Dr. Gabriela Toma (SanConfind), despre o boală tot mai răspândită - cancerul colorectal

Sănătate (Categoria articolului)

Cancerul colorectal este cel mai răspândit dintre cancerele digestive. Apare în special la pacienții cu vârste de peste 60 de ani, dar în ultima vreme a fost depistat și la pacienți mult mai tineri.

După cum ne-a declarat dr. Gabriela Toma, medic specialist imagistică medicală în cadrul Spitalului SanConfind Poiana Câmpina, pacienții se adresează medicului din diverse motive: constipație, diaree, stări de anemie, dureri abdominale, poate chiar ocluzie intestinală, iar apoi se descoperă că, de fapt, problema este mult mai gravă și persoanele respective au cancer colorectal în diverse stadii. (video)
Care ar fi cauzele acestui tip de cancer? Dr. Gabriela Toma ne-a explicat că poate fi vorba despre o dietă săracă în lichide și bogată în grăsimi și proteine animale, o boală inflamatorie intestinală sau... o moștenire genetică (dacă pacientul a mai avut în familie pe cineva cu un astfel de cancer). Cum poate fi depistat? Cea mai bună metodă este tomografia computerizată. 'Noi avem la SanConfind cea mai bună aparatură de imagistică, iar cu ajutorul acesteia suntem foarte eficienți în stabilirea rapidă și corectă a diagnosticului', a mai spus dr. Gabriela Toma. (video) (P)

13569 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sănătate

1502 vizualizari
29 feb. 2024 20:11

Spitalul SanConfind va deveni un reper în chirurgia cardiovasculară, datorită renumitului chirurg Zoltan Galajda

Renumitul chirurg Zoltan Galajda a început colaborarea cu Spitalul SanConfind, o colaborare pe care o avea în vedere de mai mulți ani. Dată fiind notorietatea chirurgului ai cărui pacienți vin din toate județele, SanConfind va deveni un centru de referință în chirurgia cardiovasculară din țara noastră. Medicul Zoltan Galajda a absolvit Facultatea de Medicină din Târgu Mureş în anul 1988. Ulterior, specializările în chirurgie generală, cardiacă şi vasculară le-a obţinut în străinătate, în centre medicale de prestigiu. 

2035 vizualizari
03 feb. 2024 19:15

Conf. univ. dr. Sebastian Grădinaru, medic primar chirurgie generală: ”Mi-aș dori să putem avea la SanConfind un centru de excelență în chirurgia sânului”

Unul dintre cei mai buni chirurgi bucureșteni cu care colaborează spitalul din Poiana Câmpina încă de la începuturile chirurgiei SanConfind este doctorul Sebastian Grădinaru, medic primar chirurgie generală și doctor în științe medicale. Este un reputat specialist în chirurgia sânului, specializare pentru care s-a pregătit și în străinătate, un an de zile lucrând în Irlanda, la Galway University Hospital. Are o bogată experiență în chirurgia generală, realizând până în prezent aproximativ 5.000 de operații. Printre ele se numără și operațiile realizate la SanConfind, multe dintre ele în premieră, marea majoritatea reprezentând intervenții laparoscopice. 

Alte stiri recente

288 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările:

797 vizualizari
28 mar. 2024 20:29

La Câmpina, sancțiune record de suspendare a unui permis de conducere

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, în două intervale orare (7.00 - 9.00 și 15.00 - 17.00), Poliția Câmpina a acționat în municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina pe linie rutieră.