Alegerea viceprimarului municipiului Câmpina este un subiect delicat, care pare, totuși, aproape de un deznodământ. După șase luni de la momentul alegerilor locale și după trei luni de la circul din ședința Consiliului Local (din decembrie 2020), când consilierii USR, PMP, PNL și liderul, de atunci, al Verzilor au părăsit sala când trebuia ales viceprimarul, acum proiectul a fost introdus din nou pe ordinea de zi și va fi discutat în ședința din 31 martie 2021. De această dată, proiectul a fost inițiat de consilierii locali Viorica Vane (USR), Dan Nica (PNL) și Marius Anghelescu (PMP), iar candidatul pentru funcția de viceprimar este Liviu Dumitrache (USR).
Explicația gestului de atunci, din decembrie 2020, a fost că ”partidele de dreapta nu au finalizat încă discuțiile privind nominalizarea unui candidat la funcția de viceprimar al municipiului Câmpina”, după cum a declarat la momentul respectiv președintele PMP Câmpina, Adrian Pițigoi. Au durat ceva timp aceste discuții de vreme ce, iată, abia acum partidele de dreapta s-au pus de acord asupra candidatului la funcția de viceprimar. Vor reuși să-l impună? Cel mai probabil da, pentru că au deja majoritatea, adică 10 voturi (3 USR, 1 PLUS, 2 PNL, 3 PMP și Cezar Grama), iar dacă toți acești 10 consilieri vor fi prezenți la ședință (pentru a asigura majoritatea absolută, cum prevede Codul Administrativ la alegerea viceprimarului), Liviu Dumitrache nu va avea emoții.
Cine este Liviu Dumitrache, candidatul partidelor de dreapta la funcția de viceprimar? Are 52 de ani și este un tânăr pensionar MAI, fost maistru militar la Unitatea de Jandarmi din Câmpina, intrat în politică anul trecut și fără experiență în administrația locală.
Cui folosește alegerea lui Liviu Dumitrache? La prima vedere și pe termen scurt, nimănui. Poate doar lui, pentru că va avea un salariu consistent. În rest, nimănui. Dar pe termen mediu și lung... Ușurința cu care liderii județeni ai PNL au dat din mână un asemenea post poate fi expresia unui calcul politic foarte simplu - acceptăm un candidat de la USR, care nu va performa, iar la următoarele alegeri, oricare și oricând vor fi ele, toate acțiunile acestuia vor deveni ”muniție” pentru unii dintre cei care îl susțin acum, la un astfel de calcul gândindu-se, probabil, și PMP.
Vom vedea dacă Liviu Dumitrache va fi capabil să se ridice la nivelul acestei funcții, în contextul multiplelor și complexelor probleme existente în administrația câmpineană în momentul de față. În condițiile în care singura calitate care pare să-l fi recomandat pe Liviu Dumitrache este aceea că are mai mult timp liber decât oricare dintre ceilalți membri ai coaliției de dreapta, lucrurile nu par a fi prea optimiste. În plus, va trebui să se înhame la ritmul de lucru impus de primarul Alin Moldoveanu în Primăria Câmpina, ritm căruia deja i-au cedat destui angajați obișnuiți cu stilul predecesorului de la Cabinetul 1 al Casei cu Grifoni. Nimeni nu va avea timp să stea și să-i explice lui Dumitrache toate detaliile muncii de viceprimar, care nu este deloc simplă.
Există și o parte pozitivă în crearea acestei coaliții. Având un om în Executiv, ar fi de așteptat ca măcar pentru o perioadă să fie liniște și Consiliul Local să susțină proiectele promovate de Alin Moldoveanu, ceea ce ar fi în beneficiul comunității și al oamenilor care i-au ales atât pe primar, cât și pe consilierii locali.
Ar mai fi o întrebare - vor avea consilierii câmpineni onoarea de a-i avea în mijlocul lor, la ședința de miercuri, 31 martie, pe Adrian Pițigoi (PMP) și Cristian Apostol (USR) așa cum s-a întâmplat în decembrie 2020? Măcar așa, să se asigure liderii celor două partide că nu trădează nimeni, fie prin absență, fie prin vot.
Citiți și: Scandal în Consiliul Local Câmpina. Consilierii PMP, USR, PNL și liderul Partidului Verde au părăsit ședința când trebuia ales viceprimarul
La Consiliul Județean a fost semnat astăzi, 3 iulie 2025, contractul privind "Execuția rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Câmpina și Poiana Câmpina", parte a Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova.
Mai mulți câmpineni ne-au transmis că pe Strada B.P. Hasdeu, la blocul din apropierea intersecției de la ”Răcitor”, există câțiva brazi uscați care pun în pericol trecătorii, dar și locatarii.
Pe 8 iulie 1988, adică acum 37 ani, la Câmpina se deschidea Forumul Național al Pionierilor, în prezența președintelui Organizației Naționale a Pionierilor, Poliana Cristescu, soția lui Nicu Ceaușescu.
Unul dintre proiectele importante pentru fluidizarea traficului rutier pe DN1 este realizarea unui sens giratoriu la intrarea în comuna Bănești, la intersecția cu drumul spre satul Urleta.