'Aș vrea ca România să nu mai rimeze cu birocrația'

Politică (Categoria articolului)

Ne place sau nu, 'birocrația (încă mai) omoară România', iar această zicală nu a fost inventată doar pentru că nu a avut cineva ce face. De ani de zile, birocrația este o mare durere pentru noi toți și 'până nu o reducem drastic, nici nu putem vorbi despre eficientizare, cel puțin la nivelul administrației locale', consideră consilierul local câmpinean, Monica Clinciu.  

În mod cert, nu există stat fără birocrație, dar noi suntem campioni la acest capitol. 'Este un paradox. România este recunoscută pentru gradul mare de accesibilitate la internet și una dintre cele mai mari viteze de internet, dar noi nu suntem în stare să folosim aceste lucruri practic, în administrația publică. La noi, fiecare instituție are baza ei de date, deși, după părerea mea, ar trebui ca toate acestea să fie unificate și să existe o singură bază de date la care toate instituțiile să aibă acces. Iar cetățeanul să nu mai fie pus în situația de a alerga înnebunit de la un birou la altul, de la un ghișeu la altul, pierzând timp, cheltuind bani și întrebându-se dacă instituțiile statului chiar sunt în folosul său', ne-a declarat Monica Clinciu. 

În vara acestui an, Guvernul României a adoptat o ordonanță de urgență prin care au fost luate unele măsuri privind debirocratizarea instituțiilor publice. Printre altele, au fost eliminate taxele extrajudiciare de timbru pentru cartea de identitate și cazierul judiciar, s-a eliminat obligativitatea copiilor legalizate, s-a introdus plata cu cardul și plata online la ANAF, o serie de documente nu mai sunt cerute de la cetățeni, ci direct de la instituțiile care le eliberează etc.
'Cabinetul condus de Dacian Cioloș a făcut primii pași spre simplificarea unor proceduri, dar eu cred că și Parlamentul ar trebui să intervină aici cu un set de legi pentru reducerea birocrației în relația cetățeanului cu instituțiile publice. Sunt sigură că debirocratizarea este un proces de durată, dar în același timp este și un proces ireversibil. Niște legi bune, coerente și aplicate corect ar contribui foarte mult ca birocrația să nu mai omoare România, ca birocrația să nu mai rimeze cu România', a mai afirmat Monica Clinciu, consilier local și candidat al PNL Prahova pentru Senatul României. 
(Publicitate electorală)

7640 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Politică

950 vizualizari
30 ian. 2023 21:07

Va trece sau nu bugetul Câmpinei de votul Consiliului Local?

După ce anul trecut a fost un întreg scandal în Consiliul Local pe tema votului asupra bugetului local, aruncăm o privire asupra situației politice din Legislativul câmpinean și ce premise sunt pentru ca situația de anul trecut să se repete. Sau nu... Ședința extraordinară a Consiliului Local Câmpina pentru aprobarea bugetului local al anului 2023 este programată joi, 2 februarie 2023, ora 17.00, în sala mică a Casei Tineretului.

1588 vizualizari
27 dec. 2022 07:44

PMP Câmpina își menține poziția privind pasajul subteran propus prin PUZ de primarul Alin Moldoveanu

Am primit la redacție un comunicat de presă din partea Partidului Mișcarea Populară, pe care îl redăm în continuare integral. Subiectul îl constituie proiectul privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ), care include și pasajul subteran, proiect care se va afla pe ordinea de zi a ședinței din 28 decembrie 2022 a Consiliului Local Câmpina.

Alte stiri recente

16 vizualizari
31 ian. 2023 12:17

ISU a intervenit cu șenilata la Boșilcești - Telega pentru preluarea a doi pacienți izolați

Salvatorii de la ISU Prahova au intervenit marți, 31 ianuarie 2023, pentru acordarea asistenței medicale de urgenţă în satul Boșilcești, comuna Telega.

444 vizualizari
30 ian. 2023 23:25

Ziua Internațională a Nonviolenței, marcată de elevii Școlii Centrale Câmpina prin desene cu mesaje puternice

Ziua Internațională a Nonviolenței în Școală a fost marcată la Școala Gimnazială Centrală din Câmpina. Elevii au realizat afişe tematice, picturi și desene care au fost înscrise în cadrul Concursului Judeţean Interdisciplinar „ZEN - Zâmbeşte, Educă-te, fii Nonviolent”, care face parte din Calendarul activităţilor educative judeţene. Partenerii Școlii Centrale în acest proiect sunt: Școala Gimnazială „Prof. Cristea Stănescu” din comuna Cornu, Școala Gimnazială „Ion Câmpineanu” din Câmpina, Liceul Teoretic ”Şerban Vodă” din Slănic, Liceul “Carol I” din Plopeni și Şcoala Gimnazială din comuna Scorţeni.