Alin Moldoveanu: ”Aprobarea proiectelor privind pasajul, parcarea subterană și regenerarea urbană, un semn de normalitate”

Interviuri (Categoria articolului)

A doua zi după ședința Consiliului Local Câmpina, în cadrul căreia s-au aprobat asocierea cu Consiliul Județean, studiile de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru pasajul subteran și regenerarea urbană, precum și PUZ-ul pentru zona centrală, l-am provocat pe primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, la o discuție pe marginea acestor subiecte.

”Aprobarea proiectelor privind pasajul, parcarea subterană și regenerarea urbană de către Consiliul Local este un semn de normalitate. Sunt investiții importante. Pentru prima dată în Câmpina vom avea, pe lângă pasajul subteran, o parcare subterană și piste pentru biciclete”, a afirmat primarul Alin Moldoveanu. În privința unui eventual proces privind aceste proiecte, dacă vor fi atacate în instanța de contencios administrativ, așa cum s-a menționat la ședința Consiliului Local, edilul câmpinean a spus, cu referire la cei care se vor adresa instanței: ”Fac ceea ce au făcut mereu - încearcă blocarea fondurilor europene și dezvoltarea Câmpinei”. Urmăriți emisiunea cu primarul Alin Moldoveanu pentru a afla de ce consideră pasajul subteran o investiție necesară Câmpinei.

4633 vizualizari
7

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Bujor Stănică 19.05.2023 19:46 Cred că sunt absolut necesare aceste proiecte, mai ales parcarea.Ne lovim tot mai des de această problemă, mai ales cei care locuiesc în zona Spitalului Municipal.
  • Stan Magdalena 19.05.2023 21:18 Normal ar fi ca un primar ales cu 4500 voturi și al cărui proiect sf.nu este dorit de 6750 campineni da renunțe la proiect dau la primărie !!!
  • Catalin Bobescu 19.05.2023 23:03 As avea si eu o intrebare pentru domnul Primar : - Oare chiar e nevoie de si mai mult beton in centrul orasului? Chiar trebuie treversat centrul orasului de o artera de circulatie intensa? Nu se poate face o varianta ocolitoare a centrului, pentru cei ce vor sa tranziteze orasul, nu sa-l viziteze? S.a gandit cineva la disconfortul si mizeria pe care le vor provoca santierul acestei ”Marete realizari”? Pe cine beneficiaza de fapt aceasta constructie? Pe campineni in nici un caz !
  • Dana Stoica 20.05.2023 17:21 Si eu cred ca normalitate este atunci cand ii consulti pe cei care te au votat si mai ales atunvi cand le respecti părerea.
  • Adriana 21.05.2023 13:09 In realitate, atat primarul cat si opozantii lui sunt incapabili sa planifice si sa lucreze inteligent. Ei le stiu cu totii mai bine pe toate, desi sunt niste incompetenti, pentru ca refuza sa consulte specialisti profesionisti de calibru. Orice asemenea specialist ar veni cu solutii mult mai fezabile, eficiente, ar demonstra ca se poate face pietonal centrul orasului si fara sa bagi traficul in subteran. Ca e suficient sa folosesti inteligent, inclusiv cu imbunatatiri, strazile existente, si ca poti crea locuri de parcare in mai multe locuri, sau sa vii cu solutii care sa diminueze aglomeratia auto. Caci proiectul asa cum este acum, se contrazice pe sine insusi: intr-o parte tinteste spre un oras verde, modern si prietenos cu pietonii si cu viata sanatoasa, si in alte parti favorizeaza in continuare traficul, poluarea, folosirea masinilor individuale in loc de transportul in comun si cel velo, samd. Nu poti da sanse populatiei sa treaca la o viata sanatoasa doar daca faci piste de biciclete si cumperi autobuze electrice, mai trebuie sa iei si masuri pentru limitarea traficului auto individual, macar in zona centrala. Insa pasajul dimpotriva, incurajeaza acest trafic si folosirea masinilor, si nu contribuie decat la sedentarizare, viata nesanatoasa, poluare, stress, etc. Unii insinueaza in continuare ca majoritatea campinenilor nu se opun pasajului, pentru ca vezi-doamne cei 6750 opozanti n-ar fi majoritate. Dar haideti sa ne aducem aminte cati campineni au dreptul moral de a decide soarta orasului: doar cei ce voteaza, care au fost putini peste 13 mii la ultimele alegeri. In niciun caz nu poate cineva care nu a votat sa aiba un cuvant de spus asupra soartei orasului, ar fi absurd: nepasatorii si ignorantii isi asuma faptul ca ceilalti trebuie sa decida pentru ei. Asa ca, in realitate majoritatea campinenilor se opun pasajului, si asta intr-adevar il delegitimeaza pe dl primar, cata vreme nu organizeaza un referendum prin care sa ne decidem democratic viitorul, conform Legii 3/2000, cap.III.
  • Ionut 22.05.2023 06:58 Daca asta e normalitate, sa nu tina cont de opinia cetatenilor, inseamna ca omul e dus bine. Aici e vorba de bani multi cu care spera sa isi plateasca datoriile acumulate in campania electorala. Daca vrea normalitate, sa organizeze un referendum. Dar e convins ca pierde.
  • diss 22.05.2023 11:41 Cămpinenii care l-au votat pe acest individ se pot ”felicita”! Despre consilieri ce poți spune? Citiți-le CV-urile și vă veți convinge ce studii sau pregătire au .Să sperăm că acest primar nu apucă să facă ditamai groapa în mijlocul orașului iar cămpinenii se vor trezi la următoarele alegeri. Altfel va fi jale , lucrarea aceasta aberantă va dura peste 5 ani și va distruge ce a mai rămas din Cămpina.

Interviuri

2050 vizualizari
06 sept. 2023 20:05

Scurt și la... subiect, cu antrenorul Roberto Opatchi

În această serie de interviuri vă vom oferi ocazia să aflați și alte lucruri din viețile unor oameni cunoscuți din Câmpina. Emisiunea se desfășoară în format flash-interviu, cu întrebări punctuale și răspunsuri scurte și... la subiect. Vor fi întrebări legate atât de cariera profesională a invitaților noștri, cât și de viața lor particulară.

3007 vizualizari
24 aug. 2023 19:35

Florian Vlădan, noul șef al Poliției Câmpina: ”Am găsit o echipă de polițiști disciplinați și profesioniști”

1 comentarii

După cum v-am anunțat la momentul prezentării sale în funcția de comandant al Poliției Câmpina, comisarul șef Florian Vlădan ne-a oferit în exclusivitate un scurt interviu.

Alte stiri recente

1111 vizualizari
05 dec. 2023 20:14

Accident pe DN1, la Nistorești. Un bărbat de 71 ani și-a pierdut viața

În urmă cu puțin timp, pe DN1, la Nistorești, a avut loc un accident grav de circulație.

1521 vizualizari
04 dec. 2023 20:19

Reabilitarea Blocului 7ABC din centrul Câmpinei, aproape de finalizare în mai puțin de nouă luni de la începerea lucrărilor

Unul dintre proiectele care a beneficiat de deblocarea fondurilor europene la Câmpina este cel privind reabilitarea Blocului 7ABC, situat pe Bulevardul Carol I, în zona centrală a Câmpinei. După aproximativ nouă luni de la începerea efectivă a lucrărilor, reabilitarea blocului a fost finalizată, schelele au fost scoase, blocul arată ca nou, iar singurele lucrări care mai sunt de realizat sunt la interior - vopsirea holurilor și înlocuirea lifturilor.