CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Refacerea laparoscopică a rupturilor peretelui abdominal, un procedeu care se aplică acum și la SanConfind

- Sănătate -

Refacerea laparoscopică a rupturilor peretelui abdominal, un procedeu care se aplică acum și la SanConfind

La Secția de chirurgie a Spitalului SanConfind se operează laparoscopic așa-numitele eventrații, adică rupturi ale peretelui abdominal. Doctorul Sebastian Grădinaru, medic primar chirurgie generală și doctor în științe medicale, unul dintre cei mai buni chirurgi bucureșteni care colaborează cu spitalul din Poiana Câmpina, a realizat mai multe operații laparoscopice de refacere a peretelui abdominal, act medical care se impune atunci când are loc ruperea straturilor peretelui abdominal la nivelul cicatricei postoperatorii sau imediat lânga aceasta. Afecțiunea respectivă poartă numele de eventrație și reprezintă ieșirea viscerelor din cavitatea abdominală, din cauza slăbirii musculaturii locale, provocată fie de o intervenție chirurgicală, fie de un traumatism. Subliniem faptul că astfel de operații au fost făcute pentru prima dată la SanConfind, însă doctorul Sebastian Grădinaru are la activ multe astfel de intervenții chirurgicale, pe care le-a reușit la București, în decursul activității sale profesionale.

Eventrația sau hernia incizională
Eventrația (denumită și hernia incizională) este o afecțiune care se manifestă prin aparitia unor proeminențe (umflături) la nivelul cicatricilor postoperatorii, ca urmare a deteriorării peretelui abdominal în zonele amintite, din cauza mai multor factori dintre care mai frecvenți sunt: efortul fizic postoperator imediat, o tuse puternică, suturi necorespunzătoare, constipații etc. Așadar, în mod riguros vorbind, eventrația poate fi considerată tot o hernie, doar că ea apare la nivelul cicatricelor postoperatorii. Eventrația face parte din seria herniilor, alături de cele inghinale, ombilicale ș.a. Hernia, ca definiție generică, este o umflătură formată prin ieșirea anormală a unui țesut sau a unui organ din spațiul pe care, în mod normal, ar trebui să-l ocupe. Cele mai frecvente hernii apar în abdomen, în zonele slabe ale peretelui abdominal, prin penetrarea unor orificii (de exemplu, orificiul ombilical). 
Stadiile eventrației
În evoluția ei, eventrația are trei stadii: stadiul necomplicat, de multe ori asimptomatic, caracterizat doar prin prezența unei deformări la nivelul cicatricei postoperatorii; stadiul încarcerat, caracterizat prin apariția unor dureri; stadiul strangulat – atunci când apar dureri foarte mari, vărsături, absența tranzitului intestinal, complicații care necesită rezolvarea lor urgentă prin intervenții chirurgicale. În primele două stadii, intervenția poate fi efectuată și laparoscopic, dacă este de dimensiuni mici și medii. Spre deosebire de operația clasică, în care se fac incizii la nivelul vechilor cicatrice, urmate la final de montarea unei plase, operația laparoscopică permite efectuarea mai multor incizii noi pe interiorul peretelui abdominal, deci nu peste vechile cicatrici, incizii prin care se va efectua disecția sacului herniar și introducerea pe interiorul cavității abdominale a unei plase speciale. 
Laparoscopia – o soluție chirurgicală fără multe sângerări
Doctorul Sebastian Grădinaru ne oferă câteva amănunte despre herniile și eventrațiile pe care le-a realizat laparoscopic la SanConfind: ”Herniile sunt rezolvate adesea prin operații clasice, care nu sunt prea complicate. Dar poate ar fi bine ca și cititorii acestei rubrici să știe că la SanConfind se rezolvă hernia și prin procedee laparoscopice, care sunt soluții chirurgicale mai elegante, fără sângerări, fără complicații și cu durate minime de spitalizare. La Poiana Câmpina, am operat deja laparoscopic mai multe hernii inghinale și ombilicale. După un timp, la unii pacienți operați, din cauza efortului sau a altor cauze, peretele abdominal se rupe. Pentru a nu mai fi operați clasic a doua oară, adică pentru a nu mai suporta tăieturi peste tăieturi, pacienții respectivi trebuie să fie operați laparoscopic. Aceste intervenții laparoscopice nu sunt operații simple, chiar dacă nu sunt nici foarte complexe. Ele necesită multă răbdare, dar și o tehnică avansată pe care nu o poți dobândi decât după o practică îndelungată. Nu se operează organe din interiorul cavității peritonale, deci intervențiile laparoscopice de acest tip nu sunt foarte riscante. Dar chiar și așa, lucrând la nivelul peretelui abdominal interior, chirurgul trebuie să dea dovadă de migală și de o tehnică deosebită, ce necesită mult antrenament. Refacerea defectelor peretelui abdominal implică niște proceduri noi. Reperele anatomice sunt complet diferite față de operația deschisă. Rezolvarea laparoscopică a unor eventrații reprezintă un procedeu care nu s-a mai aplicat până acum la SanConfind.”


19 May 2021 21:21 5044 vizualizari



Comentarii






797 vizualizari 26 Apr 2024 07:45 Operație în premieră la Spitalul SanConfind

Operație în premieră la Spitalul SanConfind

La spitalul SanConfind din Poiana Câmpina s-a efectuat recent, cu succes, prima operație de tiroidectomie totală. Este o premieră demnă de remarcat pentru chirurgia SanConfind. Operația a fost efectuată de medicul chirurg Mihai Gornea.

citeste mai mult
397 vizualizari 24 Apr 2024 21:16 Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.

citeste mai mult
1737 vizualizari 29 Feb 2024 20:11 Spitalul SanConfind va deveni un reper în chirurgia cardiovasculară, datorită renumitului chirurg Zoltan Galajda

Spitalul SanConfind va deveni un reper în chirurgia cardiovasculară, datorită renumitului chirurg Zoltan Galajda

Renumitul chirurg Zoltan Galajda a început colaborarea cu Spitalul SanConfind, o colaborare pe care o avea în vedere de mai mulți ani. Dată fiind notorietatea chirurgului ai cărui pacienți vin din toate județele, SanConfind va deveni un centru de referință în chirurgia cardiovasculară din țara noastră. Medicul Zoltan Galajda a absolvit Facultatea de Medicină din Târgu Mureş în anul 1988. Ulterior, specializările în chirurgie generală, cardiacă şi vasculară le-a obţinut în străinătate, în centre medicale de prestigiu. 

citeste mai mult
2200 vizualizari 03 Feb 2024 19:15 Conf. univ. dr. Sebastian Grădinaru, medic primar chirurgie generală: ”Mi-aș dori să putem avea la SanConfind un centru de excelență în chirurgia sânului”

Conf. univ. dr. Sebastian Grădinaru, medic primar chirurgie generală: ”Mi-aș dori să putem avea la SanConfind un centru de excelență în chirurgia sânului”

Unul dintre cei mai buni chirurgi bucureșteni cu care colaborează spitalul din Poiana Câmpina încă de la începuturile chirurgiei SanConfind este doctorul Sebastian Grădinaru, medic primar chirurgie generală și doctor în științe medicale. Este un reputat specialist în chirurgia sânului, specializare pentru care s-a pregătit și în străinătate, un an de zile lucrând în Irlanda, la Galway University Hospital. Are o bogată experiență în chirurgia generală, realizând până în prezent aproximativ 5.000 de operații. Printre ele se numără și operațiile realizate la SanConfind, multe dintre ele în premieră, marea majoritatea reprezentând intervenții laparoscopice. 

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV