Un an de la alegerile locale. USR PLUS: "Vom vota în Consiliul Local doar ce e bun pentru Câmpina, nu și ce servește altor interese!"

Politică (Categoria articolului)

Pe 27 septembrie se împlinește un an de la alegerile locale care au schimbat radical reprezentativitatea politică în administrația publică. Câmpinatv.ro realizează o serie de emisiuni cu reprezentanții partidelor care fac parte din Consiliul Local și încercăm să aflăm ce a fost bine și ce nu a fost bine în acest prim an din noul mandat, cum se văd lucrurile din interiorul partidelor și, bineînțeles, din interiorul administrației locale. Invitații acestei emisiuni - consilierii locali Adina Gârbăcică și Valentin Crețu de la USR PLUS.

Cei doi invitați sunt la primul mandat de consilieri locali, practic, la prima experiență în administrația locală. Amândoi au recunoscut că lucrurile se văd complet diferit din afara administrației locale față de cum se văd acum, din interior. Și amândoi au spus că a fost un an greu din multe puncte de vedere. "A fost un an greu, în care a trebuit să ne familiarizăm cu stilul de lucru al primarului și al aparatului de specialitate, să ne cunoaștem colegii, să aprofundăm legislația și nu mă refer aici doar la legislația privind administrația locală, ci și la cea legată de școli și spitale, din ale căror consilii de administrație facem parte în calitate de consilieri locali. Da, a fost un an foarte plin", a afirmat Adina Gârbăcică, președinte al Comisiei juridice și de administrație publică locală din Consiliul Local.
"Nu a fost un an ușor pentru că a trebuit să descoperim modul de funcționare al Executivului în relația cu Consiliul Local. Dar a fost și interesant pentru că, practic, s-a trecut de la un Consiliu aproape bicolor la un Consiliu din care fac parte consilieri de la șase partide și un independent și a trebuit să învățăm să lucrăm împreună", a spus Valentin Crețu, președinte al Comisiei de urbanism și amenajarea teritoriului din Consiliul Local.

A fost o discuție interesantă cu cei doi reprezentanți ai USR PLUS, despre modul în care funcționează alianța de dreapta din Consiliul Local, despre problema lipsei banilor pentru investiții din bugetul local, despre necesitatea accesării fondurilor extrabugetare ca unică soluție de dezvoltare a localității, despre relația Consiliu Local - primar, dar și despre mai buna comunicare pe care și-ar dori-o consilierii USR PLUS de la Executiv, aici fiind vorba și despre o serie de documente care ar simplifica activitatea consilierilor la inițiere unor proiecte. De asemenea, am mai vorbit cu cei doi consilieri locali despre colaborarea politică și administrativă cu viceprimarul Liviu Dumitrache, liderul lor de partid, despre Câmpina de astăzi, cu toate problemele ei și Câmpina pe care am putea-o avea mâine, în funcție de proiectele care vor fi puse în aplicare pentru revitalizarea acestei localități.
La întrebarea dacă există vreun lucru peste care nu ar putea trece sub nicio formă în activitatea de consilieri locali, răspunsurile au fost extrem de tranșante. "Eu nu aș putea să votez un proiect de hotărâre care știu că servește unui grup de interese și nu localității, intereselor cetățenilor. Dacă vreodată mi se va cere să votez un astfel de proiect, nu voi ezita să-mi dau demisia din partid, chiar dacă astfel îmi voi pierde și mandatul de consilier. Dar nu cred că se va întâmpla așa ceva în USR PLUS!", a spus Adina Gârbăcică. "Pentru noi este important ca un proiect pe care îl votăm să fie bun pentru Câmpina. Dacă servește altcuiva și nu Câmpinei, atunci cu siguranță nu vom vota!", a afirmat și Valentin Crețu.

4801 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Catrinel 25.09.2021 07:13 Oare cand au parasit sala de sedinte s-au gandit tot la binele campinenilor sau au fost interese de grup? Oricum foarte diferita abordarea moderatorilor fata de intalnirea cu cei de la PSD. Cine a urmarit ambele interviuri stiu la ce ma refer.

Politică

1262 vizualizari
18 sept. 2023 21:54

Partidul România în Acțiune a inițiat petiția ”Stop finanțării partidelor politice din bani publici!”

5 comentarii

Partidul România în Acțiune a inițiat o petiție online care se intitulează ”Stop finanțării partidelor politice din bani publici!”

2385 vizualizari
02 aug. 2023 17:13

PMP Câmpina se dezice de gestul consilierului Marius Anghelescu

2 comentarii

După comunicatul prin care consilierul Marius Anghelescu anunța că și-a retras votul de principiu privind achiziționarea unor generatoare pentru stațiile de pompare ale HidroPrahova, PMP Câmpina, partidul din care face parte și Marius Anghelescu,  a reacționat și ne-a transmis următorul comunicat de presă semnat de președintele organizației locale, Adrian Pițigoi.

Alte stiri recente

618 vizualizari
23 sept. 2023 14:47

Câmpina, mileniul III. Indicatorul din... copac

Pentru că nouă ne pasă de Câmpina, am decis să continuăm să vă prezentăm lucruri care nu sunt așa cum ar trebui să fie. Pot părea detalii sau lucruri mărunte, dar ar trebui cu toții să știm că în viață detaliile fac diferența de multe ori. Acesta este un serial în care vom atrage atenția asupra unor lucruri care nouă nu ni se par în regulă și promitem să revenim asupra fiecărui subiect în parte, dacă situația semnalată de noi se remediază. Sau nu...

569 vizualizari
23 sept. 2023 14:14

Liga A Prahova, etapa a 8-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă și duminică au loc partidele contând pentru etapa a 8-a a Ligii A Prahova. Iată rezultatele înregistrate până acum și clasamentul la zi: