Zilele acestea, la Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" a avut loc concursul de încadrare directă, din sursă externă, de agenți de ordine publică, școala de la Câmpina fiind unul dintre cele cinci centre zonale de examinare. Prin urmare, câteva mii de candidați din mai multe județe au venit aici pentru a susține probele sportive și proba scrisă la acest concurs. Urmarea - o aglomerație de nedescris în Cartierul Câmpinița. Unde-și puteau parca mașinile familiile și prietenii candidaților decât pe Bulevardul Carol I și străduțele adiacente?!
Pe strada principală, autoturismele au fost parcate doar pe o parte. În schimb, pe strazile laterale, mașinile au fost lăsate pe ambele părți, blocându-i, efectiv, pe locuitori. Oamenii abia ieșeau și intrau în curți, de scos mașina personală din curte nici nu se punea problema. Cu cine să te cerți, în aceste condiții? Din fericire, astăzi a fost ultima probă a concursului, cea scrisă, dar ultimele zile au fost complicate pentru câmpinenii din acest cartier. Au existat și polițiști în zonă, dar numai pentru a dirija circulația pe Bulevardul Carol I. În rest, s-a descurcat fiecare cum a putut. Din păcate, organizarea în afara Școlii de Poliție a fost foarte proastă. Se putea amenaja un loc special pentru mașinile celor veniți la concurs. Reprezentanții Școlii de Poliție și cei ai Primăriei poate ar fi trebuie să se gândească la o soluție, mai ales că se știa că la Câmpina vor veni câteva mii de oameni pentru acest examen și că toți vor dori să parcheze cât mai aproape de școală. De mizeria lăsată în urmă de rudele și prietenii candidaților nici nu mai vorbim...
Precizăm că Poliția Română a scos la concurs, la nivel național, 1.900 de posturi de agent de ordine publică pentru persoane din afara sistemului. S-au înscris aproximativ 10.000 de candidați, repartizați la cinci centre de examinare: București, Câmpina, Cluj-Napoca, Slatina și Iași. 3.000 de candidați nu au trecut de probele sportive, iar ceilalți aproximativ 7.000 au susținut proba scrisă astăzi. Cei mai mulți, la Câmpina (peste 2.000).
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.