Primăria orașului Breaza a cumpărat zilele trecute Conacul Brâncoveanu din centrul stațiunii, situat în mijlocul parcului cu același nume, pentru suma de 700.000 euro.
”Conacul Brâncoveanu, situat în parcul orașului, monument istoric de patrimoniu (inclus pe lista monumentelor istorice din anul 2018) și a cărui piatră de temelie a fost pusă în secolul al XIX-lea, este în sfârșit redat comunității noastre. În data de 9 decembrie 2022, Primăria Orașului Breaza a reușit achiziționarea acestui monument istoric, împreună cu întreaga suprafață de teren aferentă (23.395 metri pătrați). Prețul de achiziție a fost de 700.000 euro fără TVA, o valoare cu aproape 25% mai mică față de valoare stabilită prin raportul de evaluare întocmit în septembrie 2020. Această achiziție reprezintă un pas extrem de important pentru protejarea valorilor istorice, pentru dezvoltarea, vizibilitatea și atractivitatea orașului nostru. Acest proiect nu presupune alocarea unor sume de bani în defavoarea altor proiecte atât de necesare și nu afectează în niciun fel celelalte proiecte de dezvoltare. Din contră, dezvoltarea orașului nostru trebuie să se axeze pe toate segmentele. Pe această cale țin să mulțumesc majorității consilierilor locali, a căror viziune constructivă de dezvoltare, deschidere și implicare, a făcut posibilă împlinirea acestui obiectiv! Încă din primele zile după semnarea actelor de achiziție au fost demarate lucrări de igienizare și punere în siguranță a conacului și vom demara, în cel mai scurt timp posibil, procedurile legale de restaurare a acestuia și amenajare a întregului parc. În acest moment, Conacul Brâncoveanu se află într-o stare de degradare avansată, însă, angajamentul nostru este să-i redăm strălucirea de altă dată și să-l reașezăm acolo unde îi este locul, adică un adevărat obiectiv cultural și turistic!”, a declarat primarul orașului Breaza, Bogdan Novac.
Conacul Brâncoveanu a avut o istorie tumultuoasă după 1990. Din hotel, după retrocedare, a devenit încet-încet o ruină. De ani buni, contrasta cu modernul sediu al Primăriei Breaza aflat chiar peste drum. Acum, odată cu achiziția sa de către administrația locală, sunt toate șansele ca imobilul să-și redobândească strălucirea și să devină un adevărat simobol al cochetei stațiuni prahovene.
La Consiliul Județean a fost semnat astăzi, 3 iulie 2025, contractul privind "Execuția rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Câmpina și Poiana Câmpina", parte a Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova.
Mai mulți câmpineni ne-au transmis că pe Strada B.P. Hasdeu, la blocul din apropierea intersecției de la ”Răcitor”, există câțiva brazi uscați care pun în pericol trecătorii, dar și locatarii.
Pe 8 iulie 1988, adică acum 37 ani, la Câmpina se deschidea Forumul Național al Pionierilor, în prezența președintelui Organizației Naționale a Pionierilor, Poliana Cristescu, soția lui Nicu Ceaușescu.
Unul dintre proiectele importante pentru fluidizarea traficului rutier pe DN1 este realizarea unui sens giratoriu la intrarea în comuna Bănești, la intersecția cu drumul spre satul Urleta.