CONTACT

Spitalul Municipal Câmpina are acum trei corturi de triaj și urmează să amenajeze o sală chirurgicală pentru contacții - coronavirus

- Actualitate -

Spitalul Municipal Câmpina are acum trei corturi de triaj și urmează să amenajeze o sală chirurgicală pentru contacții - coronavirus

La sfârșitul săptămânii trecute, în curtea Spitalului Municipal Câmpina Câmpina au fost instalate primele două corturi pentru triajul epidemiologic al pacienților, corturi puse la dispoziția unității medicale de Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr". Ulterior a fost montat și al treilea cort, oferit spitalului de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova. La aceste corturi se realizează triajul rapid, cu accent pe ancheta epidemiologică. Managerul Spitalului Municipal, dr. Călin Tiu, ne-a explicat cum se face triajul și a insistat asupra faptului că pacienții care se prezintă aici, simptomatici sau nu, trebuie să dea dovadă de seriozitate și să răspundă cu sinceritate la întrebări.

Conform instrucțiunilor autorităților guvernamentale, toate spitalele care nu fac parte din lista celor unde sunt internați pacienții infectați cu coronavirus (denumite spitale-suport corona) au obligația de a securiza accesul pacienților printr-un serviciu de triaj. Aceasta este explicația pentru apariția celor trei corturi la Spitalul Municipal Câmpina.
"Primul cort este folosit strict pentru trierea pacienților - contacți. Este vorba despre cei care au venit în contact cu persoane infectate sau cu persoane la care există o suspiciune sau care au venit din zone afectate de pandemie și care au menționat asta în declarația pe proprie răspundere. Aceste persoane vor aștepta, apoi, în al doilea cort, de unde vor fi preluate de ambulanțe și duse la serviciile speciale pentru efectuarea testării. Cel de-al treilea cort, cel mare, albastru, este pregătit cu tot ce e necesar să putem asigura asistență medicală de urgență pacienților-contacți. Sperăm să reușim să evităm accesul lor în spital. Totul depinde de seriozitatea lor. Nu toți pacienții sunt simptomatici, de aceea ei trebuie să răspundă corect la întrebările din chestionar. Dacă nu fac asta, atunci riscul unui posibil focar va fi mare. Insist asupra faptul că declarațiile din chestionar intră sub incidență penală și fac apel la pacienți să declare corect datele solicitate", ne-a declarat managerul Spitalului Municipal Câmpina, dr. Călin Tiu. (video)

La recomandarea Ministerului Sănătății, la Spitalul Municipal Câmpina este în curs de amenajare o sală de operații pentru intervenții chirurgicale majore sau de natură obstetrico-ginecologică pentru pacienții-contacți. Această sală va funcționa la parterul pavilionului de recuperare-medicală din Strada Vasile Alecsandri, pavilion unde, o perioadă, nu se vor mai face internări sau terapii. "Pacienții-contacți de corona, care nu vor putea fi stabilizați pentru a putea fi trimiși la Ploiești vor fi duși în acest spațiu chirurgical, unde va exista o sală de operații și un salon post-operator. Personalul nostru din gardă se va deplasa aici pentru efectuarea intervențiilor, iar alți colegi vor fi chemați de acasă pentru dublarea gărzilor. Aceste măsuri sunt în curs de implementare și o facem cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local, care ne susțin tehnic, financiar și administrativ", ne-a mai precizat dr. Călin Tiu.
Personalul de la Secția de Recuperare va fi redistribuit la Urgențe și la triaj, iar Direcția de Sănătate Publică a decis să transfere temporar, la Spitalul Municipal Câmpina, trei medici de medicină școlară. Este nevoie de personal suplimentar și pentru faptul că Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență din Ploiești va fi destinată strict pacienților cu coronavirus, iar cei internați aici vor fi trasferați la alte spitale. La nivelul județului Prahova s-a luat decizia ca, în privința copiilor de la Boli Infecțioase, ei să fie împărțiți între Spitalul Municipal Câmpina și Spitalul de Pediatrie din Ploiești. Sunt măsuri luate pentru ca sistemul să fie cât de cât pregătit dacă se agravează situația privind pandemia de coronavirus, mai ales că, după cum estimează autoritățile, vârful crizei va fi atins undeva în a doua jumătate a lunii aprilie.


20 Mar 2020 13:38 6337 vizualizari


Comentarii






  • 20.03.2020 17:12 Contele Revin cu un scurt comentariu,ce vedem ca fac politicienii nostri?Stau pititi in case si nu sunt in stare sa isi dea mana cu totii sa puna la punct un plan de salvare nationala in plan medical si economic.Stau si critica in loc sa vada ce e de facut...Stati la o masa si puneti-va in slujba poporului faceti ceva pentru oameni...aveti timp de campanie si altadata.
  • 20.03.2020 16:42 Contele Pentru noi,pentru comunitate si pentru Romania e un moment de cumpana a venit timpul sa reflectam la tot ceea ce am facut pana acum si sa pornim pe un nou drum.Sa lasam deoparte partidele politice ,ura si invidia care ne-a cuprins in ultimii ani ,sa fim mai buni sa ne ajutam intre noi sa fim mai responsabili ,sa fim umani.Dupa ce trece aceasta pandemie si criza economica sa ne gandim sa facem lucrurile in comunitate asa cum trebuie sa nu mai irosim banii publici si sa ne gandim in primul rand la oameni.DACA NU AVEM SANATATE SI EDUCATIE SUNTEM O NATIUNE PIERDUTA!P.S. Pe ultimul drum toti plecam la fel!
  • 20.03.2020 16:21 Contele Bravo...deci se poate.Vad ca exista putinta daca se vrea.D-nul primar vedeti ce se intampla afara (Italia,Spania,Franta si in mod special in China)si luati masuri anticipat.Nu ar fi rau sa mai diminuam si plimbarile fara rost prin oras...poate luati masuri in acest sens.Sper ca sunt supravegheati indeaproape cei izolati si ca tineti situatia sub control in privinta celor care vin din strainatate si stiti de ei.Spor la treaba si cred ca ar fi bine sa deschidem si un centru pentru donatii financiare si alimentare pentru cei care au nevoie dar in mod deosebit pentru spital.
2105 vizualizari 03 May 2024 21:11 Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea centrului comercial Kaufland din Câmpina.

citeste mai mult
2986 vizualizari 03 May 2024 17:09 Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

La ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie, consilierul Cosmin Raț a venit cu o propunere care poate aduce 20-25 locuri de parcare pe Strada Sondei.

citeste mai mult
3931 vizualizari 03 May 2024 16:46 Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Noaptea trecută, pe Bulevardul Carol I, chiar pe linia dreaptă din cartierul Câmpinița, a avut loc un accident de circulație soldat - din fericire - doar cu pagube materiale.

citeste mai mult
3469 vizualizari 02 May 2024 22:11 Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu

Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu

De la 1 mai, Cătălin Paraschiv a devenit manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, în urma câștigării unui concurs, astfel că postul de consilier personal al primarului Alin Moldoveanu, ocupat de acesta până la finalul lunii aprilie, a rămas vacant.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV