Diabeticii din Prahova pot efectua gratuit analiza privind hemoglobina glicozilată

Sănătate (Categoria articolului)

Casa de Asigurări de Sănătate Prahova informează că pacienții care suferă de diabet pot efectua, la recomandarea medicului de familie și a medicului specialist, în baza biletului de trimitere, analiza de sânge hemoglobina glicozilată, în mod gratuit.

Pentru că hemoglobina glicozilată este un indicator important în controlul glicemic la pacienții diagnosticați cu diabet, Casa de Asigurări de Sănătate Prahova a încheiat contracte cu furnizori din mai multe localități ale județului: Câmpina, Băicoi, Ploiești, Boldești-Scăieni, Bușteni, Mizil, Urlați, Vălenii de Munte. Lista completă a furnizorilor de servicii medicale o aveți atașată acestui articol, dar poate fi găsită și pe site-ul CJAS. 
Valoarea hemoglobinei glicozilate sau glicate este extrem de utilă pentru diagnosticul diabetului zaharat, precum și pentru urmărirea evoluției acestuia și a eficienței tratamentului antidiabetic. Spre deosebire de valoarea glicemiei, care indică nivelul de glucoză din sânge dintr-un singur moment, hemoglobina glicată arată o imagine de ansamblu asupra echilibrului glicemic din ultima perioadă.

3515 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • badescu horatiu 10.11.2022 00:39 Azi am fost la medicul de familie sa solicit o trimitere medicală pentru efectuarea analizei hemoglobină glicozilat și am fost refuzat sub motivul că nu are voie să elibereze așa ceva. Așa că rămânem cu lista publicată

Sănătate

1508 vizualizari
29 feb. 2024 20:11

Spitalul SanConfind va deveni un reper în chirurgia cardiovasculară, datorită renumitului chirurg Zoltan Galajda

Renumitul chirurg Zoltan Galajda a început colaborarea cu Spitalul SanConfind, o colaborare pe care o avea în vedere de mai mulți ani. Dată fiind notorietatea chirurgului ai cărui pacienți vin din toate județele, SanConfind va deveni un centru de referință în chirurgia cardiovasculară din țara noastră. Medicul Zoltan Galajda a absolvit Facultatea de Medicină din Târgu Mureş în anul 1988. Ulterior, specializările în chirurgie generală, cardiacă şi vasculară le-a obţinut în străinătate, în centre medicale de prestigiu. 

2035 vizualizari
03 feb. 2024 19:15

Conf. univ. dr. Sebastian Grădinaru, medic primar chirurgie generală: ”Mi-aș dori să putem avea la SanConfind un centru de excelență în chirurgia sânului”

Unul dintre cei mai buni chirurgi bucureșteni cu care colaborează spitalul din Poiana Câmpina încă de la începuturile chirurgiei SanConfind este doctorul Sebastian Grădinaru, medic primar chirurgie generală și doctor în științe medicale. Este un reputat specialist în chirurgia sânului, specializare pentru care s-a pregătit și în străinătate, un an de zile lucrând în Irlanda, la Galway University Hospital. Are o bogată experiență în chirurgia generală, realizând până în prezent aproximativ 5.000 de operații. Printre ele se numără și operațiile realizate la SanConfind, multe dintre ele în premieră, marea majoritatea reprezentând intervenții laparoscopice. 

Alte stiri recente

307 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările:

950 vizualizari
28 mar. 2024 20:29

La Câmpina, sancțiune record de suspendare a unui permis de conducere

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, în două intervale orare (7.00 - 9.00 și 15.00 - 17.00), Poliția Câmpina a acționat în municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina pe linie rutieră.