o manifestare prin care au fost sărbătorite Ziua ”Sfântului Andrei” - ocrotitorul poporului român și Ziua Națională a României. Chiar dacă la acest eveniment nu au putut lua parte decât elevi și cadre didactice ale acestei instituții de învățământ, manifestarea a fost emoționantă și deosebit de frumoasă.

Cuvântul de deschidere i-a aparținut profesorului Roxana Stan, directorul Colegiului, după care Formația ”Celesta” a cântat Imnul României. Pe acești minunați copii, pregătiți de profesor Elisabeta Milea și profesor Dana Ștefan, îi veți putea vedea și auzi cântând Imnul Național și joi, 1 Decembrie, la ceremonia oficială de la Monumentul Eroilor Războiului de Întregire Națională
În continuarea manifestării de la Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”, ”Celesta” a interpretat și câteva cântece patriotice, urmată de un grupă vocal de la clasa a IX-a E, coordonat de profesor Marilena Bejan, copiii fiind acompaniați la chitară de Mihail Mihalache. Momentul artistic a fost încheiat de un grup de dansuri populare, coordonat de profesor Simona Pavel, elevii având ocazia să-și etaleze și noile costume populare. De asemenea, profesorul de istorie Cristian Bunea le-a vorbit celor prezenți despre însemnătatea Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918, întreaga acțiune încheindu-se cu o foarte frumoasă Horă a Unirii.
În aceeași zi, toate clasele de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”, de la ciclul primar până la cel liceal, au desfășurat acțiuni prin care au marcat Ziua Națională a României.

5694 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

1244 vizualizari
31 mar. 2024 08:58

La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, comunitatea romano-catolică este formată din aproximativ 400 de persoane. O bună parte dintre aceștia au participat sâmbătă seară la slujba de Înviere și au primit Lumina Sfântă a Învierii la Biserica ”Sfântul Anton de Padova”, din municipiu, ctitorie a inginerului Anton Raky. Slujba de Înviere oficiată de părintele paroh Claudiu Cojan a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu binecuvântarea Focului și a Lumânării Pascale.

2068 vizualizari
25 mar. 2024 21:51

De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

1 comentarii

25 Martie este Ziua Poliției, iar una dintre activitățile desfășurate cu acest prilej a fost și la Câmpina. Aici, Poliția Municipală și-a deschis porțile, elevi de la Grădinița ”Iulia Hasdeu”, Școala gimnazială din cadrul Liceului Tehnologic Mecanic, Școala Centrală și Școala Gimnazială din cadrul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” fiind fascinați să descopere un univers nou.

Alte stiri recente

156 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

301 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.