Primăria Câmpina îndeamnă populația să participe la recensământul persoanelor și locuințelor

Actualitate (Categoria articolului)

Primăria municipiului Câmpina ne-a transmis un comunicat de presă prin care îndeamnă populația să participe la recensământul persoanelor și locuințelor care este în plină desfășurare. Iată comunicatul:

Conform OUG nr. 19/2020 privind organizarea și desfășurarea reecnsământului populației și locuințelor din România în anul 2021, cu modificările și completările ulterioare, România, ca stat membru al Uniunii Europene, este obligată să efectueze recensământul populației și al locuințelor în conformitate cu Regulamentul (UE) nr.763 /2008 al Parlamentului European și al Consiliului din 9 iulie 2008 privind recensământul populației și al locuințelor și a cerințelor regulamentelor de implementare a acestuia, recenzarea este obligatori!
Recensământul popuilației și locuințelor, organizat de Institutul Național de Statistică, este un proiect național, singurul demers care implică toți rezidenții din România, care va oferi informații foarte importante despre societatae românească, structura demografică, socio-economică și culturală, despre gospodăriile populației și locuințele acestora. Recensământul din România este organizat cu asigurarea confidențialității și protecției datelor.
La data de 17.07.2022 se încheie etapa de colectare a datelor prin interviu față în față cu înregistrarea datelor individuale pe tabletă, pentru acele persoane care nu s-au autorecenzat.Pentru finalizarea corespunzătoare a acestei acțiuni îndemnăm cetățenii să permită recenzorilor efectuarea înregistrărilor și să furnizeze corect informațiile solicitate.De asemenea, apelăm la înțelegere și receptivitate din partea cetățenilor în a da curs înștiințărilor lăsate de recenzor cu ocazia efectuării vizitelor succesive în care nu au putut realiza interviul față în față.
Contactați recenzorul la numărul de telefon menționat pe înștiințare sau în cazul în care nu ați primit înștiințarea, solicitați informații cu privire la recenzor, la Primăria Municipiului Câmpina, la numărul de telefon 0244/33.56.81, interior 249, 105, 218 și 220.
Vă aducem la cunoștință că O.U.G. nr. 19/2020, cu modificările și completările ulterioare, instituie obligații în sarcina persoanelor fizice, precum și răspundere juridică și sancțiuni pentru încălcarea prevederilor legale reglementate de acest act normativ:
Art. 42
Persoanele care fac obiectul autorecenzării sau al recenzării au următoarele obligaţii:
a) de a se autorecenza sau de a fi recenzate;
b) de a furniza, pe propria răspundere, informaţii corecte şi complete, iar în cazul interviurilor proxy de a furniza informaţii corecte şi complete, în măsura în care deţin informaţii despre persoana pentru care se realizează interviul proxy;
c) de a permite recenzarea gospodăriei, locuinţei şi clădirii în care se află locuinţa;
d) de a respecta şi a nu obstrucţiona activitatea personalului de recensământ;
e) de a prezenta, pentru înregistrarea corectă a datelor de identificare a persoanelor, după caz, pentru cetăţenii români actul de identitate, certificatul de naştere în cazul minorilor, iar pentru persoanele de altă cetăţenie ori fără cetăţenie documente de trecere a frontierei sau documente eliberate de autorităţile române care atestă dreptul de şedere pe teritoriul României. Alte acte legale, cu excepţia celor prevăzute anterior, care atestă validitatea informaţiilor referitoare la persoane şi locuinţe, sunt consultate numai cu acordul persoanelor recenzate.
Art. 54
(1) Constituie contraventii urmatoarele fapte savarsite de catre persoane fizice:
a)împiedicarea persoanelor implicate în acţiunea de recensământ pentru efectuarea înregistrărilor ce fac obiectul recensământului în conformitate cu prevederile prezentei ordonanţe de urgenţă sau a desfăşurării, în orice mod, a lucrărilor recensământului;
b)refuzul furnizării informaţiilor solicitate sau furnizarea de date eronate sau incomplete;
c)nerespectarea de către personalul de recensământ prevăzut la art. 16 alin. (4) a dispoziţiilor legale şi a instrucţiunilor privind modul de înregistrare şi prelucrare a datelor populaţiei şi de păstrare a caracterului confidenţial al datelor personale declarate de cetăţeni;
d)împiedicarea accesului în interiorul complexurilor rezidenţiale aflate în proprietate privată, precum şi în cele aparţinând cultelor religioase a personalului de recensământ în vederea desfăşurării tuturor activităţilor aferente recensământului;
e)utilizarea de către personalul de recensământ a datelor obţinute în alte scopuri decât cele statistice.
(2) Contravenţiile prevăzute la lit. a) şi b) se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 3.000 lei, iar contravenţiile prevăzute la lit. c), d) şi e) se sancţionează cu amendă de la 1.500 lei la 5.000 lei.

907 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

693 vizualizari
15 aug. 2022 12:45

Tânăr de 26 ani, din Câmpina, prins drogat la volan, noaptea trecută

În cursul nopții trecute, în jurul orei 2.45, polițiștii Serviciului Rutier Prahova au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 26 de ani din municipiul Câmpina.

2122 vizualizari
14 aug. 2022 19:40

Ce a dezvăluit inundația de pe Strada Petre Liciu: zeci de familii din Câmpina deversează reziduurile menajere în canalizarea pluvială!

În cursul acestei dimineți vă prezentam o serie de imagini surprinse de un cititor CâmpinaTV.ro pe Strada Petre Liciu - detalii, aici.

Alte stiri recente

3306 vizualizari
14 aug. 2022 16:29

Mircea Baniciu, impresionat de publicul câmpinean. Sute de oameni au stat în ploaie să asculte și să cânte refrenele sale

Mircea Baniciu a susținut un concert extraordinar în Parcul Regele Mihai I, pe 13 august, în cadrul evenimentului ”Câmpina Summer Park Music”, organizat de Casa de Cultură ”Geo Bogza”.

1709 vizualizari
13 aug. 2022 07:25

Piața Centrală Câmpina organizează licitație publică pentru închirierea unor spații comerciale din Corpul C1

Serviciul Public de Administrare și Exploatare a Pieței Centrale Agroalimentare a Municipiului Câmpina anunță organizarea următoarei licitații publice deschise cu strigare pentru închiriere spații comerciale din Complexul CORP C1 al Pieței Centrale, după cum urmează:
CORP C1 TARABE:
Închirierea a 2 (două) amplasamente pentru comercializare legume-zarzavat
- Amplasament sector legume – zarzavat în suprafață de 2 mp (9A/10A)
- Amplasament sector legume – zarzavat în suprafață de 2 mp (17A/18A)