Consiliul Local a aprobat, în ședința de joi, 25 ianuarie, acordarea titlului de "Cetățean de onoare post-mortem" lui Nicolae Cristea și Nicolae Viorel Popescu, doi dintre reprezentanții de seamă ai Institutului de Cercetări și Proiectări Tehnologice (ICPT) Câmpina, pentru contribuții deosebite în dezvoltarea localității pe plan științific și pe plan social.
Nicolae Cristea (1921-2003) a absolvit Școala Politehnică din Hannover - Germania, a lucrat la societatea Astra Română, la Petrolifera Muntenia, apoi a fost șeful Laboratorului Central de Cercetări Științifice din Câmpina. A fost profesor universitar la Institutul de Petrol și Gaze din București și director științific la Institutul de Cercetări Foraj Extracție Câmpina. A avut numeroase realizări în domeniul ingineriei de zăcământ, fiind, de altfel, formatorul școlii românești în acest domeniu.
Nicolae Viorel Popescu (1939-2009) a absolvit Facultatea de Fizică - Matematică din cadrul Universității "C.I. Parhon" București. Timp de aproape 40 de ani a fost cercetător științific la ICPT Câmpina, formator al școlii românești în domeniul modelării matematice și aplicării calculatoarelor numerice. A elaborat numeroase lucrări de cercetare, a predat lecții de introducere în programarea calculatoarelor numerice utilizând limbajul Fortran, a finanțat și antrenat echipe de handbal, formate din elevi câmpineni, cu care a participat la numeroase competiții.
În cadrul ședinței Consiliului Local, primarul Horia Tiseanu a înmânat diplomele doamnei Victoria Popescu - soția lui Nicolae Viorel Popescu, directorului ICPT Câmpina - Ionuț Drăgoi și lui Vasile Badiu - senior cercetător științific, discipol și colaborator al profesorului Nicolae Viorel Popescu, cel care, de altfel, a avut inițiativa și a propus administrației locale acordarea titlurilor de "Cetățean de onoare post-mortem" celor două personalități câmpinene. (video)
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.