Vineri, 25 noiembrie 2022, după cum v-am anunțat deja, a avut loc o ședință extraordinară a Consiliului Local Câmpina, în cadrul căreia s-a discutat și votat o rectificare a bugetului local. CâmpinaTV.ro a scris înaintea acestei ședințe despre mai multe lucruri de natură a ridica unele semne de întrebare. Nu a interesat pe niciunul dintre consilierii locali, nimeni neavând nimic de obiectat sau măcar de întrebat în cadrul ședinței.
Unul dintre lucrurile semnalate de noi a fost și rectificarea bugetului Clubului Sportiv Câmpina, un buget care a ajuns la aproape 20 miliarde lei vechi, sumă uriașă în raport cu activitatea, mai ales la nivel de performanță, a acestui club.
Ei bine, poate și în urma apariției articolului nostru privind rectificarea bugetului CS Câmpina, conducerea de aici și-a dat seama că a ”comis-o” din nou și a solicitat inițiatorului proiectului de rectificare a bugetului local, primarul Alin Moldoveanu, o modificare.
”În data de 16 noiembrie, CS Câmpina a înaintat o solicitare privind modificarea bugetului de venituri și cheltuieli, fiind vorba de suplimentarea sumei la donații și sponsorizări cu 23.560 lei. Acum, pe 25 noiembrie (n.n. - după apariția articolului nostru și chiar în ziua ședinței Consiliului Local), CS Câmpina a constatat că dintr-o eroare materială s-a prevăzut o sumă mai mare la donații și sponsorizări față de încasări. A solicitat îndreptarea erorii prin diminuarea sumei din 23.560 în 7.000 lei, fiind diminuată corespunzător și suma de la cheltuieli”, a explicat Loredana Pulez, directorul Direcției Economice, la solicitarea consilierului Liviu Briciu. De altfel, acesta a mai adăugat că ”dacă ar fi fost puțin mai atenți, eu am cerut aceste lămuriri în cursul săptămânii, pentru că erau niște sume care mi s-au părut interesante, dar nu am primit niciun fel de răspuns din partea domnului director de club”. Un fapt, în opinia noastră, mai grav decât ”eroarea materială” a președintelui Adrian Stoican. Dar, atâta vreme cât i se permit astfel de ”erori”, materiale sau nu, la un buget de aproape 20 miliarde lei vechi, probabil că și performanțele cu care se va putea mândri vor fi la fel ca și până acum.
La Consiliul Județean a fost semnat astăzi, 3 iulie 2025, contractul privind "Execuția rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Câmpina și Poiana Câmpina", parte a Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova.
Mai mulți câmpineni ne-au transmis că pe Strada B.P. Hasdeu, la blocul din apropierea intersecției de la ”Răcitor”, există câțiva brazi uscați care pun în pericol trecătorii, dar și locatarii.
Pe 8 iulie 1988, adică acum 37 ani, la Câmpina se deschidea Forumul Național al Pionierilor, în prezența președintelui Organizației Naționale a Pionierilor, Poliana Cristescu, soția lui Nicu Ceaușescu.
Unul dintre proiectele importante pentru fluidizarea traficului rutier pe DN1 este realizarea unui sens giratoriu la intrarea în comuna Bănești, la intersecția cu drumul spre satul Urleta.