Piatra de temelie a policlinicii din Câmpina (denumită pe atunci Casa de Asigurări Sociale) a fost pusă la 1 august 1935, în timpul Regelui Carol al II-lea. A fost o întreagă ceremonie la care au participat miniștri, secretari generali din ministere, deputați, președintele Casei Centrale a Asigurărilor Sociale, conducerea societății Astra Română, preoți din localitate etc. Și, bineînțeles, primarul de atunci al Câmpinei, Ion Gh. Ionescu.
Primul director al Casei de Asigurări Sociale Câmpina a fost Emil Mărgineanu, iar primul medic șef a fost Dumitru Gheorghiu. După cum relatează presa vremii, în piatra de temelie a fost introdus un pergament pe care scrie "S'a zidit cu voia lui Dumnezeu în binecuvântatul oraș Câmpina această piatră la temelia Casei Asigurărilor Sociale, clădire ce va sluji la îngrijirea celor bolnavi, alinarea suferințelor celor neputincioși și ajutorarea celor bătrâni cari și'au închinat întreaga lor viață muncii".
Clădirea a fost dată în folosință în anul 1938. De-a lungul timpului a mai cunoscut unele reabilitări, mai ales în 1970, când s-a construit spitalul. Totuși, cel mai important proces de reabilitare și modernizare a fost cel din anul 2015, cu fonduri europene.
(Fotografiile de arhivă ne-au fost puse la dispoziției de dl. Șerban Băleanu)
"Câmpina, România 100" este o rubrică pe care o dedicăm tuturor câmpinenilor, în Anul Centenarului Marii Uniri. Timp de 100 de zile vă vom prezenta câte o fotografie din Câmpina de altădată și același loc așa cum arată el astăzi.
Citiți și Câmpina, România 100. Prima benzinărie din perioada interbelică, între... cazinourile de azi
Câmpina, România 100. Casa Venețiană de ieri, zona centrală de azi
Câmpina, România 100. Casa cu Grifoni - Școala de Maiștri Sondori de ieri, Primăria de astăzi
Am reunit oferte privind meniul zilei de la restaurante din Câmpina și împrejurimi.
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.