Câmpina, România 100. Policlinica de ieri și de azi...

Social (Categoria articolului)

Piatra de temelie a policlinicii din Câmpina (denumită pe atunci Casa de Asigurări Sociale) a fost pusă la 1 august 1935, în timpul Regelui Carol al II-lea. A fost o întreagă ceremonie la care au participat miniștri, secretari generali din ministere, deputați, președintele Casei Centrale a Asigurărilor Sociale, conducerea societății Astra Română, preoți din localitate etc. Și, bineînțeles, primarul de atunci al Câmpinei, Ion Gh. Ionescu.

Primul director al Casei de Asigurări Sociale Câmpina a fost Emil Mărgineanu, iar primul medic șef a fost Dumitru Gheorghiu. După cum relatează presa vremii, în piatra de temelie a fost introdus un pergament pe care scrie "S'a zidit cu voia lui Dumnezeu în binecuvântatul oraș Câmpina această piatră la temelia Casei Asigurărilor Sociale, clădire ce va sluji la îngrijirea celor bolnavi, alinarea suferințelor celor neputincioși și ajutorarea celor bătrâni cari și'au închinat întreaga lor viață muncii".
Clădirea a fost dată în folosință în anul 1938. De-a lungul timpului a mai cunoscut unele reabilitări, mai ales în 1970, când s-a construit spitalul. Totuși, cel mai important proces de reabilitare și modernizare a fost cel din anul 2015, cu fonduri europene.
(Fotografiile de arhivă ne-au fost puse la dispoziției de dl. Șerban Băleanu)

"Câmpina, România 100" este o rubrică pe care o dedicăm tuturor câmpinenilor, în Anul Centenarului Marii Uniri. Timp de 100 de zile vă vom prezenta câte o fotografie din Câmpina de altădată și același loc așa cum arată el astăzi.

Citiți și Câmpina, România 100. Prima benzinărie din perioada interbelică, între... cazinourile de azi
Câmpina, România 100. Casa Venețiană de ieri, zona centrală de azi
Câmpina, România 100. Casa cu Grifoni - Școala de Maiștri Sondori de ieri, Primăria de astăzi

4910 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1803 vizualizari
11 aug. 2022 18:20

A trecut un an de la prima ediție a "Festivalului de Creație și Recreație" din Brebu - și a fost un an plin!

După tabăra din vara lui 2021, echipa de organizare a zis că e doar prima filă a unei frumoase povești. Și s-a dovedit că este chiar așa!

1787 vizualizari
10 aug. 2022 13:42

Doar trei farmacii din Câmpina, pe lista celor care eliberează pastile cu iodură de potasiu

UPDATE - Ulterior, Ministerul Sănătății a mai adăugat farmacii pe această listă, în Prahova ajungându-se la 58. Din Câmpina, au mai fost incluse pe listă două farmacii Catena - de pe Strada Soarelului și de pe Strada Al. I. Cuza.
Ministerul Sănătății a publicat lista farmaciilor care eliberează pastilele cu iodură de potasiu. La nivelul județului Prahova sunt doar 35 de farmacii pe această listă, iar din Câmpina numai trei.

Alte stiri recente

589 vizualizari
15 aug. 2022 12:45

Tânăr de 26 ani, din Câmpina, prins drogat la volan, noaptea trecută

În cursul nopții trecute, în jurul orei 2.45, polițiștii Serviciului Rutier Prahova au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 26 de ani din municipiul Câmpina.

2085 vizualizari
14 aug. 2022 19:40

Ce a dezvăluit inundația de pe Strada Petre Liciu: zeci de familii din Câmpina deversează reziduurile menajere în canalizarea pluvială!

În cursul acestei dimineți vă prezentam o serie de imagini surprinse de un cititor CâmpinaTV.ro pe Strada Petre Liciu - detalii, aici.