CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Un an de la alegerile locale. USR PLUS: "Vom vota în Consiliul Local doar ce e bun pentru Câmpina, nu și ce servește altor interese!"

- Politică -

Un an de la alegerile locale. USR PLUS:

Pe 27 septembrie se împlinește un an de la alegerile locale care au schimbat radical reprezentativitatea politică în administrația publică. Câmpinatv.ro realizează o serie de emisiuni cu reprezentanții partidelor care fac parte din Consiliul Local și încercăm să aflăm ce a fost bine și ce nu a fost bine în acest prim an din noul mandat, cum se văd lucrurile din interiorul partidelor și, bineînțeles, din interiorul administrației locale. Invitații acestei emisiuni - consilierii locali Adina Gârbăcică și Valentin Crețu de la USR PLUS.

Cei doi invitați sunt la primul mandat de consilieri locali, practic, la prima experiență în administrația locală. Amândoi au recunoscut că lucrurile se văd complet diferit din afara administrației locale față de cum se văd acum, din interior. Și amândoi au spus că a fost un an greu din multe puncte de vedere. "A fost un an greu, în care a trebuit să ne familiarizăm cu stilul de lucru al primarului și al aparatului de specialitate, să ne cunoaștem colegii, să aprofundăm legislația și nu mă refer aici doar la legislația privind administrația locală, ci și la cea legată de școli și spitale, din ale căror consilii de administrație facem parte în calitate de consilieri locali. Da, a fost un an foarte plin", a afirmat Adina Gârbăcică, președinte al Comisiei juridice și de administrație publică locală din Consiliul Local.
"Nu a fost un an ușor pentru că a trebuit să descoperim modul de funcționare al Executivului în relația cu Consiliul Local. Dar a fost și interesant pentru că, practic, s-a trecut de la un Consiliu aproape bicolor la un Consiliu din care fac parte consilieri de la șase partide și un independent și a trebuit să învățăm să lucrăm împreună", a spus Valentin Crețu, președinte al Comisiei de urbanism și amenajarea teritoriului din Consiliul Local.

A fost o discuție interesantă cu cei doi reprezentanți ai USR PLUS, despre modul în care funcționează alianța de dreapta din Consiliul Local, despre problema lipsei banilor pentru investiții din bugetul local, despre necesitatea accesării fondurilor extrabugetare ca unică soluție de dezvoltare a localității, despre relația Consiliu Local - primar, dar și despre mai buna comunicare pe care și-ar dori-o consilierii USR PLUS de la Executiv, aici fiind vorba și despre o serie de documente care ar simplifica activitatea consilierilor la inițiere unor proiecte. De asemenea, am mai vorbit cu cei doi consilieri locali despre colaborarea politică și administrativă cu viceprimarul Liviu Dumitrache, liderul lor de partid, despre Câmpina de astăzi, cu toate problemele ei și Câmpina pe care am putea-o avea mâine, în funcție de proiectele care vor fi puse în aplicare pentru revitalizarea acestei localități.
La întrebarea dacă există vreun lucru peste care nu ar putea trece sub nicio formă în activitatea de consilieri locali, răspunsurile au fost extrem de tranșante. "Eu nu aș putea să votez un proiect de hotărâre care știu că servește unui grup de interese și nu localității, intereselor cetățenilor. Dacă vreodată mi se va cere să votez un astfel de proiect, nu voi ezita să-mi dau demisia din partid, chiar dacă astfel îmi voi pierde și mandatul de consilier. Dar nu cred că se va întâmpla așa ceva în USR PLUS!", a spus Adina Gârbăcică. "Pentru noi este important ca un proiect pe care îl votăm să fie bun pentru Câmpina. Dacă servește altcuiva și nu Câmpinei, atunci cu siguranță nu vom vota!", a afirmat și Valentin Crețu.


23 Sep 2021 22:16 5155 vizualizari


Comentarii






  • 25.09.2021 07:13 Catrinel Oare cand au parasit sala de sedinte s-au gandit tot la binele campinenilor sau au fost interese de grup? Oricum foarte diferita abordarea moderatorilor fata de intalnirea cu cei de la PSD. Cine a urmarit ambele interviuri stiu la ce ma refer.
5376 vizualizari 14 Jun 2024 18:27 Motivele pentru care Alin Moldoveanu a pierdut Primăria Câmpina. Pasajul, lipsa de comunicare și încrederea în oameni care nu meritau

Motivele pentru care Alin Moldoveanu a pierdut Primăria Câmpina. Pasajul, lipsa de comunicare și încrederea în oameni care nu meritau

V-am prezentat într-un articol anterior motivele care, credem noi, stau la baza victoriei Irinei Nistor (PSD) în alegerile locale din 9 iunie 2024. Vom încerca acum să creionăm motivele pentru care Alin Moldoveanu a pierdut, surprinzător pentru mulți, funcția de primar.

citeste mai mult
4168 vizualizari 13 Jun 2024 20:59 Motivele pentru care Irina Nistor a câștigat Primăria Câmpina. Carul mic (PCC) care a împins carul mare (PSD)

Motivele pentru care Irina Nistor a câștigat Primăria Câmpina. Carul mic (PCC) care a împins carul mare (PSD)

Încercăm o analiză a rezultatelor alegerilor locale din 9 iunie 2024 și începem cu... învingătorii. Despre învinși vom scrie separat.

citeste mai mult
1876 vizualizari 07 Jun 2024 20:14 Mesajul primarului Alin Moldoveanu la final de campanie electorală

Mesajul primarului Alin Moldoveanu la final de campanie electorală

Campania electorală pentru alegerile din 9 iunie 2024 (locale și europarlamentare) se încheie sâmbătă dimineață la ora 7.00, cu 24 de ore înainte de deschiderea secțiilor de votare. La final de campanie, vă prezentăm mesajul primarului Ioan Alin Moldoveanu, candidat PNL pentru încă un mandat la Casa cu Grifoni.

citeste mai mult
2143 vizualizari 07 Jun 2024 16:37 Partidul Câmpina Curată: ”A venit vremea pentru Câmpina curată, inclusiv din punct de vedere moral!”

Partidul Câmpina Curată: ”A venit vremea pentru Câmpina curată, inclusiv din punct de vedere moral!”

Adina Gârbăcică, Rudolf Leica și Liviu Dumitrache, candidați din partea Partidului Câmpina Curată la Consiliul Local, la alegerile din 9 iunie 2024, au fost invitații noștri la o ultimă emisiune electorală.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV