Câmpineni blocați în propriile curți din cauza examenelor de la Școala de Poliție

Social (Categoria articolului)

Zilele acestea, la Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" a avut loc concursul de încadrare directă, din sursă externă, de agenți de ordine publică, școala de la Câmpina fiind unul dintre cele cinci centre zonale de examinare. Prin urmare, câteva mii de candidați din mai multe județe au venit aici pentru a susține probele sportive și proba scrisă la acest concurs. Urmarea - o aglomerație de nedescris în Cartierul Câmpinița. Unde-și puteau parca mașinile familiile și prietenii candidaților decât pe Bulevardul Carol I și străduțele adiacente?! 

Pe strada principală, autoturismele au fost parcate doar pe o parte. În schimb, pe strazile laterale, mașinile au fost lăsate pe ambele părți, blocându-i, efectiv, pe locuitori. Oamenii abia ieșeau și intrau în curți, de scos mașina personală din curte nici nu se punea problema. Cu cine să te cerți, în aceste condiții? Din fericire, astăzi a fost ultima probă a concursului, cea scrisă, dar ultimele zile au fost complicate pentru câmpinenii din acest cartier. Au existat și polițiști în zonă, dar numai pentru a dirija circulația pe Bulevardul Carol I. În rest, s-a descurcat fiecare cum a putut. Din păcate, organizarea în afara Școlii de Poliție a fost foarte proastă. Se putea amenaja un loc special pentru mașinile celor veniți la concurs. Reprezentanții Școlii de Poliție și cei ai Primăriei poate ar fi trebuie să se gândească la o soluție, mai ales că se știa că la Câmpina vor veni câteva mii de oameni pentru acest examen și că toți vor dori să parcheze cât mai aproape de școală. De mizeria lăsată în urmă de rudele și prietenii candidaților nici nu mai vorbim...

Precizăm că Poliția Română a scos la concurs, la nivel național, 1.900 de posturi de agent de ordine publică pentru persoane din afara sistemului. S-au înscris aproximativ 10.000 de candidați, repartizați la cinci centre de examinare: București, Câmpina, Cluj-Napoca, Slatina și Iași. 3.000 de candidați nu au trecut de probele sportive, iar ceilalți aproximativ 7.000 au susținut proba scrisă astăzi. Cei mai mulți, la Câmpina (peste 2.000).

5885 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2398 vizualizari
24 iun. 2022 10:37

93,56% dintre elevii din Câmpina, care au susținut Evaluarea Națională, au obținut media generală peste 5

Pe site-ul Ministerului Educației au fost publicate, joi după-amiază, rezultatele la Evaluarea Națională și sunt rezultate bune pentru elevii câmpineni. 270 elevi de clasa a VIII-a s-au înscris la Evaluarea Națională în Câmpina. Dintre aceștia, șase nu s-au prezentat la susținerea celor două probe ale examenului (limba și literatura română, respectiv matematică). Dintre cei 264 elevi care au susținut examenul, 247 au obținut media generală peste 5.00 (adică 93,56%), iar 17 - sub 5.00. Nu s-a obținut nicio medie generală de 10, în schimb, patru elevi au avut nota 10 la matematică și un elev a obținut 10 la română. La nivelul județului Prahova, șapte absolvenți de clasa a VIII-a au obținut media generală 10, șase dintre ei sunt din Ploiești, iar unul de la Filipeștii de Pădure.

3132 vizualizari
20 iun. 2022 22:32

O nouă metodă de înșelăciune face ravagii la Câmpina. Cum puteți preveni frauda prin OLX?

1 comentarii

De la începutul acestui an și până în prezent s-au înmulțit și la Câmpina cazurile de persoane înșelate printr-o nouă metodă.

Alte stiri recente

13 vizualizari
27 iun. 2022 20:45

CS Câmpina a încheiat turneul de juniori din Grecia pe locul 6 și cu titlul de cel mai bun portar al turneului

Luni, 27 iunie, în apropiere de Salonic, a avut loc ultimul act al turneului Balkan International Cup, o competiție pentru juniori, găzduită de Grecia și la care a participat în premieră și o grupă de juniori sub 14 ani a CS Câmpina, antrenată de Roberto Opatchi.

627 vizualizari
27 iun. 2022 17:53

BAC 2022. Cele patru eleve de 10 din Câmpina sunt de la ”Grigorescu” și toate își doresc să urmeze facultatea în România

Câmpina are patru eleve cu media 10 la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2022. Toate sunt de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”: Ana Maria Gheorghiu Goga - de la profilul Științe Sociale, Anisia Mantu - de la profilul Filologie, Miruna Plopeanu și Bianca Buzilă - de la profilul Științele Naturii.